18/1/22

Η Ρωσία, δεν ξεκίνησε την εκκένωση τής Πρεσβείας και των Προξενείων της, στην Ουκρανία αλλά η σύρραξη, πλέον, είναι «επικείμενη».

 

«Η Ρωσική Πρεσβεία στο Κίεβο λειτουργεί κανονικά», ανακοίνωσε το ρωσικό  υπουργείο Εξωτερικών όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ  των  New York Times, που επικαλούμενοι πηγή της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας,  έγραψαν ότι η Ρωσία αποφάσισε να απομακρύνει  τους διπλωμάτες της  και τις  οικογένειες του από το Κίεβο και το Λβοβ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ¨Αντωνι  Μπλίνκεν θα συναντηθούν στη Γενεύη στις 21 Ιανουαρίου. 

Μετά ο Θεός θα βάλει το χέρι του

Ο Γερμανός Καγκελάριος προέτρεψε τη Ρωσία να μειώσει τα στρατεύματα  της κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία .Αναμένουμε από τη Ρωσία να αποκλιμακώσει την ένταση γύρω από την Ουκρανία και να μειώσει τα στρατεύματα κοντά στα σύνορα  είπε Όλαφ Σολτς. "Περιμένουμε σαφή μέτρα για αποκλιμάκωση της κατάστασης",  είπε και τόνισε την ανάγκη αποτροπής πιθανής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με κάθε μέσο. Στην Μόσχα ήταν η φανατικιά Πράσινη που έβγαλε λόγο στους Ρώσους για τον Ναβάλνι, αλλά ο Λαβρώφ δεν την πήρε στα Σοβαρά.
Οι βασικοί δείκτες στο Χρηματιστήριο της Μόσχας έπεσαν πολύ κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στις 18 Ιανουαρίου .  Η πτώση ακολούθησε  την επιδείνωσης της γεωπολιτικής κατάστασης.           

Ο δείκτης Mosbirzhi μειώθηκε κατά σχεδόν 5,5 %  και έπεσε κάτω από τις 3400 μονάδες για πρώτη φορά από το Μάρτιο του περασμένου έτους. Ο δείκτης RTS έχασε σχεδόν 6%  και έπεσε κάτω από τις 1400 μονάδες. Το δολάριο  αυξήθηκε στα 76,7 ρούβλια,  και το ευρώ στα 87,41 ρούβλια, . Ταυτόχρονα,  ρεκόρ έσπασε η τιμή του πετρελαίου. Κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, το Brent έφτασε τα 88,03 δολάρια ανά βαρέλι για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2014.  

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Βιτάλι Μιλόνοφ προέτρεψε τους Ρώσους να αγοράσουν κατοικίες όχι στην Τουρκία, αλλά στο Ντονιέσκ (DPR)  και το Λουγκάνσκ (LPR) και την Αμπχαζία. 

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι η ζήτηση των Ρώσων για ακίνητα στην Τουρκία από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2021 αυξήθηκε κατά 75% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2020.

Ο Βιτάλι Μιλόνοφ χαρακτήρισε επικίνδυνη την αγορά κατοικιών στην Τουρκία και τη συνέκρινε με ψώνια σε κινεζικές ιστοσελίδες. «Είναι πλήρης ηλιθιότητα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η αγορά ενός σπιτιού στην Τουρκία είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο και ηλίθιο πράγμα.Οσοι αγοράζουν ακίνητα στην Τουρκία θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ενέχουν τεράστιους κινδύνους», δήλωσε ο Μιλόνοφ και πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι θα πρέπει επίσης να μην πηγαίνουν για διακοπές στα θέρετρα της Τουρκίας  λόγω της εχθρικής στάσης των Τουρκικών αρχών προς τους συμμάχους της Ρωσίας. Ως εναλλακτικές λύσεις για την αγορά ξένων ακινήτων, ο βουλευτής συμβούλευσε τη στέγαση στο DPR, το LPR και την Αμπχαζία. στη Μαύρη Θάλασσα


Δεν υπάρχουν σχόλια: