3/8/23

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας διόρισε τον στρατηγό Μετίν Γκιουράκ ως Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού


 

ΆΓΚΥΡΑ 03.08.2023 17:18 Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας διόρισε τον στρατηγό Μετίν Γκιουράκως νέο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας. 
 Το διάταγμα για τον διορισμό του υπογράφηκε από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα. 
 Ο στρατηγός Γκιουράκ έγινε αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού αφού ο προηγούμενος αρχηγός του γενικού επιτελείου, Γιασάρ Γκιουλέρ  διορίστηκε υπουργός εθνικής άμυνας της Τουρκίας τον Ιούνιο.
 Κατά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο υπό την προεδρία του Προέδρου, πραγματοποιήθηκαν ορισμένοι νέοι διορισμοί και προαγωγές στον τουρκικό στρατό. 
 Ο στρατηγός Σελτζούκ Μπαϊρακτάρογλου διορίστηκε διοικητής των χερσαίων δυνάμεων , ενώ ο στρατηγός Ζία Τζεμάλ Καντόγλου διορίστηκε διοικητής της πολεμικής αεροπορίας.
 Η Gokcen Firat προήχθη σε ναύαρχο, την πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Τουρκίας που έλαβε τον τίτλο. 
 Οι σημερινές αποφάσεις θα τεθούν σε ισχύ στις 30 Αυγούστου, όταν η Τουρκία γιορτάζει την Ημέρα της Νίκης, αφιερωμένη στη νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων το 1922.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως το φέρετρο της Τουρκίας το έχουν σε πρώτο πλάνο..

Oι Ρώσοι ξεκίνησαν τη δεύτερη φάσης της αντεπίθεσης στην περιοχή του Κουρσκ ενώ, για πρώτη φορά, από την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτική επιχείρησης έφθασαν στα τεως διοικητικά σύνορα το Λουγκάνσκ

Ο ρωσικός στρατός,  ξεκίνησε τη δεύτερη φάση της αντεπίθεσης  στο Κουρσκ.   Χθες οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας απελευθέρωσαν   πλήρως τους ...