13/11/17

Ποιος ήταν πραγματικά ο Τίτο που δεν ήξερε τα σερβοκροατικά ;

Εάν απόρρητο έγγραφο του Εφ Μπι Άι, από τις 20 Απριλίου, 1955, αποκαλύπτει ότι ο άνθρωπος που δημιούργησε τη Γιουγκοσλαβία, με την υποστήριξη των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών, ήταν κάποιος άλλος από αυτός που έλεγε ότι ήταν. Ο Κροάτης Γιόσιπ Μπροζ , γεννήθηκε στο χωριό Κούμροβετς στην επαρχία Μετζιγκόριε της Κροατίας της τότε Αυστροουγγαρίας.
Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του δεν είναι γνωστή, αν και ως ακριβέστερη θεωρείται εκείνη που αναγραφόταν στα μητρώα της καθολικής εκκλησίας του Κούμβροβετς και είναι η 7η Μαΐου 1892.
Ο Γιόσιπ ήταν το έβδομο παιδί του Κροάτη Φράνιο Μπροζ και της Σλοβένας Μαρίας Μπροζ-Γιάβερσεκ που ήταν αγρότες. Συνολικά η Μαρία γέννησε 15 παιδιά αλλά μόνο τα 7 επέζησαν. Ο Μπροζ ηταν ξενος στο χωριό.
Μετά το τέλος του δημοτικού σχολείου στο Κούμροβετς, ο μικρός Γιόσιπ στάλθηκε στο Σίσακ σε συγγενείς πιθανώς όπου έμαθε την τέχνη του σιδερά. Ψάχνοντας για δουλειά, το 1910 πήγε στην Λιουμπλιάνα, και ένα χρόνο αργότερα στην Τσεχία και μετά, στη Γερμανία. Το 1913 τον κάλεσαν στον Αυτοκρατορικό Στρατό της Αυστροουγγαρίας. Η κήρυξη του Πολέμου τον βρήκε στη Βουδαπέστη. Έκανε αντιπολεμική προπαγάνδα και φυλακίστηκε στο φρούριο Πετροβαραντίν. Αργότερα με το Τάγμα του μεταφέρθηκε στο Ανατολικό Μέτωπο, στην Μπουκοβίνα και στη Γαλικία. Τον Απρίλιο του 1915 αιχμαλωτίσθηκε.
Το 1955 εμφανίστηκε στο Εφ Μπι Άι στο Λος Άντζελες, για να παράσχει πληροφορίες που θα ήταν σημαντικές για τις Ηνωμένες Πολιτείες.  
 Μάριαν Τζόν Μάρκουλ που είχε γεννηθεί στo Λίβνο στη Βοσνια και Ερζεγοβίνη  το 1909. 

Ο πληροφοριοδότης είπε ήξερε τον Γιόζιπ Μπροζ από το 1928, ότι πήγε στη Σοβιετική Ένωση το 1930, όπου συναντούσε  τον Γιόσιπ Μπροζ που από τον Ιούλιο του 1934 ζούσε στη Σοβιετική Ένωση και ήταν γραμματέας στη Βαλκανική Γραμματεία της Κομμουνιστικής Διεθνούς, και χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Βάλτερ».
Ο πληροφοριοδότης είπε οτι μετανάστευσε στις ΗΠΑ το Μάιο 1936,με τη σύζυγό του, ότι πολιτογραφήθηκε ως πολίτης των ΗΠΑ στις 14 Μαρτίου, 1944 και ότι υπηρέτησε στον αμερικανικό  στρατό από τις 9 Οκτωβρίου του 1942 έως 30 Νοεμβρίου 1944. 


Ο πληροφοριοδότης είπε ότι είχε επισκεφτεί τη Γιουγκοσλαβία το 1953 και συναντήθηκε δύο φορές με τον Τίτο.

