27/3/19

Από το ημερολόγιο που κράτησα στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας . Ημερα 4η



 27 Μαρτίου 1999. 4η Ημέρα της επίθεσης  του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου , δήλωσε ότι στην επίθεση του ΝΑΤΟ σε στρατιωτικούς στόχους στη Γιουγκοσλαβία χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι Κρουζ και βομβαρδιστικά «Στέλθ» .
Ο Ρώσος Πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν έστειλε επιστολή προς Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και καταδίκασε τη στρατιωτική δράση του ΝΑΤΟ. 
Η Ρωσική Δούμα με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, ζητώντας τον άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής δράσης και πρότεινε μέτρα που έπρεπε να ληφθούν από την ηγεσία της Ρωσίας.
 Το Γιουγκοσλαβικό Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε ότι από την αρχή της εκστρατείας εξαπολύθηκαν 250-300 πύραυλοι Κρουζ που έπληξαν 90 στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη την επικράτεια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας. Στην Πρίστινα το Κέντρο Πληροφόρησης ανακοίνωσε ότι οι Αλβανοί τρομοκράτες έκαναν περισσότερες από 20 επιθέσεις κατά της αστυνομίας 
Σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις εγιναν διαδηλώσεις εναντίον των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας. 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα διέταξε την έναρξη της δεύτερης φάσης της εκστρατείας του ΝΑΤΟ, που διεύρυνε τους στόχους.
Γύρω από το Βελιγράδι, χτύπησαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Μπαταΐνιτσα, τα Άβαλα το Πέτρλοβο Μπρντο, το Βιντίκοβτας  τη Λίποβίτσα  και το πολιτικό αεροδρόμιο του Βελιγραδίου.
Ο Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τάρατσουκ ότι οι πολίτες της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας «είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψει στον εχθρό να καταλάβει τη χώρα έναντι οποιουδήποτε τιμήματος.
 Η Γαλλία κάλεσε τη Ρωσία να συνδράμει «στη συνέχιση των διπλωματικών ειρηνευτικών προσπαθειών». 
Οι Ξένοι δημοσιογράφοι που εκδιώχθηκαν από το Υπουργείο Πληροφοριών της Σερβίας, επέστρεψαν στο Βελιγράδι. 
Η Αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε στις 20.30 ένα αμερικανικό F-117A «Night Hawk» που έπεσε στο χωριό Μπουτζάνοφτσι στη Ρούμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...