16/5/24

Ο άξονας (του καλού) Μόσχα-Πεκίνο και ο νέος πολυπολικός Δημοκρατικός Κόσμος απέναντι στην Αυτοκρατορία του Κακού και των Τοκογλύφων


 
Η Ρωσία και η Κίνα εργάζονται από Κοινού για τη δημιουργία μιας δίκαιης παγκόσμιας τάξης βασισμένης στο διεθνές δίκαιο και την ισορροπία συμφερόντων όλων των χωρών. 

Αυτό δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια Συνέντευξης  τύπου μετά τις ρωσο-κινεζικές συνομιλίες.

 Ο Κινέζος πρόεδρος είπε ότι οι συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν « ειλικρινείς και φιλικές».
Η Κίνα θα είναι πάντα ένας καλός γείτονας, φίλος και εταίρος της Ρωσίας, δήλωσε ο Σι, και τόνισε οτι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία για χάρη της ανάπτυξης και της ανανέωσης και των δύο χωρών, καθώς και για την επίτευξη δικαιοσύνης στον κόσμο,

Όπως τόνισε ο Κινέζος ηγέτης, η Κίνα και η Ρωσία σκοπεύουν να εμβαθύνουν περαιτέρω την πολιτική αμοιβαία εμπιστοσύνη και να υποστηρίξουν τη δημιουργία ενός πολυπολικού κόσμου.

Ο  Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια Συνέντευξης  τύπου μετά τις συνομιλίες στο Πεκίνο με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπένγκ χαρακτήρισε τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κίνας μοντέλο για την οικοδόμηση δεσμών μεταξύ γειτόνων, και τόνισε ότι οι δυο χώρες έχουν καταφέρει να συσσωρεύσουν χρήσιμη εμπειρία σε πολύπλευρη, αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση. 

Ο ρωσος Πρόεδρος σημείωσε ότι και οι δύο χώρες τάσσονται υπέρ της μεταρρύθμισης και της αποπολιτικοποίησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), της Ομάδας των Είκοσι και άλλων διεθνών οργανισμών, καθώς και κατά της δημιουργίας κλειστών στρατιωτικο-πολιτικών συμμαχιών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

«Η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας δεν στρέφεται εναντίον οποιασδήποτε άλλης δύναμης και αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα για τον κόσμο», δήλωσε ο Πούτιν  


Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών ολοκληρώθηκαν στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο.

 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πρώτα σε στενή και στη συνέχεια σε διευρυμένη μορφή. Συνολικά, διήρκεσαν περίπου 2,5 ώρες. Πριν από την έναρξη των συνομιλιών, ο Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ έβγαλαν κοινή φωτογραφία με φόντο τις κρατικές σημαίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας και επίσης αντάλλαξαν χειραψία.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η Ρωσία και η Κίνα συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν ενεργά τα εθνικά τους συστήματα πληρωμών για την εξυπηρέτηση του εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...