16/2/24

Η 16η Φεβρουαρίου στην Ιστορία

Η 16η Φεβρουαρίου είναι η 47η ημέρα του Γρηγοριανού ημερολόγιου. Στο δίσεκτο 2024 απομένουν 319 ημέρες μέχρι τέλος του έτους.


889 . Ο μαργράβος του Καμερίνο και Δούκας του Σπολέτο Γκυ (Γκουίντο) Β,από τον Οίκο των Γουιδονιδών, μετά τη νίκη του επί του Βερεγγάριου του Φριούλι στη μάχη της Μπρέσια, έλαβε στην Παβία το σιδηρούν στέμμα της Λομβαρδίας και έγινε βασιλιάς της Ιταλίας.

1164. Η πλημμύρα της αγίας Ιουλιανής. Πνίγηκαν χιλιάδες άνθρωποι στο Κρόνιγκεν, το Φρίσλαντ και το Ζούντερζι. Οι ζωντανοί έκλαιγαν και για τα χιλιάδες ζώα που χάθηκαν.

1214. Ο Ιωάννης ο Ακτήμων αποβιβάστηκε στη Λα Ροσέλ, ξεκινώντας την εκστρατεία ανακατάληψης της Νορμανδίας από τον Φίλιππο Β΄ τον Θεόσταλτο

1249 .Ο  Δομινικανός Μοναχός Αντρέ ντε Λονγκζουμό που μιλούσε αραβικά και χαλδαϊκά στάλθηκε από τον Λουδοβίκο Θ ́ της Γαλλίας ως πρεσβευτής του προς με τον Χαγκάνο της Μογγολικής Αυτοκρατορίας,  Γκιουγιούκ Χαν ο οποίος είχε ηδη πεθάνει .

1270 . Ο Μέγας Δουξ της Λιθουανίας Τραϊντένις πέτυχε συντριπτική νίκη επί του Τάγματος της Λιβονίας και των Δανών της Εσθονίας στη μάχη του Κάρουσε.
Το πεδίο της μάχης ήταν η παγωμένη Βαλτική θάλασσα. Οι Ιππότες είχαν 652 νεκρούς.

1391. Απέθανε ο Αυτοκράτορας Ιωάννης Ε´ Παλαιολόγος. και τον διαδεχτηκε ο γιος του Μανουήλ Β'.

1486
. Ο υιός του αυτοκράτορα Φρειδερίκου Γ΄ αρχιδούκας Μαξιμιλιανός εξελέγη βασιλιάς των Ρωμαίων από τη Δίαιτα της Φρανκφούρτης
.

1568: Ολόκληρος ο πληθυσμός της Ολλανδίας καταδικάστηκε σε θάνατο από τον Πάπα, επειδή ασπάστηκαν τον προτεσταντισμό.


1571. Ο Ιβάν ο Τρομερός υπέγραψε τον πρώτο στρατιωτικό κανονισμό της Ρωσίας.

1576 . Στην Πόλη Μέντιας της Τρανσυλβανίας ο Στέφανος Μπάθορυ υπέγραψε το συμφωνητικό με το Πολωνικό Έθνος, («pacta conventa»), και έγινε βασιλιάς της Πολωνίας. Υποσχέθηκε ανακατάληψη των εδαφών που είχε αποσπάσει από του Πολωνούς ο Ρώσος Τσάρος Ιβαν
ο Τρομερός.

1704. Πολωνοί και Λιθουανοί Βοεβόδες σχημάτισαν την Συνομοσπονδία της Βαρσοβίας και καθαίρεσαν τον εκλέκτορα της Σαξονίας Αύγουστο Β΄ από τον Πολωνικό θρόνο και υποστήριξαν τον 24χρονο Στάνισλαβ Λεζύνσκι τον οποίο υποστήριξε και ο Κάρολος της Σουηδίας.


