14/7/22

Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Άννα Μαλιάρ αρνήθηκε να αποκαλύψει στοιχεία σχετικά με τις απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών κει είπε ότι αυτά τα δεδομένα αποτελούν κρατικό μυστικό. «Οι αριθμοί των νεκρών είναι κρατικό μυστικό κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου. Ο εχθρός δεν πρέπει να γνωρίζει αυτά τα στοιχεία και να τα χρησιμοποιεί για τις δικές του δυνατότητες», δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός.

 

Οι συμμαχικές δυνάμεις κέρδισαν έδαφος στα περίχωρα του Σεβέρσκ και του Σολεντάρ στα βορειοανατολικά του DPR.  

Η επίθεση κατά των θέσεων των Ουκρανών  διεξάγεται τώρα προς τέσσερεις κατευθύνσεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δημιουργούν την κύρια οχύρωση στο Artemovsk (Bakhmut), δήλωσε ο αξιωματικός της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR Andriy Marochko. 

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε ότι η εξωτερική και εσωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών του θυμίζει τους χαρακτήρες της ιστορίας του Τζορτζ Όργουελ «Η Φάρμα των Ζώων».  Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, ο χαρακτήρας της ιστορίας, ο αγριόχοιρος Ναπολέων με τη φράση "Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά είναι πιο ίσα από άλλα" συμπεριφέρθηκε σαν τα κράτη, ισχυριζόμενος, κατά τη γνώμη του, την παγκόσμια κυριαρχία. 

 Ο Μεντβέντεφ συνέκρινε τους συμμάχους των ΗΠΑ, όπως η Βρετανία, με τον Squealer, τον «μικρότερο αδελφό» του Ναπολέοντα, «ο οποίος έστησε προπαγάνδα και αναταραχή στο αγρόκτημα».«Όλοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. 

Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες - όλα είναι δυνατά, - γράφει ο Μεντβέντεφ. - Αν κάποιος διαφωνεί, θα στερηθεί τις μερίδες <... > σταλεί στο σφαγείο».

Ο  Σέρβος ηγέτης Αλεξάνταρ Βούτσιτς  είπε ότι μόλις ο Πούτιν «τελειώσει τα πράγματα» στο Σεβέρσκ, το Μπαχμούτ και το Σολεντάρ, και στη συνέχεια στη δεύτερη γραμμή Σλαβιάνσκ - Κραματόρσκ - Αβντιίβκα, θα επαναλάβει την πρότασή του. Αν δεν γίνει αποδεκτή, "θα πάμε στην κόλαση", είπε ο Βούτσιτς.

 Ο  βουλευτής της Ρωσικής Δούμας από την περιοχή της Κριμαίας Μιχαήλ Σερεμέτ επεσήμανε ότι η Ρωσία θα σταματήσει την ειδική επιχείρηση για την προστασία του Ντονμπάς αφού τα ουκρανικά στρατεύματα καταθέσουν τα όπλα τους και αφού έρθουν στην εξουσία αντί του σημερινού ναζιστικού καθεστώτος  άνθρωποι που είναι αποφασισμένοι να αναπτύξουν την Ουκρανία ως αυτάρκες και ουδέτερο κράτος. Όπως σημείωσε ο Σερεμέτ, η Ρωσία δεν θα μπορέσει να ζήσει «με φασίστες και τρομοκράτες στα πλευρα της».

Η Δύση θα πρέπει να προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι η επιχείρηση στην Ουκρανία θα γίνει μια «στρατηγική αποτυχία» για τη Ρωσία, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

 Το Κρεμλίνο πιστεύει ότι είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθούν οι διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν  στην Κωνσταντινούπολη για το ζήτημα των «σιτηρών» μεταξύ εκπροσώπων της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και του ΟΗΕ, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.      Η προσπάθεια  συνεχίζεται, εξήγησε στους δημοσιογράφους.             Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι η λύση αυτού του ζητήματος είναι «ζήτημα του στρατού».

 Οι πολίτες που ζουν στην  LPR, την DPR και τα απελευθερωμένα εδάφη που έχουν λάβει ρωσική υπηκοότητα θα πρέπει να μπορούν να επωφεληθούν από τα κοινωνικά οφέλη. Είναι απαραίτητο να αποκλειστεί η γραφειοκρατία σε αυτό το θέμα. Τα κέντρα για τη λήψη εγγράφων για τη ρωσική υπηκοότητα άρχισαν να λειτουργούν στα απελευθερωμένα εδάφη της περιοχής του Χάρκοβο, αναφέρει το TASS.

