23/11/17

Οι Ρουφιάνοι κομμουνιστοπαπάδες των Σκοπίων

Στις 4 Μαρτίου 1945, οι Παρτιζάνοι, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Γιουγκοσλαβίας, συγκάλεσαν Κληρικολαϊκή Συνέλευση στα Σκόπια και αποφάσισαν την Επανίδρυση της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος ως «Μακεδονικής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, ο κλήρος και οι επίσκοποι να κατάγονται από τη Μακεδονία, η μακεδονική γλώσσα να χρησιμοποιείται στη διοίκηση και τη λατρεία της Εκκλησίας και ζητούσαν ο νέος αρχιεπίσκοπος να χειροτονηθεί στην Αχρίδα.

Μιλάμε δηλαδή για κάτι ρασοφόρους σαν τον Κοζάνης Ιωακείμ και τον Ηλείας Αντώνιο, και τον Κόκκινο –Άθεο Παπά-ανυπόμονο του Βελουχιώτη.

Το θέμα των Μακεδόνων Παρτιζάνων εμπέλεξε στο Βελιγράδι, αλλά τον Οκτώβριο του 1958 συγκλήθηκε από τους κομμουνιστές άθεους νέα κληρικολαϊκή συνέλευση στην Αχρίδα και αποφάσισε την ανασύσταση της «Αρχιεπισκοπής Αχρίδος», ψήφισε το καταστατικό της Μακεδονικής Εκκλησίας και εξέλεξε έναν μητροπολίτη, τον μέχρι τότε βικάριο επίσκοπο Τόπλιτσας του Σερβικού Πατριαρχείου Δοσίθεο Στοίκοβιτς και δύο επισκόπους.

Η αρχιεπισκοπή είχε τρεις Μητροπόλεις. Την αρχιεπισκοπή Αχρίδας και Σκοπίων με έδρα τα Σκόπια, και τις επισκοπές Πρέσπας – Βιτωλίων με έδρα το Μοναστήρι και Ζλετόβου – Στρωμνίτσης, με έδρα το Στιπ.

Ο τότε Σέρβος πατριάρχης Γερμανός πήγε στα Σκόπια και τον Ιούλιο του 1959 χειροτόνησε τον Πρεσπών και Βιτωλίων Κλήμεντα. Στη συνέχεια οι Δοσίθεος και ο Κλήμης χειροτόνησαν τον Ζλετόβου και Στρωμνίτσας Ναούμ.

Το 1967 η ομάδα των Γιουγκοσλάβων κομμουνιστών και πρακτόρων της UDBA, αποσχίσθηκαν από τους κόλπους του Σερβικού Πατριαρχείου και αυτoανακηρύχθηκαν σε αυτοκέφαλη εκκλησία με εντολή των Κομμουνιστών της Ομόσπονδης Σοσιαλιστικής Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Αυτό έγινε στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της UDBA, μετα την απομάκρυνση του Ράνκοβιτς, σύμφωνα με την οποία οι επιμέρους δημοκρατίες αποκτήθηκαν έλεγχο και μεγαλύτερη επιρροή πάνω τους στις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας.

Αυτή η ομάδα των Άθεων Κομμουνιστών και πρακτόρων,  παριστάνουν την Εκκλησία. Πράκτορες της Ασφάλειας και κομμούνια του Κερατά είναι η Μακεδονική Εκκλησία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου κι εσύ πέρασες ένα φεγγάρι από την ΚΝΕ. Μετά το 1974 η μισή νεολαία της χώρας πέρασε από την ΚΝΕ. Και κάποιοι πρώην Κνίτες μάλιστα, για να δικαιολογηθούν λένε ότι πήγαν στην ΚΝΕ επειδή είχε ωραίες γκόμενες! Ωραίες αυτές με τα αμπέχονα και τα ταγάρια;