1722. O Μέγας Πέτρος στις 5/16 Φεβρουαρίου υπέγραψε το διάταγμα για τα πρωτοτόκια «О наследии престола», με το οποίο καταργήθηκε το αρχαίο έθιμο της διαδοχής στο θρόνο από τους αρσενικούς απογόνους με βάση τη σειρά γέννησης και έβαλε και τις γυναίκες στη σειρά διαδοχής. Το Ουκάζιο προέβλεπε ότι «ο αυτοκράτορας θα όριζε διάδοχο κατά τη διακριτική του ευχέρεια, και όχι κατά την αρχαιότητα» και ότι «το προβόδισμα πρέπει να καθορίζεται από την αξία και την υπηρεσία προς τον αυτοκράτορα».

1723. Ο Λουδοβίκος ΙΕ την επομένη των 13ων γενεθλίων του ανακηρύχθηκε βασιλιάς της Γαλλίας.

1736. Ο Φραγκίσκος Α ́ και η Μαρία Θηρεσία παντρεύτηκαν στη Βιέννη.

1742. Στη Μεγάλη Βρετανία , παραιτήθηκε ο Ουίγος πρωθυπουργός σερ Ρόμπερτ Ουόλπολ μετά από σχεδόν 21 χρόνια, και τον διαδέχτηκε ο 70χρονος Σπένσερ Κόμπτον από το ίδιο Κόμμα. Ο Σπένσερ Κόμπτον έγινε Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας


1804. Αμερικανοί πεζοναύτες εισέβαλαν το λιμάνι της Τρίπολης και έκαψαν την Αμερικανική φρεγάτα Φιλαδέλφεια, η οποία είχε αιχμαλωτιστεί από Πειρατές.
1807.Οι Γάλλοι συνέτριψαν τους Ρώσους στη μάχη του Οστρολένκα. Οι Ρώσοι είχαν 1300 νεκρούς και 1200 τραυματίες ενώ οι Γάλλοι μόνο 60. Σκοτώθηκε και ο γιος του στρατηγού Σουβαρόφ.

1808. Ο Γαλλικός στρατός μπήκε στην Ισπανία.

1810. Σεισμός 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Κρήτη .τουλάχιστον 2.500 νεκροί.


1816. Αποβιβάστηκε στην Κέρκυρα ύπατος αρμοστής των Ιονίων Νήσων Τόμας Μαίτλαντ.

1836 .Σουλτάνος Μαχμούτ Β υπέγραψε φιρμάνι που επέτρεπε στον Βούλγαρο επιχειρηματία Ντόμπρι Ζελιάσκοφ να ανοίξει υφαντουργείο στο Σλίβεν.

1854. Στη Ρωσία εγκαινιάστηκε το φρούριο της Άλμα-Ατα

1871 . Έσβησε και η τελευταία εστία αντίστασης των Γάλλων στην ήττα της Γαλλίας κατά τον Γαλλο -Πρωσικό πόλεμο. Μετά από 108 ημέρες πολιορκίας, η φρουρά του οχυρού Μπελφόρ στην Αλσατία, της οποίας ηγείτο ο Συνταγματάρχης Ντανφέρ-Ροσρώ παραδόθηκε στον πρωσικό στρατό.

1877. Στις 16/28 Φεβρουαρίου υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη συνθήκη ειρήνης μεταξύ της Σερβίας και της Τουρκίας, για τη λήξη του Σέρβο-τουρκικού πολέμου.

1887 . Στη Βουλγαρία  έγινε η εξέγερση των αξιωματικών των ρωσόφιλων αξιωματικών στη Σιλίστρα. Ο στρατός παρέμεινε πιστός στην κυβέρνηση και η εξέγερση κατεστάλη.


1897‎‎.
 Στη Σόφια , συμφώνησαν  Σερβία  και Βουλγαρία να συνεργαστούν σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το καθεστώς του Σερβικού και του Βουλγαρικού λαού στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, και να μην αναλάβουν ούτε πολιτική ούτε στρατιωτική δράση  χωρίς αμοιβαία συναίνεση.

