12/4/21

‎ Ευρωπόλ: Η Αλβανία είναι η μητέρα του εμπορίου ναρκωτικών στην ΕΕ

 

Η Αλβανία παραμένει  η κυρία πηγή εμπορίου κάνναβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελεί απειλή για την ευρωπαϊκή οικονομία και κοινωνία.Αυτό είναι το συμπέρασμα της πρόσφατης  έκθεση της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας (Ευρωπόλ) με τίτλο  «Εκτίμηση της απειλής από το σοβαρού και οργανωμένο έγκλημα».

Σύμφωνα με την Ευρωπόλ, το 40% των ενεργών εγκληματικών δικτύων στην ΕΕ εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών.

«Το πιο διαδεδομένο παράνομο προϊόν παραμένει κάνναβη, η οποία στην περίπτωση της Αλβανίας μεταφέρεται κυρίως δια θαλάσσης στην Ιταλία. Πάνω από το 60% του οργανωμένου εγκλήματος διαπράττεται μέσω της χρήσης βίας και του ίδιου ποσού, διαφθοράς, δωροδοκίας σε εξελιγμένα προγράμματα με εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει η Ευρωπόλ, που τονίζει ότι και οι δύο δείκτες επιδεινώνονται.

«Η επιρροή τους στους πολίτες, την οικονομία και το κράτος δικαίου είναι τεράστια. Χρειαζόμαστε κοινές δραστηριότητες, νέες πολιτικές, για να σκεφτούμε πώς λειτουργούμε. Δεν αρκούν μόνο οι δημεύσεις. «Αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα πάντα στην κοινωνία για κέρδος, χωρίς σεβασμό στη ζωή». Η διαφθορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο εκτιμάται ότι ενθαρρύνει τη διακίνηση ναρκωτικών, ιδίως το επίπεδο ρεκόρ της κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...