3/11/17

ΑΛΒΑΝΙΑ:Ο Εντυ ο Χασισέμπορος και ο σοσιαλ-φασισμός του Χότζα

ΤΙΡΑΝΑ. Ο Εντι ο χασισέμπορος χωρίς επιχειρήματα, κατέφυγε χθες στον σοσιαλ-λαϊκισμό, τον σοσιαλ-σωβινισμό και τον ανθελληνισμό του καθεστώτος Χότζα ,εκτρέποντας τη συζήτηση στο Αλβανικό Κοινοβούλιο, για τον Σαϊμίρ Ταχίρι και τα ναρκωτικά, στη Χειμάρρα και στην Ελλάδα.
Όταν ο Εντι ο χασισέμπορος, δεν είχε τίποτα να απαντήσει για τον Ταχίρι, τα ναρκωτικά, και την κατάντια της οικονομίας και κατηγόρησε την αντιπολίτευση επειδή παρουσιάσθηκε στη Χειμάρρα για να υπερασπισθεί τους κατοίκους των οποίων τα σπίτια γκρεμίζονταν.
-«Θέλω να μου πείτε γιατί χθες εμφανιστήκατε στη Χειμάρρα, γιατί εμφανίσθηκε εκεί το Δημοκρατικό Κόμμα»; είπε και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αλβανός που δεν γνωρίζει ότι έχουμε πρόβλημα με τους γείτονες, έχουμε ένα δύσκολο διάλογο και ασχολούμαστε τώρα με το τι κάνουν οι αλβανοί».
-«Ο λόγος που είμαστε σήμερα εδώ είναι ο δύσκολος διάλογος με τους γείτονες μας». «Οι γείτονές μας λένε ότι εκεί στη Χειμάρρα, υπάρχει σχέδιο για την εξάλειψη της μειονότητας. Συμφωνείτε; Είστε το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας, η εναλλακτική πολιτική δύναμη. Συμφωνείτε να αντιμετωπίσετε αυτές τις κατηγορίες κατά της Αλβανίας στις Βρυξέλλες»;
Στη διάρκεια της ομιλίας του επίσης, άφησε να εννοηθεί πως η Ελλάδα αναμειγνύεται σε εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας και δυσκολεύει την προοπτική ένταξης της στην Ε.Ε. «Το τι είναι η Χειμάρρα για εμένα, το λέω με πράξεις, δεν χρειάζεται να το πω με λόγια. Πηγαίνετε να πείτε εκεί ότι ενεργούμε με δύο πρότυπα και ότι δεν ενεργούμε εκεί όπως σε οποιαδήποτε μέρος της επικράτειας», είπε.
Ο Εντι ο χασισέμπορος θυμήθηκε και την συμφωνία Μπακογιάννη-Μπάσα για την οροθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα, και είπε ότι «το Δημοκρατικό Κόμμα παρέδωσε εθνικό αλβανικό χώρο στην Ελλάδα». «Εσείς είστε το κόμμα που ως κυβέρνηση παραβιάσατε το εθνικό συμφέρον όπως αποδείχθηκε στο Συνταγματικό Δικαστήριο, υπογράφοντας μια συμφωνία εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων», είπε.

Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις κατεδαφίσεις στην Χειμάρρα, καταγγέλλοντας πως στην περιοχή εφαρμόζονται πολεοδομικά σχέδια τα οποία έχει προηγουμένως ζητήσει ο αδερφός του Όλσι Ράμα, τον οποίον κατηγόρησε ευθέως για ανάμειξη σε κυκλώματα εμπορίου κοκαΐνης, με μεγαλοεργολάβους του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.
Ο Μπερίσα πρόβαλε και από Τάμπλετ βίντεο του Ράμα από προεκλογικό σποτ του 2009 υπέρ του ΠΑΣΟΚκαι του Γιώργου Παπανδρέου που προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση και στο οποίο ο Ράμα μιλούσε ελληνικά.
Όπως είπε ο Μπερίσα, οι κατεδαφίσεις στην Χειμάρρα ξεκίνησαν εκ νέου παρά τις δικαστικές αποφάσεις, προκειμένου να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα λόγω του σκανδάλου με τα ναρκωτικά που εμπλέκεται και ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Ράμα Σαϊμίρ Ταχίρι.

Στη συζήτηση πήρε το λόγο και ο Έλληνας βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, που κατήγγειλε τον «επικίνδυνο και ρατσιστικό λόγο του Ράμα που συνδυάζεται με πράξεις καταπίεσης και διακρίσεων εις βάρος των Ελλήνων στην Χειμάρρα».

Περισσότερες ειδήσεις από τα βαλκάνια θα βρείτε στο άλλο μου μπλογκ εδώ....
https://ta-mavra-nea.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