1914. Ο συνταγματάρχης Κοντούλης εκκένωσε την Μοσχόπολη και την παρέδωσε στους Αλβανούς. Οι Άγιοι Σαράντα και το Δέλβινο κήρυξαν την Αυτονομία τους.

1916. Στο μέτωπο του Καυκάσου το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου, το πρώτα κοζάκικα τμήματα του Ρώσικου στρατού εισήλθαν απελευθερωτές στο Ερζερούμ από το οποίο είχε αποσυρθεί η τουρκική 3η Στρατιά. Τρίτος από αριστερά στην αναμνηστική φωτογραφία είναι ο στρατηγός Γιουντένιτς . Στο κέντρο, ο Μέγας Δούκας Νικολάι Νικολάγιεβιτς.


1918. Η Λιθουανία Διακήρυξε την Ανεξαρτησία της τόσο από τη Γερμανία όσο και τη Ρωσία. Ανακήρυξη της Δημοκρατίας του Κουμπάν.


1919. Στις εκλογές για τη Συντακτική Εθνοσυνέλευση στην Αυστρία ψήφισαν για πρώτη φορά. οι γυναίκες . Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα έλαβε το 40,8% . Στο Βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας ιδρύθηκε το Δημοκρατικό Κόμμα στο Σεράγεβο.
Στη Νέα Υόρκη οι Εβραίοι κάλεσαν Έλληνες, και Αρμένιους να συνεργαστούν για το διαμελισμό των Οθωμανικών εδαφών.

1921. Ο Κόκκινος Στρατός κατέλαβε τη Λαϊκή Δημοκρατία, της Γεωργίας και την προσάρτησε στη Σοβιετική Ένωση.


1923.Με βασιλικό διάταγμα εισήχθη στην Ελλάδα το Γρηγοριανό ημερολόγιο την 16 Φεβρουαρίου 1923 η οποία ορίστηκε ως 1 Μαρτίου . Ο Χάουαρντ Κάρτερ αποσφράγισε το νεκρικό θάλαμο του φαραώ Τουταγχαμών.

1931. Ανακοινώθηκε ότι το σύνολο των μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων του ελληνικού κράτους ήταν 46.031


1932 .Στις γενικές εκλογές στην Ιρλανδία το κόμμα Φιάνα Φάιλ («Οι Πολεμιστές του Πεπρωμένου»), αύξησε τις έδρες του σε 72 και έγινε έτσι το μεγαλύτερο κόμμα στη νέα βουλή, αν και χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία. Ο ντε Βαλέρα διορίσθηκε Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου (το αντίστοιχο του πρωθυπουργού) της Ελεύθερης Ιρλανδικής Πολιτείας .1933 .Υπό τον φόβο της γερμανικής απειλής, η Τσεχοσλοβακία, η Ρουμανία και η Γιουγκοσλαβία, υπέγραψαν το Σύμφωνο της Μικρής Αντάντ.
Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κομμουνισμών εργατών στη Θεσσαλονίκη.

1934. Στην Αυστρία έληξε η εξέγερση των αριστερών που ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου με ήττα των Σοσιαλδημοκρατών και νικητή τον Ένγκελμπερτ Ντόλφους. Η αστυνομίας επίσημα ανακοίνωσε 297 νεκρούς και 802 τραυματίες.
Υπογράφηκε εμπορική συνθήκη μεταξύ της Αγγλίας και της Σοβιετικής Ένωσης.

1936 . Στις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία κέρδισε η Αριστερά. Το Λαϊκό Μέτωπο, σοσιαλιστών και κομμουνιστών, υπό τον Μανουέλ Αθάνια . Το Λαϊκό Μέτωπο έλαβε 4,654,116 ψήφους, και εξέλεξε 278 βουλευτές στους 473. (99 σοσιαλιστές, 87 αριστεροί Δημοκράτες, 17 κομμουνιστές κλπ). Η δεξιά που έχασε έλαβε 4,503,524 ψήφους.
Διακόπηκαν οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής λόγω της κράτησης ενός Ιρανού διπλωμάτη στις Ηνωμένες Πολιτείες.


