22/12/09

Οι Τούρκοι βιάζονται και θέλουν να μας καταλάβουν από τώρα!

Τούρκικα παζάρια για την κατάργηση της βίζας στην Ε.Ε

Την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου σε Τούρκους πολίτες για την ανεμπόδιστη και ανεξέλεγκτη είσοδό τους στις κοινοτικές χώρες, ζήτησε χθες η Τουρκία ως αντάλλαγμα για να υπογράψει με την Ένωση μια συμφωνία επανεισδοχής των λαθρομεταναστών που προέρχονται από το έδαφος της προς την κοινοτική Ευρώπη με πρώτο σταθμό την Ελλάδα.
Ο κ. Νταβούτογλου, προέβλεψε ότι σε 1-2 μήνες η χώρα του θα υπογράψει υην συμφωνία επανεισδοχής των λαθρομεταναστών. Με την υπογραφή της συμφωνίας, η Αγκυρα θα είναι υποχρεωμένη να παραλαμβάνει τους λαθρομετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας από την τουρκική επικράτεια.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου βρήκε την ευκαιρία με τη σύνοδο για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας του στην Ένωση με το κεφάλαιο το σχετικό με το Περιβάλλον, για να θέσει το ζήτημα αυτό με αφορμή την απόφαση των 27 να επιτρέψουν την είσοδο στις χώρες τους χωρίς βίζα των πολιτών των χωρών των δυτικών Βαλκανίων (Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ) και της Σερβίας.

«Δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία να μην προσφέρει η Ένωση αυτό το δικαίωμα και στους Τούρκους πολίτες από τη στιγμή που η Κοινότητα μας διευκρινίσει τους (σ.σ. τεχνικούς) όρους και εμείς τους ικανοποιήσουμε», υποστήριξε ο κ.Νταβούτογλου.

Ο αρμόδιος για την Διεύρυνση επίτροπος Όλι Ρεν αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, θύμισε στον Τούρκο ΥΠΕΞ ότι «εκτός από τις βασικές προϋποθέσεις για την κατάργηση της βίζας που είναι μεταξύ άλλων και η έκδοση βιομετρικών διαβατηρίων απαιτείται και η εφαρμογή (από την Τουρκία) μιας ολοκληρωμένης πολιτικής ελέγχου των συνόρων της» συνδέοντας έτσι το ζήτημα με την συμφωνία που η Κοινότητα πιέζει την Τουρκία να υπογράψει για την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών.

Θετικοί για την κατάργηση της βίζας για την Τουρκία εμφανίστηκαν ο Σουηδός ΥΠΕΞ και προεδρεύων της χθεσινής ενταξιακής διάσκεψης με την Αγκυρα, Καρλ Μπιλντ, και ο επίτροπος για τη διεύρυνση, Ολι Ρεν. Και οι δύο εξήραν τη θετική στάση που επιδεικνύει η τουρκική κυβέρνηση στην επίτευξη της συμφωνίας επανεισδοχής.

Πλήρες ρεπορτάζ για το τι έγινε χθές και το πώς τα βλέπου στην Τουρκία στο http://ta-mavra-nea.blogspot.com

Διαβάστε....

-EU can’t say ‘no’ to emerging Turkey, says Davutoğlu
- Turkey urges EU to offer equal treatment on visa policy

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τους ξέρουμε δα τους Τούρκους. Θα υπογράψουν τη συμφωνία επανεισδοχής και μόλις εξασφαλίσουν την κατάργηση της βίζας ,θα γράψουν - ξέρεις που- την συμφωνία για τους λαθρομετανάστες και θα πηγαινοέρχονται ελεύθερα.

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...