23/12/09

Η Τουρκική αεροπορία έκανε πάρτυ για μισή ώρα στο Α. Αιγαίο και «έψαλε τα κάλαντα» στον Γιωργάκη

Πρώτη φορά τριπλή εικονική προσβολή σε Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Φούρνους!

Που είναι η «εθνική σας κυριαρχία» κ. Πρωθυπουργέ;


Χριστούγεννα στο "μέτωπο" για τους κατοίκους τριών ακριτικών νησιών, του Φαρμακονησίου, του Αγαθονησίου και των Φούρνων με τέσσερα τουρκικά μαχητικά κρούσης F-4E Terminator 2020 να περνάνε λίγα μέτρα επάνω από τις στέγες των σπιτιών τους μεταξύ 12:18 και 12:22.

Την ίδια στιγμή τέσσερα μαχητικά F-16 προστάτευαν τα F-4 που προέβησαν σε εικονική προσβολή στόχων εδάφους στα νησιά, χωρίς να προχωρήσουν σε υπέρπτηση.

Τα τουρκικά μαχητικά (4 F-16 και 4 F-4) εισήλθαν στο FIR Αθηνών, στην περιοχή μεταξύ Σάμου και Κω , στις 12:06. Ο σχηματισμός των τουρκικών F-4, πραγματοποίησε στις 12:18 υπέρπτηση στο Φαρμακονήσι και ένα λεπτό αργότερα στο Αγαθονήσι, πετώντας σε ύψος 8.900 ποδιών. Στη συνέχεια, στις 12:34, πέταξαν πάνω από τους Άνω Φούρνους σε ύψος 8.500 ποδιών.
Τα τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν στις 12:36.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αδιαφόρησαν για τα ελληνικά μαχητικά φυλακής που έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν και εκτέλεσαν κανονικά την αποστολή τους.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται υπέρπτηση επάνω από τρία ελληνικά νησιά, ταυτοχρόνως και σίγουρα πρόκειται για κλιμάκωση των επιθετικών κινήσεων της Άγκυρας και έγινε την ώρα που έψελναν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και Πάνο Μπεγλίτη (αναπληρωτή).

Aλήθεια πως θα αισθανόταν η ελληνική πολιτική ηγεσία, αν προπαραμονή Χριστουγνένων περνούσαν επάνω από τις στέγες των σπιτιών του τα τουρκικά μαχητικά εκτελώντας ασκήσεις προσβολής στόχων εδάφους, όπου οι "στόχοι" είναι τα ίδια τους τα σπίτια;

Πηγή. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...