1938. Στην Αυστρία ο καγκελάριος Κουρτ φον Σούσνιγκ ανέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοίκησης , στο οποίο υπαγόταν η Αστυνομία. Στον Άρτουρ Ζάις-Ίνκβαρτ.

1940 . Στη Βουλγαρία ο Τσάρος Μπόρις διόρισε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση προσωπικοτήτων με επικεφαλής τον καθηγητή Μπόγκνταν Φίλοφ.

1941.Το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου στο μέτωπο της Αλβανίας , οι Ιταλοί πραγματοποίησαν δύο επιθέσεις για την ανακατάληψη των υψωμάτων 1260 και 1178, χωρίς επιτυχία. Το ΙΙ/44 Τάγμα, ολοκλήρωσε την κατάληψη του Πούντα Νορντ και κατόρθωσε να διατηρήσει τις θέσεις του, παρά τις εχθρικές αντεπιθέσεις, με σημαντικές όμως απώλειες. Η κατάληψη του όρους Σεντέλι και η διατήρηση της τοποθεσίας, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την προέλαση των ελληνικών δυνάμεων προς τον κόμβο του Τεπελενίου. Οι απώλειες του Συντάγματος ανήλθαν σε έναν αξιωματικό και 45 οπλίτες νεκρούς, σε 15 αξιωματικούς και 267 οπλίτες τραυματίες και 41 οπλίτες με κρυοπαγήματα.


1942. Το ΚΚΕ κυκλοφόρησε την Ιδρυτική Προκήρυξη του ΕΛΑΣ. Οι σκοποί του ήταν: 1) Αγώνας για την απελευθέρωση της χώρας από τους ξένους κατακτητές, 2) περιφρούρηση των κατακτήσεων του λαού και των ελευθεριών του εναντίον κάθε επιβουλής και 3) εξασφάλιση της τάξης μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών, ώστε ο λαός να μπορεί να εκφράσει πραγματικά ελεύθερα τη θέλησή του.


1943. Ιταλοί στρατιώτες της Μεραρχίας Πινερόλο εκτέλεσαν σε αντίποινα για τον θάνατο εννέα ιταλών στρατιωτών σε ενέδρα του ΕΛΑΣ, 150 κατοίκους του χωριού Δομένικο Λάρισας. Οι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού εισήρθαν το Χάρκοβο. Η κυβέρνηση του Βισύ στη Γαλλία ίδρυσε την Υπηρεσία Υποχρεωτικής Εργασίας,.

1944. Φάλαγγα από πέντε αυτοκίνητα με Γερμανούς στρατιώτες, που κατευθύνονταν από την Τρίπολη προς Καλαμάτα, έπεσε σε ενέδρα του ΕΛΑΣ στο χωριό Άγιος Φλώρος Μεσσηνίας. Σε απάντηση οι Γερμανοί εκτέλεσαν 149 κατοίκους και ισοπέδωσαν το χωριό.
Τμήματα Ελλήνων ανταρτών της «Ενώσεως Συμπολεμιστών Εθνικού Αγώνος»(ΕΣΕΑ), έδωσαν σκληρή μάχη με ισχυρές βουλγαρικές δυνάμεις στην περιοχή του Κοτζά Ορμάν στις εκβολές του Νέστου

1946.Τέθηκε  σε λειτουργία ο πρώτος υπολογιστής γενικής χρήσης 

1948. Ανακήρυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας.

1951. Ο Σοφοκλής Βενιζέλος  έθεσε επίσημα  στη Βουλή το αίτημα της Ενώσεως της Κύπρου με την Ελλάδα.

1956. Σχηματίστηκε η έβδομη εθνική κυβέρνηση της Ισπανίας, υπό την προεδρία του Φρανσίσκο Φράνκο. Καταργήθηκε  η θανατική ποινή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

1959 . Ο Φιντέλ Κάστρο ανέλαβε πρωθυπουργός της Κούβας .

