11/11/23

Το Αμερικανικό Νοσοκομείο του Βισμπάντεν το καλοκαίρι του 1988 και η ελληνική πολιτική

 

 

Ο Αντρέας, δεν ήταν «καλά» από το 1985. 

Το καλοκαίρι του 1988, μετά από διαδοχικά λιποθυμικά επεισόδια  δέχθηκε να πάει στο αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο του Βισμπάντεν,  καθ οδόν προς την Σύνοδο Κορυφής τους Αννοβέρου που έγινε στις 27-28 Ιουνίου για διάγνωση. Δεν πήγε επειδή περίμενε να τον βοηθήσουν οι αμερικανοί γιατροί, αλλά μάλλον για να μάθει πόση ζωή είχε ακόμα. 

Τα άσχημα νέα για την εξέλιξη του Λύκου από τον οποίο έπασχε, τα έμαθαν πρώτα οι αμερικανοί και μετά ο Ανδρέας. 

Στο Βισμπάντεν εκείνες τις ημέρες ήταν και ο Αλέκος Φιλιππόπουλος.

Αφού ο Ανδρέας ήταν «μελλοθάνατος», τέθηκε από τους Αμερικανούς σε εφαρμογή το σχέδιο «Κάθαρση» για ανατροπή του Πασοκ και του επίδοξου διαδόχου Μένιου Κουτσόγιωργα. 

Τον Ιούλιο του 1988 ο εισαγγελέας εφετών Δημήτρης Τσεβάς διέταξε έλεγχο στην Τράπεζα Κρήτης.

Ο ιστορικός ρόλος της κας Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου στην ελληνική Ιστορία ήταν ότι έπεισε τότε τον Ανδρέα να κάνει την επέμβαση στο Λονδίνο με τον Γιακούμπ. 

Η επέμβαση έγινε τον Σεπτέμβριο  και ο Ανδρέας έζησε και δεν πέθανε όπως προέβλεπε το Βισμπάντεν  και στις 22 Οκτωβρίου γύρισε στην Αθήνα. 

Στις 5 Νοεμβρίου ο Κοσκωτάς δραπέτευσε για ασφάλεια στις ΗΠΑ, συνεργαζόμενος με τους αμερικανούς και κάνοντας ψευδείς αποκαλύψεις κατά του Παπανδρέου. 

Ο Γιώργος έμεινε ζωντανός. 

Η Κάθυ και ο Σταύρος έμειναν ελεύθεροι και ο Γιώργος σήμερα απολαμβάνει ότι παρέμεινε δικό του.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα σου είμαστε ευγνώμονες, Χατζάρα,αν μας πεις τί ακριβώς και πόσα παρέμειναν δικά του του Γιώργου!! Έτσι, για να ξέρει κι ο κόσμος τί απεκόμισε ο Γιώργος από όλη αυτή την απάτη.

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί ο Ανδρέας πήγε στο Αμερικανικό νοσοκομείο του Βισμπάντεν; Δεν εμπιστευόταν το ΕΣΥ;