12/3/19

12 Μαρτίου. Το 1947, Ανακοινώθηκε το Δόγμα Τρούμαν και το 2003 δολοφονήθηκε ο Τζίντζιτς

Στις 12 Μαρτίου 1947, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Χάρι Τρούμαν, μιλώντας στο Κογκρέσο, ανακοίνωσε το Δόγμα υποστήριξης της Ελλάδας και της γείτονος Τουρκίας έναντι του Κομμουνιστικού Κινδύνου.
Είπε στην ομιλία του: «Πιστεύω ότι η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών οφείλει να είναι η υποστήριξη των ανθισταμένων εις την υποδούλωση ελευθέρων λαών. Εάν η Ελλάς ήθελε περιέλθει υπό τον έλεγχο ενόπλου τινός μειοψηφίας, η σύγχυση και η ανωμαλία θα ηδύνατο να εξαπλωθούν ευχερώς εις ολόκληρο τη Μέση Ανατολή. Ετι μάλλον ο αφανισμός της Ελλάδος ως ανεξαρτήτου κράτους, θα είχε βαθεία επίδραση εφ' όλων των ευρωπαϊκών χωρών, ων οι λαοί αγωνίζονται, αντιμετωπίζοντες μεγάλας αντιξοότητας, προς διατήρηση της ελευθερίας και τη ανεξαρτησίας των, καθ' ον χρόνο επανορθώνουν τας εκ του πολέμου καταστροφάς. Αν παραλείψωμε να βοηθήσωμε την Ελλάδα κατά την κρίσιμο ταύτη στιγμή , βαρύταται θα είναι αι συνέπειαι τόσον διά την Δύσιν όσο και διά την Ανατολή. Οφείλομε να αναλάβωμε άμεσο και αποτελεσματική δράση...». Το απόσπασμα αυτό της ομιλίας του Αμερικανού Προέδρου, αποτέλεσε το περιβόητο «Δόγμα Τρούμαν», που διαμορφώθηκε σε μια μυστική σύσκεψη πού έγινε στο Λευκό Οίκο στις 27 Φεβρουαρίου και στην οποία μετείχαν εκτός του Τρούμαν, ο υπουργός εξωτερικών Μάρσαλ και οι επικεφαλής των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.
Με το «δόγμα Τρούμαν», οι ΗΠΑ παραχώρησαν βοήθεια 300 εκατομμύριων δολαρίων προς την Ελλάδα και 100 προς την Τουρκία, που γειτόνευε , και με την Ελλάδα και με την ΕΣΣΔ.


Βελιγράδι .Την ημέρα αυτή πριν 16 χρόνια εκτελέστηκε μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης της Σερβίας στο Βελιγράδι ο τότε Πρωθυπουργός της Σερβίας και αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Ζόραν Τζίντζιτς. 
Για την οργάνωση της δολοφονίας καταδικάστηκαν  σε 40 χρόνια φυλάκιση
 ο πρώην διοικητής των «κόκκινο μπερέ» Μίλοραντ Ούλεμεκ και ο ελεύθερος σκοπευτής Ζβέζντάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν ο εκτελεστής.
 Ο Τζίντζιτς ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός της Σερβίας, μετά την πτώση του καθεστώτος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς το 2000 .
Η κυβέρνηση με εκείνον επικεφαλής εξελέγη στις 25 Ιανουαρίου 2001.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του ξεκίνησε τη διαδικασία «εκδημοκρατισμού της κοινωνίας» και ριζικές οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Η κυβέρνηση του Τζίντζιτς είχε υποστηρίξει σθεναρά τη συνεργασία με τη διεθνή Κοινότητα και το δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου της Χάγης .
Η κυβέρνηση Τζίντζιτς παρέδωσε στο δικαστήριο πολλούς κατηγορουμένους συμπεριλαμβανομένου και του πρώην προέδρου της Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.
Ο Τζίντζιτς ήταν ο πρώτος μη κομμουνιστής δήμαρχος του Βελιγραδίου από το 1945. Εξελέγη το Φεβρουάριο του 1997 ως υποψήφιος του συνασπισμού «Μαζί». Απολύθηκε επτά μήνες αργότερα, μετά από αίτηση ενός από τους εταίρους του συνασπισμού του Σερβικού Κινήματος Ανανέωσης.
Ο Ζόραν Τζίντζιτς είχε γιννηθεί την 1η Αυγούστου 1952. 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έβλεπα κάτι ντοκυμαντεράκια για την επανάστα του Λένιν και μου έκανε εντύπωση ότι ακόμα και η επίσημη αφήγηση είναι ότι η επανάστα έγινε από τους Γερμανούς και τους Ροθτσάιλντ αν θες τέλος πάντων να τους θεωρήσεις διαφορετικούς αυτούς τους δύο.