1960 . Στο Διεθνές συνέδριο για τον «αφοπλισμό» που διεξαγόταν στο Κρεμλίνο ο Πατριάρχης της Μόσχας Αλέξιος μίλησε για τις διώξεις και την τραγική κατάσταση της ρωσικής Εκκλησίας .

1963 .Ο Νικίτα Χρουστσόφ ανακοίνωσε ότι η Σοβιετική Ένωση διέθετε τη  βόμβα υδρογόνου.1964. Θρίαμβος της Ένωσης Κέντρου στις επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές. Έλαβε το 52,72% των ψήφων και έβγαλε 171 έδρες έναντι 35,26% και 107 εδρών του συνασπισμού Ε.Ρ.Ε.-Προοδευτικών και 11,80% και 22 εδρών της Ε.Δ.Α. Στη Γερμανία ο Βίλλυ Μπράντ εξελέγη αρχηγός του SPD.

1966. Η Μεγάλη συγκέντρωση της Ένωσης Κέντρου στην πλατεία Κλαυθμώνος με ομιλητή τον Γεώργιο Παπανδρέου.


1968 . Εκτελέστηκε στην Εξοχή Θεσσαλονίκης ο Αριστείδης Παγκρατίδης, ως ο δράκος του Σέιχ Σου.


1976 .
Βγήκε από τη γραμμή παραγωγής  ο πρώτο μοντέλο το πρώτο σοβιετικό φορτηγό  «KAMAZ».


1980. Ολική έκλειψη Ηλίου

1982. Στη Μάλτα εξελέγη η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος, η Αγκάθα Μπάρμπαρα.

1983 . Ξεκίνησε η Πανεπιστημιάδα της  Σόφιας.

1984 . Η «Texaco» αγοράστηκε για 10,1 δισεκατομμύρια, από την «Getty OIL».Ήταν η μεγαλύτερη συμφωνία εξαγοράς στην μέχρι τότε ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.


1985. Τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου εγκαινίασε το ΣΕΦ παρουσία 12.000 φιλάθλων.

1986. Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη το Β’ Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Στον δεύτερο γύρο ων προεδρικών εκλογών για την προεδρία της Πορτογαλίας, νίκησε ο Μάριο Σοάρες με 51% .

1991. Στη Μανάγκουα, της Νικαράγουα, εκτελέστηκε στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου Ιντερκοντινένταλ ο συνταγματάρχης Ενρίκε Βαρέλα, ηγέτης των Κόντρας.Αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τα περίχωρα της Βαγδάτης, 

1992. Επιθέσεις Αλβανών στα γραφεία του κόμματος της ελληνικής μειονότητας «Ομόνοια» στους Αγίους Σαράντα. Το Κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Σερβικής Κράινα (RSK) σε έκτακτη συνεδρίαση δέχτηκε το σχέδιο του Σάιρους Βανς για την ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμη του ΟΗΕ στη Σερβική Κράινα, ακύρωσε την απόφαση της κυβέρνησής για δημοψήφισμα για το σχέδιο Βανς και απομάκρυνε τον πρωθυπουργό Μίλαν Μπάμπιτς.

1994. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ανακοίνωσε την επιβολή οικονομικού εμπάργκο στα Σκόπια με εξαίρεση τα τρόφιμα και τα φάρμακα και έκλεισε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Διακόπηκε και η λειτουργία του ελληνικού γενικού προξενείου στα Σκόπια1999. Μετά την παράδοση του Οτσαλάν από τον Πάγκαλο και τον Σημίτη στους Τούρκους οι Κούρδοι εισέβαλαν και κατέλαβαν τις ελληνικές πρεσβείες στη Βόννη, το Λονδίνο, τη Βιέννη, τις Βρυξέλλες και τη Χάγη καθώς και τα προξενεία της Ελλάδας στο Ανόβερο, στο Βερολίνο, στο Ντίσελντορφ, στη Φρανκφούρτη στη Στουτγάρδη και στη Μασσαλία. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν έξω από την ελληνική Πρεσβεία στη Κοπεγχάγη έξω από την έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη και στην ελληνική πρεσβεία. της Μόσχας. Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν επίσημα τη σύλληψη του ηγέτη του κουρδικού εργατικού κόμματος, Αμπντουλαχ Οτσαλάν. Στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν εκδηλώθηκε σειρά βομβιστικών επιθέσεων, σε μια προφανή απόπειρα ανατροπής του προέδρου Ισλάμ Καρίμοφ. Απολογισμός 15 νεκροί και 150 τραυματίες.


