31/7/22

Ο ΑΓΓΛΙΚΌΣ ΠΑΡΑΓΩΝ. ΔΥΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΣΤΟ ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 1965 ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΟΣΩΝ ΞΕΡΟΥΜΕ , ΜΑΘΑΜΕ, ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ, ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, ΤΑ ΙΟΥΛΙΑΝΑ ΤΟΥ 1965, ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1974 ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ.

ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ "ΕΜΠΡΟΣ" ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ "ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ". ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ. ΗΞΕΡΕ ΟΜΩΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΑΙ ΗΞΕΡΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΟΒΟΤΑΝ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

 ΓΙΑ ΤΟ 1965 ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΗΔΗ.



ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 1974 - 1983
 ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΡΟΣ



ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 1. -1. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΈΧΕΙ ΤΡΙΑ ΣΤΑΔΙΑ ΟΣΑ ΚΑΙ              Ο ΑΤΤΙΛΑΣ. 
2.Ο Μακάριος ήταν πράκτορας των Άγγλων
 3. Το αγγλικό σχέδιο ενεργείας συμφωνήθηκε με τον Κίσινγκερ, που τον Αύγουστο του 1973 και ενημέρωσε τον Καραμανλή 
4.Η απόφαση του Μακαρίου για την εκδίωξη των Ελλήνων Αξιωματικών ήταν πρόταση των Άγγλων την οποία υποστήριξαν οι αμερικανοί. 
5. Ο λεγόμενος αόρατος Ταξίαρχος που συζητούσε με τον Γκας μια λύση Πακέτο σε Αιγαίο και Κύπρο με βάση το σχέδιο Άτσενσον που ήταν «αμερικανικό», δεν γνώριζε το αγγλικό σχέδιο και αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του Μακάριου να διώξει τους Έλληνες Αξιωματικούς.
 6.Οι Τούρκοι γνώριζαν το αγγλικό σχέδιο. 
7. Ο πράκτωρ Μακάριος ζήτησε την τουρκική εισβολή βάσει αγγλικών οδηγιών. 
8. Η μεταπολίτευση δεν έγινε για να αποκρουστεί η τουρκική επίθεση αλλά για να επιτύχει.

ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΥΛΑ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΔΙΤΣΕΣ ΚΡΟΥΑΣΑΝΟΜΑΧΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΟΥ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΠΡΟΣΟΧΕΣ

 ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. 
ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πράγματι ένα συγκλονιστικό άρθρο. Αλλά από αυτό, εγώ καταλαβαίνω εκτός από τα σωστά που λες κι εσύ, Χατζαρα, ότι ο Ιωαννιδης δεν ήταν προδότης αφού δεν ήξερε το αγγλικό σχέδιο και δεν συμφώνησε ποτέ με αυτό το οποίο άλλωστε δεν το ήξερε. Γνώριζε το αμερικάνικο σχέδιο Ατσεσον που για την Ελλάδα δεν ήταν άσχημο σχέδιο αφού εξασφάλιζε την παρουσία και τον ρόλο της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Εσύ τι πιστεύεις επ'αυτού;

Ανώνυμος είπε...

Επίσης Χατζαρα από πού προκύπτει ότι ο Μακάριος ήταν πράκτορας των Άγγλων;

Ανώνυμος είπε...

Σε ένα από τα τελευταία τεύχη του περιοδικού Δαυλού, υπάρχει ρεπορτάζ, παρμένο από έκδοση βιβλίου στην Βρετανία, το βιβλίο ουδέποτε εκδόθηκε στην Ελλάδα, ο βρετανός της Μ16 γράφει ότι ο Μακάριος από μικρής ηλικίας ήταν πράκτορας των βρετανών, γιατί τον είχανε στο χέρι με τις πολλές ιδιορρυθμίες που είχε, με υλικό φωτογραφικό και άλλα πολλά, ήταν ΠΦΟΥΣΤΗΣ με πατέντα γράφει ο βρετανός, και όπως λέει και ο κύριος Σπύρος.

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία.  Καταλείφθηκαν η Λάρισ...