25/6/21

Η Σοφία Σολομώντος λέει πως «όταν σου μεταφράζει η Ελένη του τάγματος Σκεντέρμπεη, πας για «ήρεμα νερά» και βγαίνεις θαλασσοπνιγμένος».

Λίγες ημέρες μετά την δήλωση του ΜΠΡΑΒΟΚΟΥΛΙ Εφιαλτακη ότι έκανε «deal» με τον Ταγίπ , «ότι πέτυχε η κυβέρνηση ήρεμα νερά» και «ήρεμο τουριστικό καλοκαίρι», η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» αποκάλυψε ότι η Τουρκία δεν δεσμεύεται πλέον από το Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ του 1988, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι το έχει πράξει ήδη από την πλευρά της. 
Αυτό αποτελεί καταγγελία του πρακτικού , κάτι που είχε ήδη είχε προαναγγείλλει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επειδή η περιοχή μεταξύ των 6-10 ν.μ. δεν είναι ελληνικός εναέριος χώρος, αλλά διεθνής, ενώ παράλληλα αμφισβητεί την αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών να εκδίδουν NAVTEX και ΝΟΤΑΜ μέχρι σχεδόν το μέσο του Αιγαίου. 

 Το Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ προέβλεπε την αποφυγή ασκήσεων στο διάστημα 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου κι έτσι η Τουρκία, με τις προηγούμενες Navtex είχε δεσμεύσει, ως συνήθως, τρεις μεγάλες περιοχές στη μέση του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου από τις 15 Ιανουαρίου 2021 και μέχρι τις 14 Ιουνίου και κατόπιν από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.
 Με τις νέες τουρκικές NAVTEX, η Τουρκία, μέσω του υδρογραφικού σταθμού της Αττάλειας, ανακοίνωσε ότι οι περιοχές δεσμεύονται από τις 15 Ιουνίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 για ασκήσεις με πραγματικά πυρά από την ανατολή του ηλίου, μέχρι τη δύση του ηλίου και εξαιρούνται τα Σαββατοκύριακα και οι εθνικές εορτές, ενώ αναφέρονται συγκεκριμένες ημερομηνίες αποχής από τις ασκήσεις (21 Ιουνίου, 15 Αυγούστου, 28 Οκτωβρίου, 21 Νοεμβρίου, 24 Δεκεμβρίου, 25 Δεκεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου). Τα αμερικανικά ΜΟΕ στον πάτο του Αιγαίου .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε λες που πήγε και είδε προσωπικά τον Τζόνσον ( & Τζόνσον) και κατόρθωσε να μπεί η Ελλάδα στο πορτοκαλλί (και όχι στο...μαύρο !), ώστε να μην έρθει κανένας Εγγλέζος με Δέλτα (Λάντσια) ; Τι να λέμε τώρα, δεν παίζεται με τίποτα !
Α,ναί, άκουσα και το πρωί στο ράδιο, οτι ετοιμάζει την Αννούλα (όχι του Βορριά, την άλλη, την υποψήφια), για το Υπουργείο Εξωτερικών ! Τι άλλο να περιμένουμε σ' αυτή τη ζωή ; Νυν απολύεις...!

Ανώνυμος είπε...

Οτι και να γινει εμεις δεν φοβουμεθα διοτι ο Ταγιπ ειναι κουμπαρος μας! Μας εδωκε και τα Ιπεχτσι!

'Ελλας-Τουρκια, η Γαρουφω ειν' λεσβια'!

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...