17/7/22

17 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974. Δύο ημέρες μετά το πραξικόπημα CIA- Μπονάνου-Ιωαννίδη στην Λευκωσία και 3 ημέρες πριν από τον Αττίλα. ο Καραμανλής ετοίμαζε την βαλίτσα του και περίμενε να τον πάρει τηλεφωνο το Εθνος. Ο Μπονάνος και ο Γκιζίκης δεν έστειλαν ενισχύσεις στην Κύπρο, αλλά έθεσαν τον Στρατό σε ετοιμότητα. Ο Ζήνων Ρωσίδης ζήτησε στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο.

 

"Πιέσεις" προς την Αθήνα για επιστροφή του Μακαρίου στην εξουσία, ενώ τα τεθωρακισμένα του Γ Σώματος άρχισαν την κάθοδο προς την Αθήνα. Οι Τούρκοι συγκέντρωναν δυνάμεις απέναντι από την Κύπρο και συνέχιζαν τις προσπάθειες να επέμβουν μαζί με την Αγγλία. Οι προδότες στην Αθήνα απειλούσαν με "κεραυνοβόλο" απάντηση. Το ΝΑΤΟ καταδίκασε την ανατροπή του Μακαρίου.
 Ο (μελλοθάνατος) Αμερικανός Πρέσβης Ρότζερ Ντέϊβις επισκέφθηκε τον νέο υπουργό εξωτερικών Ντίμη Δημητρίου. Στην Λευκωσία έγινε η κηδεία των 6 αξιωματικών της Εθνοφρουράς που σκοτώθηκαν κατά το Πραξικόπημα. Άνοιξε το αεροδρόμιο της Λευκωσίας.


Ο ΡΩΣΙΔΗΣ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ  



ΟΙ ΕΓΚΥΡΟΙ (ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΙ) ΚΥΚΛΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ "ΣΧΟΛΙΑ" ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΈΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 



ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΚΗΡΥΝΕΙΑ

1 σχόλιο:

ανδωνιος είπε...

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ -ΒΛΑΔΙΜΙΡ ΧΑΤΖΑΡΑ!!!!
ΧΑΧΑΧ
ΜΟΥΓΓΑ ΟΛΟΙ!!!!
ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΟΔΗΓΙΑΣ........

Καβάλα: Ουκρανοί τα μέλη του πληρώματος –

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...