3/8/15

Η εργοδοτική βία δεν θα περάσει

Εφημερίδες χωρίς συντάκτες και με ύλη που θα «μαγειρεύεται» σε newsrooms εργολάβων είναι το σχέδιο που βάζουν μπροστά εκδότες και καναλάρχες για ενημέρωση φασόν.
Στόχος των βαρόνων των ΜΜΕ είναι πρωτοσέλιδα, τηλε-παράθυρα και αναρτήσεις να πλασάρουν δήθεν ως ειδήσεις ότι συμφέρει την διαπλοκή ή το στοίχημα, με την βία στα γήπεδα να δίνει και να παίρνει αλλά με το αθλητικό ρεπορτάζ στην ανεργία ή στην γωνία.
Από τους αθλητικούς συντάκτες ξεκίνησαν πριν ένα μήνα οι απολύσεις στον Αnt1, που προχώρησαν σε πολιτικούς συντάκτες και στην σφαγή των τεχνικών , με το καθεστώς Αντωνιάδου στην ΕΣΗΕΑ να ψελλίζει κάτι για «λήξη των συμβάσεων», χωρίς να ντρέπεται. 
  Ήδη Ψυχάρης και Μπόμπολας ετοιμάζονται να μπουν μαζί στο ίδιο γήπεδο για να προχωρήσουν σε νέες απολύσεις με την συγχώνευση που ψήνεται για ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ, μαζί με τα ρέστα.
Στον «Ελεύθερο Τύπο» όμως Μπενέκος και Σκαναβής θέλουν να ξεπεράσουν τα παλιά τους αφεντικά και πετάνε σε μια μέρα στο δρόμο 19 αθλητικούς συντάκτες και μάλιστα με πέτσινες αποζημιώσεις χωρίς να ανοίγει μύτη.
Βρίσκουν και τα κάνουν αφού η παρέα Αντωνιάδου-Καρούτζου και παρατρεχάμενοι τους έχει δώσει πράσινο φώς με τη στάση του και τώρα όλοι μαζί κρατάνε την ΕΣΗΕΑ , χωρίς προεδρείο. Και κάνουν τις δουλειές τους.
Η εργοδοτική βία δεν θα περάσει.
                                                                                                                         
03/08/2015
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Επαγγελματιες δημοσιογραφοι"
Εχει φαει τετοιο δουλεμα απο τους επαγγελματιες του ειδους ο Ελληνας ,καλος σε ολα του πλην αμορφωτος και ανενημερωτος , απο τους "για ολα φταιει η χουντα και η ανυπαρκτη στον πολιτικο στιβο δεξια" απο την μεταπολιτευση και επειτα που θα το φυσαν και δεν κρυωνει οι επαγγελματιες....
Εχει ο καιρος γυρισματα ...επαγγελματιες της σοβιετικης touvou, διαλυθηκε η ιδιωτικη οικονομια και οι επαγγελματιες νομιζαν πως θα βρεχει συνεχεια δανεικα η φορους για να τρωει παντεσπανι η νομενκλατουρα και το ψωμι ψωμακι ο λαος που υποστηριζαν οι "ταξικοι αγωνιστες επαγγελματιες" αμ δε, και που εισαι ακομα ...

Οι εξαιρεσεις απλως επιβεβαιωνουν τον κανονα

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια ρε λεβέντες τι σημαίνει "Επαγγελματίες Δημοσιογράφοι";

Μήπως σημαίνει ότι, αν βάλετε κάποιον στο στόχαστρό σας, θα πρέπει να εκδώσει εφημερίδα γιά να καταφέρει να αντιμετωπίσει τη λάσπη σας;

Ή μήπως σημαίνει ότι, επιφυλάσσετε ΜΟΝΟ γιά τον εαυτό σας την αυθεντία της ορθής γνώμης και όλους τους άλλους τους κατατάσσετε στην πλέμπα;

Γιά διευκρινίστε το, να ξέρουμε και εμείς οι ερασιτέχνες....