Η πρώτη συνάντηση διήρκεσε περίπου 1 ώρα και με την ευκαιρία παρατήρησε ότι ο στρατάρχης Τίτο είχε και τα πέντε δάχτυλα σε κάθε χέρι, ενώ ο πραγματικός Γιόσιπ Μπροζ που εκείνος ήξερε στη Ρωσία ,είχε χάσει τον δείκτη και το μέσο δάκτυλο του αριστερού χεριού.
Ο πληροφοριοδότης είπε ακόμα ότι ο Γιόσιπ Μπροζ με τον οποίο μίλησε το 1953, ήταν πολύ πιο κοντός από εκείνον που γνώρισε στη Μόσχα  , ότι  ήταν μορφωμένος και έπαιξε καλά πιάνο ενώ ο πραγματικός , ήταν αγράμματος και δεν ήξερε να παίζει πιάνο.

Ο πληροφοριοδότης είπε ακόμα και ότι ο πραγματικός Γιόσιπ Μπροζ, εξαφανίστηκε στη Ρωσία το 1937 μαζί με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΓ Μίλαν Γκόρκιτς, και ότι, αυτός που εμφανίστηκε στη Γιουγκοσλαβία, ήταν πράκτορας της Τρίτης Διεθνούς, τον οποίο ο Στάλιν βάφτισε «Βάλτερ», και ο οποίος τοποθετήθηκε στην θέση του Μίλαν Γκόρκιτς και ως γραμματέας της Κομμουνιστικής Διεθνούς,
ο «Βάλτερ» ταξίδεψε στην Γαλλία και στην Ισπανία.
Τον Οκτώβριο του 1940 επέστρεψε μέσω Κωνσταντινούπολης και Θεσσαλονίκης παράνομα στη Γιουγκοσλαβία, και συμμετείχε στο 5ο Συνέδριο του ΚΚ Γιουγκοσλαβίας στο οποίο και εκλέχτηκε ως Γενικός Γραμματέας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρώσοι δύτες του βορείου στόλου ανακάλυψαν ένα αμερικανικής κατασκευής Bell P-39 airacobra του Β παγκόσμιου πολέμου στον βυθό της λίμνης σουκοζερο στην περιοχή του παγωμένου Μουρμανσκ. Το εν λόγω αεροσκάφος ήταν ένα από τα 4719 αεροσκάφη του τύπου που παραδόθηκαν από τις ΗΠΑ στην ΕΣΣΔ στο πλαίσιο της συμφωνίας 'δανεισμός και εκμίσθωση' την οποία οι Σοβιετικοι και Ρώσοι ιστορικοί άκομψα παραγνωριζουν. Μόνο οι ΗΠΑ παρέδωσαν στην ΕΣΣΔ από το 1941 οπότε η χώρα δέχθηκε την επίθεση της μέχρι τότε συνεργάτιδας της Γερμανίας 11.700 αεροσκάφη 400.000 οχήματα, 12.000 άρματα μάχης και τεθωρακισμενα οχήματα και εκατομμύρια τόνους τροφίμων και λοιπόν εφοδίων. Η Βρετανία επίσης παρέδωσε στην ΕΣΣΔ περισσότερα από 7.000 αεροσκάφη, 5.000 χιλιάδες άρματα μάχης, χιλιάδες πυροβόλα και οχήματα κάθε τύπου και εκατομμύρια τόνους εφοδίων. Πηγη: Από την στρατιωτική ιστορία Σεπτεμβρίου 2017

Ανώνυμος είπε...

Και σε μας γιατί δεν δίνανε οι "σύμμαχοι";

Ανώνυμος είπε...

Από δω το πας, από κει το φέρνεις, στο τέλος θα το πεις -δεν μπορεί- ότι κι ο Τίτο ήταν Εβραίος...

Επ' ευκαιρία Χατζάρα, τι συζητάγανε 4 ολόκληρες ώρες ο Πούτιν με τον Ερντογκάν; Και κατόπιν κανένα ανακοινωθέν... Μυστήριο...

Ανώνυμος είπε...

Ο Τίτο ήταν κατά πάσα πιθανότητα ντονμές.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που εμφάνισαν σαν Τίτο στους Γιουγκοσλάβους ήταν Πολωνός πράκτορας
Όπως και ο Εμβέρ Χότζα των Αλβανών ήταν Έλληνας πράκτορας των Άγγλων.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...