7/8/23

101 Χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ένα συγκλονιστικό Ντοκουμέντο της Συμφωνίας αμοιβαίου Συμφέροντος των Προδοτών με τους Αγγλους και τον Κεμάλ

Τηλεγράφημα από την Κωνσταντινούπολη της 7/19 Ιουλίου σύμφωνα με το οποίο, ο Πρωθυπουργός του Κεμάλ, Ραούφ Πασάς, ανακοίνωσε με βεβαιότητα  προς την Μεγάλη Εθνοσυνέλευση στην ‘Άγκυρα, ότι  η Τουρκία βάδιζε προς τον θρίαμβο και ζήτησε λίγη υπομονή.
 Ο Πράκτωρ Τρικούπης είχε διοριστεί διοικητής του Πρώτου Σώματος Στρατού από τον Πράκτορα Χατζηανέστη στις 27 Ιουνίου 1922.10 ημέρες πριν .Ο Θρίαμβος ήταν καθ.οδόν . 
Ο Ραούφ Πασάς σε 51 ημέρες είχε δικαιωθεί.


Η "Μικρασιάτικη Καταστροφή" που θα προκαλούσε την "ταχεία εκκένωση" της Μικράς Ασίας  αποφασίστηκε στο Λονδίνο και σχεδιάστηκε στην Αθήνα από τους πράκτορες του Λονδίνου. 

Το πρώτο βήμα για την «στρατιωτική λύση» ήταν η τοποθέτηση του Χατζηανέστη στην θέση του Παπούλα. 
Το δεύτερο βήμα έγινε με την τοποθέτηση από τον Χατζηανέστη,    (μόλις γύρισε από την  Αθήνα στη Σμύρνη), ως διοικητών των Α΄ και Β΄ Σωμάτων Στρατού, του Νικόλαου Τρικούπη και του Κίμωνα Διγενή αντιστοίχως. Ο Βασιλιάς Κωνστναντίνος ήταν ο Αρχιπροδότης ελπίζοντας στην Αναγνώρισή του.
Η είδηση για την τοποθέτηση των Προδοτών ως Διοικητών στις 27 Ιουνίου που δημοσιεύτηκε στην Αθήνα στις 28 Ιουνίου. 
Πότε ανέλαβαν τα καθήκοντα τους δεν ξέρω.
 Οι Προδότες Τρικούπης και Διγενής τοποθετήθηκαν  Σωματάρχες, από τον Προδότη Χατζηανέστη στις 27 Ιουνίου 1922 με αποστολή  να διαλύσουν την Στρατιά. Ακριβώς 40 ημέρες μετά, η Στρατιά καταστράφηκε. 

Έτσι δίνουμε απάντηση στο ερώτημα :

-Τι περίμεναν ο Άγγλοι και πρότειναν σε Γάλλους και Ιταλούς τον Ιούνιο του 1922, την αναβολή της διασκέψεως για το Ανατολικό Ζήτημα  για τα τέλη Αυγούστου;

-Μα, να φθάσει ο άνθρωπος τους,     ο Τρικούπης στο Μέτωπο!!!

Στη Φωτογραφία ο δύο προδότες ,  ο χαμογελαστός  Διοικητής του Α’ Σώματος Στρατού υποστράτηγος Νικόλαος  Τρικούπης,  και ο Διοικητής του  Β’ Σώματος Στρατού Κίμων Διγενής ένθεν και ένθεν  του Τούρκου οικοδεσπότη τους   αντισυνταγματάρχης Αντάν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γέροντα γιατι δεν υπήρχε ιεραρχία; Κι'αν ήταν προδότες αυτοι δεν υπήρχαν άλλοι υποστρατηγοι, επιτελαρχες, μεραρχοι να συντονισούν το μετωπο; γιατί δεν ανέλαβαν; γιατί δεν στάσιασαν; δηλαδή εάν έβλεπε ο Κεμάλ μονάδες του στρατού να κατσικωνονται σε κάποιο αστικό κέντρο πως θα έκανε γενοκτονία;