Οι Γερμανοι τον άφησαν να περάσει και να πάει στην Μόσχα για να κάνει επανάστα και να μην πάρει μέρος η Ρωσία στον πόλεμο ενώ οι Ρόθτσαιλντ στήλανε μια αποστολή "ερυθρού σταυρού" πλήρως χρηματοδοτούμενη από αυτούς με πολλή υλική ενίσχυση και πολλούς τραπεζίτες και δικηγόρους.

Οι περισσότεροι φονιάδες του Λένιν ήταν εισαγώμενοι όπως στην Συρία και στην καλύτερη περίπτωση ήταν 10.000.

Ανώνυμος είπε...

Θυμήθηκα προσφάτως την πονεμένη ιστορία της ΒΙΑΜΑΞ, της βιομηχανίας αμαξωμάτων του Φωστηροπουλου που έφτασε να κάνει ακόμα και εξαγωγές αμαξωμάτων στο εξωτερικό! Έκλεισε το 1984 τσακισμενη από τον πόλεμο των συνδικαλισταδων και του ΠΑΣΟΚ, υπό την εποπτεία του τότε αν.υπουργου εθνικής οικονομίας Γ.Ποττακη και του Σάκη Πεπονη!!! Γιατί δεν γράφεις κάτι,κ.Σπυρο, για εκείνες τις μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες που έκλεισαν την δεκαετία του '80;

Ανώνυμος είπε...

H ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑ


ΤΟ βασικο κριτηριο που πρεπει να επιλεγει ο ελλην για την ψηφο και αυτο που πρεπει να ρωτα παντα πολιτικους και κομματα σημερα στους πονηρους καιρους που το εθνος γενοκτονειται μεθοδικα σιωπηλα και με τη μεθοδο της σαλαμοποιησης-βατραχακι στο χλιαρο νερο απο τις ιδιες τις ελιτ του!!

τι βαζουν αυτοι πρωτα και μεχρι που ειναι διατεθειμενοι να υπερασπιστουν σε βαρος του αλλου πολου οταν ερθουν σε συγκουση αυτα και πρεπει να παοφασιζει το ελλαδικο κρατος μεσω αυτων?


ειναι και αναλυεται συνοπτικα παρακατω

απο την απαντηση αν η ελλαδα ειναι πρωτα κρινεται και η ψηφος σου,αν κομματα και πολιτικοι απαντουν αρνητικα στο πρωτα η ελλαδα τοτε κατευθειαν απορριψτε τους,ειναι προδοτες και σας εχουν πουλησει ηδη

ειναι εθνομηδενιστες παρτακηδες καριεριστες και δεν ενδιαφερονται για εσας και τη χωρα αυτη,δεν ενδιαφερονται καν στην πραγματικοτητα ουτε για αυτα που θα διαβασετε παρακατω και επιλεγουν πρωτα στο διλλημα απο ιδιον οφελος και μονον τα επικαλουνται.

το ιδιο απορριψτε με πιο πολυ παθος και οσους τα μασανε και δεν δινουν καθαρη απαντηση ναι η οχι ,αυτοι ειναι οι πιο επικινδυνοι ακομη και ειναι μαζεμενοι στον αστικο πολιτικο χωρο ,οι μεσοβεζοι. αυτοι ειναι κινδυνος θανατος γιατι ειναι φιδια διπροσωπα και διγλωσσοι π.χ η νδ εχει πολλλους τετοιους.




1.Αναμεσα στα συμφεροντα της δημοκρατιας και τα συμφεροντα του εθνους ,της ελλαδας ποια θα βαλετε πρωτα στις αποφασεις σας?

πρωτα η δημοκρατια η η ελλαδα? ποιο ειναι πρωτο για εσας οταν θα αποφασιζετε στα ποστα του κρατους?

θα γραψετε τη δημοκρατια στα αρχιδια σας για το συμφερον της ελλαδας η την ελλαδα στο ονομα της δημοκρατιας θα την προδωσετε?

θα επικαλειστε την δημοκρατια καθε φορα που στο ονομα της εχετε εσεις οφελη και δεν θελετε να υπερασπιστειτε την ελλαδα, η θα συγκρουστειτε μαζι της αν χρειαστει για τα συμφεροντα του εθνους?


2. αναμεσα στο διεθνες δικαιο και τα εθνικα συμφεροντα οταν συγκρουονται ποιο θα επιλεξετε να υποστηριξετε σαν κρατος ελλαδικο?

θα παραβιασετε το διεθνες δικαιο για την ελλαδα η θα προδωσετε την ελλαδα για το διεθνες δικαιο?



3. βαζετε πρωτα το συμφερον του εθνους η πρωτα το στοχο της ευρωπαικης ολοκληρωσης?

ο ευρωπαισμος θα υποχωρησει μπροστα στο συμφερον της ελλαδας η θα ταπεινωσετε σαν υπουργοι με τις αποφασεις την ελλαδα για το υπερτερο σκοπο του ευρωπαισμου?

