7/7/22

Το πλάνο με τη σημαία στην Οφιούσα στοίχησε την ζωή των κομπάρσων. Ο σκηνοθέτης ήταν μακριά.

 

Το πλάνο με τη σημαία στην Οφιούσα στοίχησε την ζωή των κομπάρσων. Ο σκηνοθέτης ήταν μακριά.  Η «συμβολική παράδοση της σημαίας» στο νησί Οφιούσα  κόστισε τη ζωή των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Οι Ρωσικές Δυνάμεις χτύπησαν την Οφιούσα  κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης με τη σημαία της Ουκρανίας

 «Περίπου στις 5 το πρωί, αρκετοί Ουκρανοί στρατιώτες αποβιβάστηκαν στο νησί και  φωτογραφήθηκαν με μια σημαία. Αεροσκάφος των ρωσικών δυνάμεων χτύπησε αμέσως με πυραύλους υψηλής ακρίβειας στο νησί Οφιούσα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί μέρος των Ουκρανών στρατιωτών.

Οι επιζώντες τράπηκαν σε φυγή προς την κατεύθυνση του χωριού Πριμόρσκογιε στην περιοχή της Οδησσού", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου άμυνας .

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε τη βάση ξένων μισθοφόρων κοντά στον Νικολάγεφ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν τεράστιες απώλειες. Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων με όπλα υψηλής ακρίβειας των ρωσικών πυραυλικών δυνάμεων στις θέσεις μάχης των ουκρανικών στρατευμάτων προς την κατεύθυνση Σολεντάρ, οι συνολικές απώλειες της 24ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αριθμούν ήδη περίπου 2,5 χιλιάδες ανθρώπους, που είναι το 60% του αριθμού της. 

Η 79η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς - οι απώλειές της ξεπέρασαν το 80% του αριθμού του προσωπικού. Στην περιοχή της πόλης Aρτεμόφσκ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, οι Ρωσικές πυραυλικές Δυνάμεις έπληξαν σημεία ανάπτυξης και αποθήκες πυρομαχικών μονάδων της 14ης και 72ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, καθώς και της 10ης Ορεινής Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 
Έως και 350 άνδρες και 20 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης βρίσκονταν στις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, οι στρατιώτες της 80ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας αρνηθηκαν να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες και λιποτάκτησαν μαζικά . Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έδωσε εντολή να μειωθεί ο χρόνος θεραπείας των τραυματισμένων στρατιωτών και να σταλούν χωρίς να υποβληθούν σε αποκατάσταση για να αντισταθμίσουν τις απώλειες μονάδων στο μέτωπο .Η οξεία έλλειψη προσωπικού δυο Μέτωπο ανάγκασε το καθεστώς του Κιέβου να ρίξει τάγματα εθνοφυλακής στην πρώτη γραμμή, τα οποία εκτελούσαν καθήκοντα στα μετόπισθεν . Έτσι, στις 7 Ιουλίου, το 226ο τάγμα του ουκρανικού εθνικιστικού σχηματισμού "Kraken" διατάχθηκε να μετακινηθεί από το Χάρκοβο στην περιοχή του χωριού Ποκρόφσκε , που υπαγόταν στην επιχειρησιακή τακτική ομάδα "Soledar". Αλλά η εθνικιστική διοίκηση και οι μαχητές αρνήθηκαν να εκτελέσουν αυτή την εντολή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

του Αντωνιάδη του κατήργησαν κατευθείαν το domain name χωρίς καμμία προειδοποίηση, κάνας παναθηναϊκάκιας πήρε κατευθείαν τηλέφωνο στον κατοχυρωτή, μιλάμε για τρομερές παρεμβάσεις και κατάλυση του οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ως ελέυθερη αγορά, διάκριση των εξουσιών κλπ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