22/10/20

To Αζερμπαϊτζάν ρίχνει τους εφέδρους στη μάχη

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι αναγκασμένο να στείλει εφεδρείες στη μάχη λόγω των μεγάλων απωλειών κατά τη διάρκεια των μαχών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, και τόνισε : «Ο εχθρός ρίχνει τα τελευταία αποθέματα στη μάχη. Έχουν πολύ μεγάλους πόρους, αλλά ωστόσο, οι ήρωες στρατιώτες μας τους προκαλούν απίστευτα μεγάλες απώλειες» Όπως δήλωσε ο Πασινιάν. οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν υπέστησαν τεράστιες απώλειες σε στρατιωτικό εξοπλισμό, οι οποίες υπολογίζονται σε 1,5 δις δολάρια. 
Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας είπε επίσης ότι η κατάσταση στην πρώτη γραμμή είναι τώρα «αρκετά περίπλοκη» και ότι οι μάχες εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα σε όλο το νότιο Καραμπάχ. Ο Νικόλ Πασινιάν είπε ακόμα ότι δεν βλέπει να υπάρχει πιθανότητα διπλωματικής λύσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ σε αυτό το στάδιο. 
 Σε επιβεβαίωση της δήλωσης περί ων απωλειών του Αζερμπαϊτζάν ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι δήλωσε ότι , «η Τουρκία δεν θα διστάσει να στείλει στρατιώτες και να παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν, εφόσον της ζητηθεί κάτι τέτοιο από το Μπακού», αλλά προσέθεσε , ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα. 
Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε σήμερα το πρωί ότι βαλλιστικοί πύραυλοι, εκτοξεύθηκε από το έδαφος της Αρμενίας προς την κατεύθυνση της Γκαμπάλα και του Κουρνταμίρ στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: