24/6/23

Ο Πριγκόζιν είναι Εβραίος

 Η επιχείρηση, "Πραξικόπημα Βάγκνερ", στοίχισε στον προϋπολογισμό του αμερικανικό Πενταγώνου 6,2 δις δολάρια. 

 Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε:"Λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή ετοιμότητα του σχεδίου, την επαγγελματική συνοχή των ενεργειών, την υψηλής ποιότητας διαχείριση της κίνησης των στρατευμάτων, μπορούμε να μιλήσουμε για την παρουσία ενός καλά μελετημένου στρατιωτικού σχεδίου και τη συμμετοχή στην εξέγερση ατόμων που προηγουμένως υπηρέτησαν στις ελίτ μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και πιθανότατα ξένων ειδικών".

Η εξέγερση του Πριγκόζιν, είναι μια καλά μελετημένη και προγραμματισμένη επιχείρηση, στόχος της είναι να καταλάβει την εξουσία στη Ρωσία.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει το κίνημα στο έδαφος της Ρωσίας και να κάνει περαιτέρω βήματα για την αποκλιμάκωση των εντάσεων, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του προέδρου της Λευκορωσίας .
 Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 «Σήμερα το πρωί, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Λευκορώσο ομόλογό του για την κατάσταση στη νότια Ρωσία με την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Βάγκνερ. Οι αρχηγοί των δυο  κρατών συμφώνησαν σε κοινές δράσεις. 
Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, αφού διευκρίνισε περαιτέρω την κατάσταση μέσω των δικών του διαύλων, σε συμφωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, πραγματοποίησε συνομιλίες με τον επικεφαλής της Wagner PMC, Γιεβγκένι Πριγκόζιν.
Οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν όλη την ημέρα.
 Ως αποτέλεσμα, κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με το απαράδεκτο της εξαπόλυσης μιας αιματηρής σφαγής στο έδαφος της Ρωσίας. 
Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει την μετακίνηση ένοπλων προσώπων της εταιρείας Wagner στο έδαφος της Ρωσίας και περαιτέρω βήματα για την αποκλιμάκωση των εντάσεων.
 Η ανακοίνωση σημειώνει ότι «αυτή τη στιγμή στο τραπέζι βρίσκεται  μια απολύτως κερδοφόρα και αποδεκτή επιλογή για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Wagner PMC».


Δεν υπάρχουν σχόλια: