27/3/19

Η κρίση του Μαρτίου του 1987

Στις 27 Μαρτίου 1987, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Σισμίκ βγήκε για έρευνες στα «διεθνή ύδατα» του Αιγαίου, Σις 6:00 πμ της 27ης Μαρτίου , άρχισε ο απόπλους όλων σχεδόν των μονάδων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού υπό των ήχο εμβατηρίων και με το ηθικό στα ύψη. Πρώτα απέπλευσαν οι πυραυλάκατοι, και οι τορπιλάκατοι. 
Το πρώτο πλοίο που εξήλθε του Ναυστάθμου Σαλαμίνας ήταν η ΤΠΚ ΚΩΣΤΑΚΟΣ. Μεταξύ, 08:00 και 09:20 απέπλευσαν 11 αντιτορπιλικά και η ναυαρχίδα τη Φ/Γ ΕΛΛΗ. 
Παράλληλα απέπλευσαν 7 υποβρύχια, (6 Tύπου 209 και 1 τύπου GUPPY), τα ναρκαλιευτικά και τα βοηθητικά πλοία του Στόλου, Τα αποβατικά απέπλευσαν ως τις 12:10 και πήγαν στα σημεία φορτώσεως των Πεζοναυτών.
 Επιπλέον ξεκίνησε επιλεκτική επιστράτευση εφέδρων του Στρατού Ξηράς και η προώθηση μαχητικών αεροσκαφών στα αεροδρόμια διασποράς, ενώ ελήφθη και η απόφαση για προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της αμερικανικής βάσης Νέας Μάκρης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!


κουβεντα στην ερτ των κοκκινων, αλλοδαπων και συνοδοιπορων πολιτων-κοπριτων με υποψηφιους για δημο λαθρ-αθηνας εχθες


στο τραπεζι

3 αριστεροι και ενας γιαλαντζι ....αριστερος


ελλην υποψηφιος ουτε για δειγμα!

διαλογος μεταξυ παρεας ομοιδεατων


καλα για καπιταλιστης τεχνοκρατης υποψηφιος ειναι επιστημονικη φαντασια στο τριτοκοσμικο τοπιο με πολιτικαντηδες αφισοκολητες και ντιντηδες απο την κοιλια της μανας τους πορφυρογεννητους


εκπροσωπος των ελληνων στην αθηνα ουτε ενας στο πανελ

συζητανε μεταξυ τους και για τους ελληνες μη ελληνες!


δημοκρατικος διαλογος μεταξυ αριστερων για το κοινο τους.

πουστηδες αλλοδαπους κακοποιους δημοτικους υπαλληλους και γενικως παρασιτα κοινωνικα και αναρχικους κρατικοδιαιτους

Ανώνυμος είπε...

Σκυβοντας, σε μια χαρακτηριστική στάση του σώματος,για να καταθέσει στεφάνι στο Αγαθονησι κατά την επίσκεψή του εκεί, φάνηκε πια σε όλη της την μεγαλοπρεπεια η "ευγενής" φυλή και καταγωγή του:στο κούτελο του κεφαλιού του φάνηκαν στις δύο πλευρές αυτού(του κουτελου) τα εξογκωμενα του κόκκαλα που έμοιαζαν με δύο μυτερά αυτιά ενός ζώου!! Και φάνηκαν καθαρά αυτά τα "εξογκώματα" εξαιτίας της λάμψης του ήλιου και της αντανάκλασης του πάνω στο κούτελο του κεφαλιού του καθώς έσκυβε!! Είναι εβραίος και φαίνεται!! Να είναι καλά ο άνθρωπος!! Μόνο που δεν είναι καθόλου καλά ο ελληνικός λαός, τον οποίο διέλυσε στην κυριολεξία!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ Χατζάρα ήμουνα σε παρατηρητήριο σε καίριο νησί του Αιγαίου και δεν είδαμε κανένα Σισμίκ... Επί τόσες μέρες που κράτησε η λεγόμενη "ελληνο-τουρκική κρίση του 1987", διήλθε μόνο μία τουρκική κανονιοφόρος!