 Οι αρχές στη Μαριούπολη θα προετοιμάσουν περίπου 35 χιλιάδες διαμερίσματα για προσωρινή στέγαση για τον πληθυσμό, δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν. Για 148 ημέρες κλιμάκωσης στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ λόγω των ουκρανικών βομβαρδισμών, 247 άμαχοι σκοτώθηκαν,  και 2656 τραυματίστηκαν.

Τα ουκρανικά στρατεύματα εκτόξευσαν 10 βλήματα «διαμετρήματος ΝΑΤΟ» 155 χιλιοστών στην περιοχή Κουιμπίσεφ του Ντονέτσκ σε 2,5 ώρες,

Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Βοροσίλοφ του Ντονέτσκ, άμαχοι σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

 Λόγω των μαχών, περίπου το 15-25% του πληθυσμού έφυγε από τη Ζαπορόζιε, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης (CAA) της περιοχής Γεβγκένι Μπαλίτσκι,

 Η διαδικασία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην περιφέρεια της Ζαπορίζιε και η μορφή της ψηφοφορίας θα αναπτυχθούν τις επόμενες 2-3 ημέρες, αναφέρει η CAA της περιοχής. Υπενθυμίζουμε ότι υποτίθεται ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο. Το Δημοψήφισμα για την είσοδο της περιοχής της Ζαπορίζιας στη Ρωσία θα διεξαχθεί στις αρχές του φθινοπώρου, σύμφωνα με τη στρατιωτική-πολιτική διοίκηση της περιοχής

Δικαστήριο στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας εκκαθάρισε την εταιρεία του ολιγάρχη Igor Kolomoisky "Novofarm" και διέγραψε από αυτήν 4,3 δισεκατομμύρια Κρίβα (περίπου 147 εκατομμύρια δολάρια) χρέους προς την "PrivatBank"

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων του ρωσικού στρατού στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχήΝικολάγιεφ και της ΛΔ Ντονέτσκ, σκοτώθηκαν έως και χίλιοι Ουκρανοί στρατιώτες και περισσότερες από 100 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ο Κονασένκοφ είπε επίσης ότι οι θαλάσσιοι πύραυλοι του Καλιμπρ κατέστρεψαν τα οχήματα μάχης MLRS της 45ης ταξιαρχίας πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο έδαφος του εργοστασίου εξοπλισμού υψηλής τάσης στη Ζαπορόζιε.

Συνολικά 249 αεροσκάφη, 137 ελικόπτερα, 1.534 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 354 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 4.050 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 744 εκτοξευτές πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης, 3.145 κομμάτια και όλμους πυροβολικού πεδίου, καθώς και 4.292 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων έχουν καταστραφεί από την αρχή της επιχείρησης.

 Το Υπουργείο Άμυνας, μέσω του επίσημου εκπροσώπου του Ιγκόρ Κονασένκοφ, είπε επίσης ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν μια διμοιρία M-777 σε θέσεις βολής στην περιοχή του Χάρκοβο.

Περισσότεροι από 200 Ουκρανοί στρατιώτες του τάγματος Κράκεν αρνήθηκαν να μετακινηθούν σε θέσεις στην περιοχή Κραματόρσκ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

 

4 σχόλια:

ΤεΟ ΧαΤζΗγωΓΑρος είπε...

Τωρα την κανει και γυριστη με τον Πουτιν.
Αναρωτιεται' ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΕΙ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ;
Σε λιγο θα χορευει ταγκο με την .....Ζελενσκω.
Ρε ουστ αρχικοπρε, μαμακια, τραβα να γεμιζεις τις γεμιστες ντοματες και να τις βαζει η αλλη στο φουρνο.
Μη ξεχασετε να βαλετε και πατατες για γαρνιρα.

Ανώνυμος είπε...

Σταματήστε να ασχολείστε με τον τρελο-Διηνέκη.

Μη ρίχνεται νερό στο μύλο της παράνοιας του.

Φτάνει πια.

Tο Κίνημα 21 έχει ξεγράψει την esxatianasxesi, τα attikanea και το sxolianews.

ΤΕΛΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

@ Παρ Ιουλ 15, 12:02:00 μ.μ.

Δεν τον λενε Διηνεκη τον μαμακια.
Νικο τον λενε και τωρα μενει με τους γονεις του γιατι η γκομενα τον εδιωξε, γιατι λεει ηταν μικροτσουτσουνος.

Ανώνυμος είπε...

@Παρ Ιουλ 15, 03:31:00 μ.μ.

Εντάξει, Νίκος Μακρής, από Αγ. Παρασκευή κτλ.
Ας μη δίνουμε αξία στα ελάσσονα ζητήματα.

Αφήστε τον να ηρεμήσει παρέα με την Π. Σουφλή (attikanea) και την Ευαγγελία (sxolianews).

Μακριά!