7/2/23

Έρχεται η ώρα για το Σεβέρσκ. Οι Ρώσοι προχωρούν σε Αρτεμόφσκ και Ουγκλεντάρ


 Οι Εθελοντές της Βάγκνερ απελευθέρωσαν το χωριό Νικολάεβκα στο Ντονέτσκ.  Τα περίχωρα του Σεβέρσκ απέχουν μόλις 10 χιλιόμετρα από εκεί. Οι ΟΥΚΟΙ άφησαν πίσω περσότερα από 90 πτώματα. Καταστράφηκαν δυο ΤΟΜΑ, δυο τανκ και ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο

Το τμήμα από το Αρτεμόβσκ έως το Σεβέρσκ εξακολουθεί να είναι το κύριο μέτωπο  ολόκληρης της χειμερινής εκστρατείας τόσο για τη Ρωσία όσο και για την Ουκρανία. 

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού χαρακτήρισε  σήμερα επιτυχή την εξέλιξη  των εχθροπραξιών στα μέτωπα του Ουγκλεντάρ και του Αρτεμόφσκ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και ανακοίνωε την απελευθέρση των οικισμών Κλεσεγιέφκα, Ποντγκόρνε, Κρασνοπίλλια, Μπλαγκοντάτνε, Λόμπκοβε, καθώς και τη Νικολάεβκα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν τον Ιανουάριο περισσότερους από 6,5 χιλιάδες στρατιώτες, 26 αεροσκάφη, και 208 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας 


Στο Αρτεμόφσκ (Μπαχμούτ) οι Βάγκνερ  έφτασαν στον αυτοκινητόδρομο προς την Κωνσταντίνοβκα μεταξύ των οικισμών  Ιβανόσκογιε και Στουπόχκι δυτικά του Αρτεμόφσκ Οι Ρώσοι εθελοντές απώθησαν την 46η ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και έθεσαν την οδική αρτηρία μεταφοράς υπό έλεγχο πυρός. Τώρα οι ΟΥΚΟΙ έχουν  μόνο έναν σχετικά ασφαλή δρόμο από τους πέντε, κατά μήκος του οποίου η φρουρά τροφοδοτείται με τρόφιμα και πυρομαχικά.

Στο μέτωπο του Κράσνι Λίμαν η Κεντρική Στρατιά απώθησε τις μονάδες της 92ης Μηχανοκίνητης, της 25ης Αερομεταφερόμενης και της 95ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των ΟΥΚΩΝ στις περιοχές Στελμάχοβκα Νοβοσάντοβε Γιαμπόλβκα και το Δάσος Σεμπεριάνσκι .Περισσότεροι από 100 Ουκρανοί στρατιώτες,  σκοτώθηκαν δυο τανκ και τρία αυτικινούμενα πυροβόλα.

Στο μετωπο τυ Κουπιάνσκ και του Χάρκοβο σκοτώθηκαν  40 Ουκρανοί στρατιώτες και καταστράφηκαν. δύο οχήματα.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τρέπονται σε φυγή πανικόβλητες», στο μέτωπο της Κρεμένιαγια .

Ο ανταποκριτής της «Izvestia» Αλεξέι Πολτοράνιν έδειξε πλάνα από την κατάσταση στην πρώτη γραμμή στην περιοχή Κρεμένιαγια . Ο ρωσικός στρατός είπε στον δημοσιογράφο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τρέπονται μαζικά σε φυγή, εγκαταλείπουν τις θέσεις τους και πηγαίνουν βαθιά μέσα στο δάσος σε ανοργάνωτες ομάδες. Νωρίτερα, η μαζική φυγή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Κρεμέναγια περιγράφηκε από τον αντισυνταγματάρχη του 2ου σώματος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Λουγκάνσκ Αντρέι Μαρότσκο.
Ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων «Αχμάτ» και υποδιοικητής του 2ου Σώματος Στρατού της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ Άπτου Αλαουντίνοφ Apty δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) προετοιμάζουν μια δεύτερη γραμμή άμυνας στο LPR πριν από μια πιθανή υποχώρηση. Σύμφωνα με τον Αλαουντίφ, « οι ουκρανικές μονάδες θα αναγκαστούν να αποσυρθούν».Ο διοικητής του «Αχμάτ» πρόσθεσε ότι το Κίεβο μεταφέρει νέες εφεδρείες, μεταξύ άλλων από τις κατευθύνσεις του Χάρκοβο και της Χερσώνας, αλλά σε μια προσπάθεια να κρατήσει τις θέσεις υφίσταται βαριές απώλειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: