24/12/09

Ο κ. Σαμαράς για την νομιμοποίηση των μεταναστών

«Να συζητήσουμε χωρίς βιασύνη τα κριτήρια»

Αναφερόμενος στο θέμα της μετανάστευσης είπε ότι δεν είναι απλά ζήτημα πολιτογράφησης τους. «Είναι και θέμα αφομοίωσης τους στο σώμα και τον πολιτισμό της χώρας. Των ίδιων και, κυρίως, των παιδιών τους που γεννήθηκαν εδώ» καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να μην παίρνει νομοθεσίες άλλων χωρών και να τις μεταφέρει «αποσπασματικά στην Ελλάδα» καθώς στις ΗΠΑ για να πολιτογραφηθούν «πρέπει να περιμένουν χρόνια και να δώσουν κι εξετάσεις γλώσσας, γνώσης της ιστορίας της χώρας και στάθμισης της ψυχολογικής τους ένταξης» ενώ στη Γερμανία, τα παιδιά των μεταναστών μπορούν να γίνουν Γερμανοί πολίτες αφού ταυτόχρονα απορρίψουν την ιθαγένεια από τη χώρα καταγωγής των γονιών τους.
«Μην μετατρέψετε ένα δύσκολο ζήτημα σε μια απλή γραφειοκρατική διαδικασία. Το λάθος αυτό το έκαναν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το μετανιώνουν σήμερα και το αλλάζουν. Μην προχωρήσετε σε άκριτη μαζική νομιμοποίηση χωρίς τις προϋποθέσεις που βάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ελάτε πρώτα να συζητήσουμε χωρίς βιασύνη τα κριτήρια, ώστε να προστατέψουμε και τους έντιμους μετανάστες και την αφομοίωση τους με κοινωνική συνοχή» είπε ο κ. Σαμαράς.


Βουλή - Συζήτηση προϋπολογισμού 2010: Ομιλία προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά
AΠE

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η άποψη Σαμαρά για την εξαγγελθείσα από το Γιώργο μαζική ελληνοποίηση μεταναστών είναι προς την σωστή κατεύθυνση, μετά την κατακραυγή που σημειώθηκε. Ακὀμα όμως δεν είναι ικανοποιητική. Χρειάζεται πιο έντονη και οργανωμένη διαμαρτυρία

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα. Χλιαρή αντίδραση που σημαίνει αποδοχή. Χρειάζονται πολλά περισσότερα.
Ούτε το ΛΑΟΣ έχει αντιδράσει δυναμικά.
Καμία αποδοχή. Οι παράνομοι εισβολείς να επαναπροωθηθούν στα κράτη τους και η κυβέρνηση να δώσει κίνητρα για απόκτηση πολλών παιδιών στους Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν μας εξηγεί ο κύριος Σαμαράς πως βρέθηκαν αυτοί οι "νόμιμοι" μετανάστες στην Ελλάδα;

Με έγγραφα-μαϊμού «νομιμοποιούν» οικονομικούς μετανάστες
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=88601&cid=4

Σε πόσους θέλει να δώσει πολιτικά δικαιώματα ο κύριος Ραγκούσης;; 960.000(Επόμενο βήμα φυσικά είναι απόδοση Ιθαγένειας)

http://www.youtube.com/watch?v=U0ooLg7Um3I

Τα παιδιά που θα πάρουν ιθαγένεια δεν θα έχουν οικογένειες; Ποσά; Γύρο στα 250.000...Δεν θα φέρουν συγγενείς από τις χώρες τους; Φυσικά και θα φέρουν και με το νομο.

Πόσους ψήφους χρειάζεται για να το περάσει το νομοσχέδιο το ΠΑΣΟΚ; 151, τον περνάει μονο του...οποτε τα ευχολόγια του "Εθνοπατέρα" Σαμαρά δεν βοηθάνε σε τίποτα, ακριβώς το αντίθετο...δίνει λάθος μηνύματα και ψεύτικες ελπίδες στους ψηφοφόρους του.

(Ένας καλός δούρειος Ίππος ως συμπλήρωμα στον κύριο Παπανδρέου)

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ, βάλτε φρένο στα νεοταξικά ανδρείκελα...συλλογή υπογραφων, διαδηλώσεις...μονο αν νιώσουν τις καρέκλες να ταρακουνιούνται κάτω από τα πόδια τους θα αλλάξουν γνώμη οι καρεκλοκένταυροι.

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι άλλο Αμερική, άλλο Ελλάδα. Άλλο η αμερικανοποίηση 2 εκ. αλλοδαπών σε μία χώρα με 250 εκ. πληθυσμό ή και παραπάνω και άλλο η ελληνοποίηση 2 εκ. αλλοδαπών σε μία χώρα με 10 εκ. πληθυσμό. Απο ποσοστιαία άποψη και μόνο.
Η αλλοίωση των εθνολογικών στοιχείων μπορεί να μην αφορά την Αμερική, αφορά όμως την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Unionist είπε...

Ο Αντωνης Σαμαρας επιτελους μιλησε για συγκεκριμενα ρεαλιστικα κριτιρια, για την Ελληνικη πραγματικοτητα, εναντια στη "τυπικη" και ασυνειδητη αποδοση ιθαγενειας που επιχειρει ο Γιωργος.
Μαλλον πρωτη φορα στο Πασοκ θα ακουσαν για συγκεκριμενη πολιτικη αντζεντα και καπου κολησαν.

Και για μερικους που προσποιουνται τους πατριωτες και δεν ευχονται τιποτ'αλλο απο το να τους βγαινουν καθε 4 χρονια τα κουκια, να θυμουνται οτι τα κομματα εξουσιας οταν βρισκονται στην αντιπολιτευση, εχουν καθηκον να ασκουν πολιτικη, να φερνουν συγκεκριμενες προτασεις και να υποδεικνυουν τα λαθη της κυβερνησης. Δεν αρκουνται στο να λενε οτι "151 ψηφοι χρειαζονται και ποιος ο λογος να το συζηταμε"... αυτα ειναι για τα κομματα της ελασσονος "ευκολης" αντιπολιτευσης.
Ευχαριστω

Οι Ακραία ΛΟΑΤΚΙ του ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ ΟΜΙΛΟΎΝ ΜΕ ΣΚΕΡΤΣΟ για τα «ΑΚΡΑ»

 Ο εν λόγω ΑΚΡΑΙΟΣ  έκανε μαθήματα για την γεωπολιτική διάσταση και σημασία της Ομοφυλοφιλίας στην ΛΟΑΤΚΙ ΚΟ των ΚΝΟΥΔΟΥ ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΧΙ!  ΣΤΟ Ο...