2/6/21

Όταν ψηφίσαμε Καλύτερα Παπάκι παρά το Μητσοτάκι

Στις βουλευτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου 1985 αναμετρήθηκε η αντικομμουνιστική Κεντρώα Ελλάδα , οι αυριανιστές, με τους Κόκκινους Ντιντίδες του Λιβάνου και την «εξάρτηση». 
 Οι Κλαδικές και οι «Μουσάτοι» είχαν χάσει μήνες πριν τις εκλογές. Ήταν η μάχη των Ελληνοφρόνων με την Αργυρώνητη ΨωροΑλίτ. 
 Η «Νύχτα» με το «Φώς». 

Η νίκη του ΠΑΣΟΚ στηρίχθηκε στη ρήξη με τον Ψευτο-Εθνάρχη και τον «Καραμανλισμό» και στην εκλογή του αρεοπαγίτη Χρήστου Σαρτζετάκη. Κατά την προεκλογική περίοδο η εφημερίδα «Αυριανή» δημοσίευσε σε πρωτοσέλιδό της φωτογραφία του Μητσοτάκη αγκαλιά με Γερμανούς Ναζί, στα Χανιά. 
Οι συγκεντρώσεις των κομμάτων ήταν εντυπωσιακές σε όγκο και παλμό . Ειδικά οι συγκεντρώσεις του Ανδρέα σε Θεσσαλονίκη, (25 Μαΐου), και Αθήνα, (31 Μαΐου), ήταν οι μεγαλύτερες που γνώρισε η Ελλάδα. 

Το Μέγα πάθος όμως, αφορούσε το τέλος της Εξάρτησης και της Ψωρο-Αλίτ. Που δεν «πέθαναν» αλλά επέστρεψαν μέσω Νταβός, και Κοσκωτά, και με τα Ντολμαδάκια της Γλυφάδας. Από την Κάλπη βγήκε νικητής το Κεντρογενές Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ..

Ο Ανδρέας έλαβε 45,82% και έβγαλε 161 βουλευτές. 

Η Νέα Δημοκρατία με τον Εφιάλτη που υποσχόταν να τα συζητήσει ΟΛΑ με την Τουρκία, που υποσχόταν φθηνά αυτοκίνητα στους φοροφυγάδες και που τρομοκρατούσε τους οπαδούς του ότι απώτερος στόχος του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ ήταν να εγκαταστήσουν ένα καθεστώς τύπου Φιντέλ Κάστρο ή Μουαμάρ Καντάφι στην Ελλάδα, πήρε 40,85% και 126 έδρες.

 Το ΠΑΣΟΚ είχε απαντήσει με το σύνθημα «Καλύτερα Παπάκι παρά τον Μητσοτάκη». Τότε στη Λάρισα φωνάχτηκε από την νεολαία ΠΑΣΟΚ το σύνθεμα του Λαλιώτη, «όταν ο Άλλοι θα ψάχνουν για Αρχηγό εμείς θα σε φωνάζουμε ξανά πρωθυπουργό». 

 Τρίτο και καταϊδρωμένο με 9,8% ήταν το ΚΚΕ που έβγαλε 12 έδρες και 1, 84% πήρε το ΚΚΕ εσωτερικού που έβγαλε μια έδρα στη Β Αθηνών.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν αναφέρεις όμως κ. Χατζάρα ότι η ισχνή νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1985 οφείλεται και στην υιοθέτηση αριστερών συνθημάτων και φρασεολογίας και στην αναγνώριση και απονομή συντάξεων εθνικής αντίστασης στους αριστερούς ψηφοφόρους του!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα, ότι θυμάσαι χαίρεσαι. "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" (έξω το ΝΑΤΟ και η Μαργαρίτα. Hallo my dear child (παιντί), may you sould learn Greeks couse I need yo like minister. Ελπίζω να κάνεις φροντιστήριο Ελληνικών....

Ανώνυμος είπε...

....και ζησαν οι ΠΑΣΟΚοι μεσα στο τραινο καλυτερα κι οι ΝουΔουλοι μεσα-εξω απ το τραινο ακομα καλυτερα, τα κουμμουνια σα βασιλιαδες και συ φαε σκατα λαε.
Η ιστορια συνεχιζεται...

Ανώνυμος είπε...

και ο Σπαθαρ...εεεερ ο Ναζι-αρης ο Ψυχαρης απο κοντα

Στα “ΝΕΑ” – Σαββατοκύριακο υπήρχε ένθετο-προσφορά με τα πρωτοσέλιδα της περιόδου 1931-1974. Για όσους δεν το γνωρίζουν η εφημερίδα κυκλοφορούσε πρώτα με τον τίτλο “ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ”. Όμως άλλαξε τίτλο. Πότε και γιατί; Διαβάζουμε μέσα από το ένθετο:

“ΕΣΠΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ, 9 ΜΑΪΟΥ 1945, ΤΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΙΝ ΤΩΝ”.

Τι έγινε στις 9 Μαΐου του 1945;
Έπεσε το Βερολίνο και ηττήθηκε η Γερμανία. Σύμπτωση;…

Η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” κυκλοφόρησε στις 16 Μαΐου 1945 με άλλον τίτλο γιατί νόμος απαγόρευε οι εφημερίδες, που στήριξαν τους Γερμανούς στην κατοχή, να κυκλοφορούν. Για το θέμα αυτό δεν γράφουν τίποτε οι σημερινοί εκδότες της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, που έχουν αισχρά συκοφαντήσει την Χρυσή Αυγή.

Για το τέλος σας άφησα το καλύτερο από το ένθετο γιατί δεν φροντίζουν καν να κρύβουν τις ντροπές τους. Σελίδα 106 του ενθέτου: “ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ”, άρθρο για τις προθέσεις του Χίτλερ για μια δίκαιη ειρήνη… αναφορά για την Ηρωϊκή Φρουρά στην μάχη Στάλινγκραντ…”.

Μόνο που “Ηρωϊκή φρουρά” δεν είναι για τα “ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ” Ο Κόκκινος Στρατός του Στάλιν, αλλά η Βέρμαχτ, τα Βάφφεν Ες Ες και η Λουφτβάφφε. Και έχουν το θράσος να μιλάνε για Ναζιστές. Πάντα δωσίλογοι, πάντα με τον ξένο αφέντη δεν άντεχαν όσους ήταν, είναι και θα είναι για πάντα λεύτεροι!

Ανώνυμος είπε...

Σωστός!Σωστότατος!!!

Ανώνυμος είπε...

μην απελπισεσθε σας αγαπαμε

Μαξιμιλιαν Φον Σταινερ

Στρατηγος SS

Ανώνυμος είπε...

@ Τετ Ιουν 02, 05:31:00 μ.μ.
το "Σωστότατος!!!" ενεκα υπερθετικου γραφεται κι αυτο με Ω.
Αλλα ΠΟΙΟΣ ειναι ο "Σωστωτατος" αδερφε; Δε μας λες;

Ανώνυμος είπε...

Τοτε που η μια παλιοοικογενεια προδοτων νικησε την αλλη...τοτε που ο ενας προδοτης νικησε τον αλλο....τοτε που ο ψευτικος αριστερος νικησε τον ψευτικο δεξιο...τοτε που ο ψευτης νικησε τον υποκριτη...

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...