8/2/23

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και οι αρχές κατοχής εγκαταλείπουν το Κουπιάνσκ

 ΜΟΣΧΑ, 8 Φεβρουαρίου. /ΤΑΣΣ/. Το αρχηγείο της 14ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και οι μονάδες του τάγματος « Κράκεν», εγκαταλείπουν την περιοχή της πόλης  Κουπιάνσκ και μεταφέρονται στο Χάρκοβο.

 Οι συνεργοί των Ναζί με τις οικογένειές τους και οι Κατοχκές Αρχές εκκενώνονται από το Κουπιάνσκ στο Χάρκοβο. Επίσης, η κατοχική διοίκηση και άλλες υπηρεσίες εξάγουν επίσημα έγγραφα και αρχεία»,

Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας έστειλε την 241η Ταξιαρχία Παλλαϊκής  Άμυνας πουαποτελούνταν από γυναίκες, συνταξιούχους, προγραμματιστές και άλλους εθελοντές, στο Αρτεμόβσκ (Μπαχμούτ) εναντίον των επαγγελματιών  της  Βάγκνερ.

Το αμερικανικό περιοδικό Forbes ανέφερε: «Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μετά τις μάχες στο Μπαχμούτ, έχασαν πολλούς . Αναμένετε ακόμη περισσότερους θανάτους τις επόμενες εβδομάδες».

Στο Αρτεμόβσκ (Μπαχμούτ) η 30η Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εγκατέλειψε τις θέσεις της  επί του αυτοκινητόδρομου Μπαχμούτ-Σλαβιάνσκ λόγω της πλήρους έλλειψης πυρομαχικών και έλλειψη υποστήριξης πυροβολικού.

Μόσχα, 8 Φεβρουαρίου . Στο Αρτεμόβσκ, πολεμά στο πλευρό του Κιέβου ένας μεγάλος αριθμός ξένων μισθοφόρων, δήλωσε ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων «Αχμάτ» Απτου Αλαουντίνοφ. Όπως είπε , τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να διασπάσουν την περικύκλωση της πόλης, μεταξύ άλλων και για να πάρουν τους τραυματίες, οι οποίοι ανήκουν στο μπλοκ του ΝΑΤΟ. «Υπάρχουν πολλοί ξένοι μισθοφόροι», δήλωσε ο Αλαουντίνοφ ,που είπε επίσης ότι το Κίεβο μεταφέρει πρόσθετες δυνάμεις στο Ντονμπάς, οι οποίες απομακρύνονται από τα μέτωπα της Χερσώνας, και του Χάρκοβο. 
 Σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής μάχης στη ΛΔ Λουγκάνσκ υπάρχει προώθηση των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...