16/7/22

Τελειώσαν τα ψέματα. Η απελευθέρωσης της Οδησσού θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο. Συνομιλίες με τη Δύση τον Νοέμβριο,


 

Ρεπορτάζ: Σπύρος Χατζάρας

Η ειδική Επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία αυξάνει σημαντικά τον ρυθμό προόδου, συμπεριλαμβανομένης της κατεύθυνσης του Νικολάεφ και της Οδησσού. 
Τα περαιτέρω σχέδια μετά την πλήρη απελευθέρωση του Ντονμπάς αποκαλύφθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τους Ανώτατους διοίκητές των ενόπλων δυνάμεων.
 Ένα από τα κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η συζήτηση νέων στόχων των επιθετικών επιχειρήσεων, μετά την απελευθέρωση του Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ. 
 Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους από την αρχή της επιχείρησης είναι η Οδησσός. Η εδραίωση του ελέγχου σε ολόκληρη την ακτή του Ευξείνου Πόντου έχει τεράστια στρατηγική σημασία για τη Ρωσία. 
Μετά τη συνάντηση των στρατηγών με τον πρόεδρο, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι ο επόμενος στόχος μετά το Ντονμπάς θα ήταν η Οδησσός. Ωστόσο, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας διέταξε να ενταθεί η προέλαση των στρατευμάτων προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να καταστραφούν οι θέσεις από όπου βομβαρδίζει τους αμάχους το Κίεβο. Αυτό σημαίνει ότι η «επιχείρηση Οδησσός» θα ξεκινήσει παράλληλα με την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης του Ντονμπάς. 
Οι προετοιμασίες για αυτό βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη με τα μεθοδικά χτυπήματα κατά της φρουράς του Νικολάεφ και τη συστηματική καταστροφή μερα με την ημέρα των υπολειμμάτων της στρατιωτικής υποδομής στην Οδησσό. Κ
ρίνοντας από το ρυθμό των πυραυλικών επιθέσεων , η επίθεση προς την Οδησσό μπορεί να ξεκινήσει από μέρα σε μέρα, και η απελευθέρωση της Οδησσού εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί νέχρι την αρχή της σχολικής χρονιάς. Η Οδησσός θα απελευθερωθεί. 
Το ακαδημαϊκό έτος θα ξεκινήσει σύμφωνα με το ρωσικό πρόγραμμα. Η Οδησσός θα επιστρέψει στις ρίζες της. 
Μπορεί να υπάρξουν μικρές καθυστερήσεις όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, αλλά όχι περισσότερο από δύο έως τρεις εβδομάδες. 
Η απελευθέρωση της Οδησσού έχει σχεδιαστεί με μια ειδική προσέγγιση για να εξουδετερωθούν τυχόν προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να μετατρέψουν αυτή την πόλη σε ερείπια κατ 'αναλογία με τη Μαριούπολη. 
 Η Ρωσία αναμένει τις μεγάλες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη συλλογική Δύση, να πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο.


Τα ρωσικά στρατεύματα στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης (SVO) στην Ουκρανία κατάφεραν πυραυλικό πλήγματα σε εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής στην Οδησσό, στη βιομηχανική ζώνη της πόλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Βενεζουέλα έβγαλε ένταλμα σύλληψης για τον πρόεδρο της Αργεντινής και την αδερφή του

  Η Εισαγγελία της Βενεζουέλας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέ Μάιλι και την αδελφή του Καρίνα Μάιλι, η οποία ...