27/6/23

Στις 27 Ιουνίου 1922 40 ημέρες πριν από την επίθεση του Κεμάλ ο προδότης Χατζανέστης τοποθέτησε τον ειδικό πράκτορα Τρικούπη διοικητή του Μετώπου Τα 101 χρόνια της Προδοσίας στην Μικρά Ασία. Στεργιάδης, Θεοτόκης, Χατζηανέστης, Τρικούπης, Διγενής, οι Άξονες της Προδοσίας.


Χθες γράφαμε για την πρόταση των Άγγλων για αναβολή της ειρηνευτικής διάσκεψης!

Τι περίμεναν ο Άγγλοι και πρότειναν σε Γάλλους και Ιταλούς τον Ιούνιο του 1922, την αναβολή της διασκέψεως για το Ανατολικό Ζήτημα για τα τέλη Αυγούστου; 
-Μα, να φθάσει ο άνθρωπος τους, ο πράκτωρ Τρικούπης στο Μέτωπο.
Η "Μικρασιάτικη Καταστροφή" αποφασίστηκε στο Λονδίνο και σχεδιάστηκε στην Αθήνα. 
 Το πρώτο βήμα για την «στρατιωτική λύση» ήταν η τοποθέτηση με εντολή του Βασιλιά του Χατζηανέστη στην θέση του Παπούλα. 
 Το δεύτερο βήμα έγινε με την τοποθέτηση από τον Χατζηανέστη, (μόλις γύρισε από την Αθήνα στη Σμύρνη), ως διοικητών των Α΄ και Β΄ Σωμάτων Στρατού, του Νικόλαου Τρικούπη και του Κίμωνα Διγενή αντιστοίχως. 
 Η είδηση για την τοποθέτηση τους δημοσιεύτηκε στην Αθήνα στις 28 Ιουνίου. 
Πότε ανέλαβαν τα καθήκοντα τους δεν ξέρω. 
 Οι Προδότες Τρικούπης και Διγενής τοποθετήθηκαν Σωματάρχες, από τον Προδότη Χατζηανέστη στις 27 Ιουνίου 1922 με αποστολή να διαλύσουν την Στρατιά. 
Ακριβώς 40 ημέρες μετά, η Στρατιά καταστράφηκε.

Στη Φωτογραφία ο δύο αιχμάλωτοι προδότες .  Χαμογελαστός  ο Διοικητής του Α’ Σώματος Στρατού υποστράτηγος Νικόλαος  Τρικούπης,  και ο Διοικητής του  Β’ Σώματος Στρατού Κίμων Διγενής ένθεν και ένθεν  του Τούρκου οικοδεσπότη τους   αντισυνταγματάρχης Αντάν.

Στεργιάδης, Θεοτόκης, Χατζηανέστης, Τρικούπης, Διγενής, Γούναρης, Στράτος  ήσαν οι Άξονες γύρω από τον Κωνασταντίνο  της Μικρασιατικής  Προδοσίας.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Προδοσία στην Μικρά Ασία. Η 26η Μαίου 1022

 Απόσπασμα από το Κύριο άρθρο    του "ΕΜΠΡΟΣ" της 26/05/1922