22/6/23

Σοϊγκού: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προετοιμάζονται για περαιτέρω επιθετικές επιχειρήσεις

 


 


Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης  του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέϊ Σόϊγκού ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν σημαντικές απώλειες τις τελευταίες 16 ημέρες . 

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο εχθρός έχει μειώσει τη δραστηριότητα του και ανασυντάσσεται. Όπως τόνισε ο υπουργός  οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξακολουθούν να έχουν τη δύναμη να επιτεθούν, παρά τις απώλειες που υπέστησαν.

Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νικολάι Πατρούσεφ ανέφερε στον Πρόεδρο της Ρωσίας ότι από τις 4 έως τις 21 Ιουνίου 2023, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν:

246 άρματα μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, 595 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης 279  πυροβόλα 42 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, δύο πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος, 4 ελικόπτερα μάχης, 264 UAVs 424 μονάδες μηχανοκίνητων και περίπου 13.000 στρατιώτες.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέϊ Σόϊγκού είπε ότι έχουν προσληφθεί 114 χιλιάδες συμβασιούχοι στρατιώτες και 52 χιλιάδες εθελοντές. Κατά μέσο όρο, 1336 άτομα εισέρχονται στη, υπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας την ημέρα, πρόσθεσε. 

«Στην πραγματικότητα, έχουμε ένα σύνταγμα κάθε μέρα», δήλωσε ο Σόϊγκού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλος μου γύρισε από εκλογικό τμήμα πόλης της.... Ελλάδος πριν από λίγο. Μού είπε ότι στο ψηφοδέλτιο του Πατριωτικου Συνασπισμού ήταν μεταξύ των υποψηφίων ο κύριος.... τάδε, δικηγόρος στο επάγγελμα. Έχει ακουστεί ότι ο συγκεκριμένος είναι καλός άνθρωπος και καλός δικηγόρος. Πλην όμως τυγχάνει να γνωρίζω ότι αρνήθηκε την παροχή νομικής βοήθειας σε γνωστό μου πρόσωπο για μια υπόθεση αστικής φύσεως στην οποία κατηγορήθηκε άδικα. Δεν γνωρίζω αν και κατά πόσο είναι σωστό να αρνείται ένας δικηγόρος ο οποίος μάλιστα διατηρεί ακόμα δικηγορικό γραφείο έχοντας συνεργάτες, νομική βοήθεια σε έναν άνθρωπο που προσετρεξε στην πόρτα του για να ζητήσει βοήθεια όταν νομική βοήθεια δικαιούται ακόμα και ένας δολοφόνος!! Αναρωτιέμαι όμως πόσο.... πατριωτικό είναι στ'αληθεια να αρνείται κάποιος που ισχυρίζεται ότι είναι πατριώτης, την νομική βοήθεια σε συμπατριώτη του. Βλέπεις, κύριε Χατζαρα, ο κόσμος βγάζει συμπεράσματα και από μια παραμικρή λεπτομέρεια. Ο φίλος μου, αν και ψήφισε Πα. Συν., έφυγε απογοητευμένος, δεν σού κρύβω.

Ανώνυμος είπε...

Απαραίτητη διευκρίνιση: ο συγκεκριμένος δικηγόρος δεν ανήκει στο Κίνημα 21. Ανήκει σε άλλη.... "ασπίδα", που λέει κι ο Ζώης. Ίσως την μεγαλύτερη.... λέω ίσως!!

Βουρ στο Νταβλά με τα Κουλούρια

  ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΚ9 ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ! ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΛΟΑΤΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΑΤΚΙ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ  ΤΩΝ ΕΚΔΟΤ...