ο προλεταρικος διεθνισμος ειναι σημαντικοτερος η οχι οταν συγκουεται με το συμφερον της ελλαδας? ποιος θα υποχωρησει στην αποφαση σας σαν υπουργοι και ανωτεροι κρατικοι γραφειοκρατες?


4. τα ανθρωπινα δικαιωματα των λαθραιων εισβολεων και γενικως καθε ανωμαλου συμμοριτη κακοποιου και περιθωριακου, καθε αλλοφυλου ειναι πανω απο τα δικαιωματα των ελληνων και των φυσιολογικων ανθρωπων εντιμων και νομοταγων οταν αυτα συγκρουονται ναι η οχι?

ειναι επισης η οχι πανω απο τα συμφεροντα της χωρας τα ατομικα τους ανθρωπινα δικαιωματα?ειναι κακοποιοι παραβατικοι ανωμαλλοι και αλλοφυλοι πανω απο την ελλαδα τους σωστους ανθρωπους και νοματαγεις η οχι?



θα υπερασπιστειτε τα ανθρωπινα δικαιωματα των προσφυγων η τα ανθρωπινα δικαιωματα των ελληνων σε συγκρουση συμφεροντων?


θα παραβιασετε η οχι τα ανθρωπινα δικαιωματα των αλλοδαπων εποικιστων της ελλαδας αν αυτο απαιτει το ζωτικο συμφερον της πατριδας για την επιβιωση της η ΟΧΙ?

δηλαδη θα αλλαξετε την μεχρι τωρα επισημη κρατικη πολιτικη τα ανθρωπινα δικαιωματα ειναι υπερτερα απο τα ζωτικα συμφεροντα επιβιωσης του εθνους,την εθνικη και κοινωνικη ειρηνη και ασφαλεια?



5.Σε περιπτωσεις συγκρουσεις μετωπικης τους,

ειναι η δημοκρατια τα ανθρωπινα δικαιωματα και ο ευρωπαισμος -διεθνισμος υπερτερα του ελληνικου εθνους, του ελληνα και των ζωτικων συμφεροντων τους η το αντιστροφο?


6.θα απαραβιασετε το διεθνες δικαιο οπου αυτο επιτασσει το ζωτικο εθνικο συμφφερον οπως ακριβως κανουν οι τουρκοι πολτικοι για την πατριδα τους και οι αμερικανοι και οι ρωσοι,πχ μειονοτητες στην ελλαδα κατασκευη στο ονομα του, δικαιωματα εισβολης και εποικισμου της χωρας προσφυγων και λαθρομεταναστων η οχι βαζωντας αυτα πανω απο την ελλαδα και πρωτα?

Ανώνυμος είπε...

Και ο Τρούμαν και ο Μάρσαλ ήταν μασόνοι. Μάλιστα ο Μάρσαλ είχε φιλοξενήσει το 1946 στο σπίτι του τον Καραμανλή για κάνα μήνα!

avdargor είπε...

Χατζαρα? σε πενηνταρακια. ΠΟιοι τον σκοτωσαν,για να καταλαβω,εναν εκλεγμενο πρωθυπουργο? Και γιατι,βασικα,αν γινεται.

avdargor είπε...

το ακουσα προ ολιγου στο ραδιο... ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΘΩΑ Η ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΥ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ...... ειπατε κατι? Παλι θα "γλενταει" ο ΕσχατηΑνασχεση στο μπλογκ του

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, 3 λάθη σε ένα τίτλο είναι πολλά...

Ανώνυμος είπε...


Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός με αφορμή επίσκεψη Βολιβιανού πολιτικού στην Αθήνα !


Αναφερόμενος στην Ευρώπη είπε «η οικονομική και θεσμική κρίση στη Ε.Ε. δίνουν πρόσφορο έδαφος σε δυνάμεις που κηρύττουν το σωβινισμό, το ρατσισμό, το μίσος για τη φυλετική τη θρησκευτική και τη σεξουαλική διαφορετικότητα.
Σε αυτό το πλαίσιο είναι φρονώ ιστορικό μας καθήκον, όλων των προοδευτικών κυβερνήσεων και πολιτικών δυνάμεων, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, να σταματήσουμε την οικονομική και κοινωνική καταστροφή του νεοφιλελευθερισμού, για να βγουν οι λαοί από την κρίση με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη» και ζήτησε «να μην αφήσουμε το μίσος, το φόβο, την ανασφάλεια και την απελπισία να θρέφουν άλλο το τέρας ενός νέου φασισμού.
Και να θυμηθούμε τα λόγια του Εντουάρντο Γκαλεάνο, που έλεγε ότι η χειρότερη μοίρα ανθρώπου και έθνους είναι η αμνησία».

Οι Κομμουνιστές της Ριζοσπαστικής αριστεράς χρησιμοποιούν την λέξη 'έθνος' , και μιλούν για αμνησία!!! απευθυνόμενοι προκλητικός σε αόρατο κοινό!!!!


Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...