2001. Σο Κοσσυφοπέδιο, κοντά στο Ποντούγιεβο, έγινε πάνω στον κεντρικό δρόμο, στην θέση Λιβάντιτσα, η βομβιστική θέση των Αλβανών στο λεωφορείο της  «Νις-Εξπρές» που μετέφερε Σέρβους προσκυνητές, στο Μοναστήρι της Γκρατσάνιτσα. 10 Σέρβοι πέθαναν αμέσως και 43 τραυματίστηκαν. Δύο ακόμα υπέκυψαν στο Νοσοκομείο. Συνολικά 12 νεκροί. Οι δράστες 22 χρόνια μετά δεν έχουν βρεθεί.

2003. Στην Κύπρο ο Τάσος Παπαδόπουλος εκλέχτηκε Πρόεδρος με ποσοστό 51,5% από τον πρώτο γύρο, έναντι 38,8% του Γλαύκου Κληρίδη.

2005. Από τις 7 το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου τέθηκε σε ισχύ το Πρωτόκολλο του Κιότο .

2006.Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε  ψήφισμα για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, που καλούσε τις πολιτικές  δυνάμεις  να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις και να τροποποιήσουν τη Συμφωνία του Ντέϊτον υπέρ της οικοδόμησης ενός λειτουργικού κράτους.


2008 .Ενθρονίστηκε ένας Τέκτων , ο Θηβών ΣΥΡΙΖώνυμος ως ΑΘΗΝΩΝ και πάσης Γελάδος. 
Η ΕΕ ενέκρινε την συγκρότηση  της EULEX  για το Κοσσυφοπέδιο.Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις στο Βελιγράδι κατά της αποστολής της αποστολής EULEX στο Κοσσυφοπέδιο.

2010 .Η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ του βόρειου Ιράκ και της Τουρκίας μεταξύ των πόλεων της Μοσούλης και του Γκαζιαντέπ λειτούργησε  ξανά μετά από σχεδόν 30 χρόνια διακοπής

2019. Στην  Σκιπερία διαδηλωτές προσπάθησαν  να εισβάλουν στο κτίριο του κοινοβουλίου, αλλά τους απέκρουσε η Φρουρά του Ράμα .

2021.Παρέλυσε η Αθήνα από το χιόνι και ότι η Κυβέρνηση των ανίκανων λωποδυτών καθόταν κοντά στο Τζάκι. και μας έδινε την οδηγία: «Κλειστείτε σπίτια σας ».
2022. Μάχη στη Βουλή Μητσοτακένσκι-Τσιπρεφσκι για τα Ραφάλ. Συμφωνούσαν με την ΠΦΑΪΖΕΡ , αναγνώρισαν τον Μακεδονικό Λαό και την Μακεδονική γλώσσα , συμφωνούσαν για τους Πακιστανούς, και την Πουστιά αλλά διαφώνησαν για τα Ραφάλ. 
Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε την προσφυγή της Πολωνίας και της Ουγγαρίας κατά του μηχανισμού που συνδέει την κατανομή των κονδυλίων από τον προϋπολογισμό της ΄Ένωσης με την τήρηση του κράτους δικαίου από τις χώρες μέλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πλησιάζει η ώρα της απελευθέρωσης του Τσασώβ Γιάρ στην ΛΔ.Ντόνετσκ

  Η Πολιτοφυλακή της ΛΔ Ντόνετσκ με την υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων, απελευθέρωσε σήμερα το χωριό   Μπογκντάνοβκα στα βόρεια και Ανατολι...