13/2/24

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν συνολικά έως και 2645 στρατιώτες κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε όλα τα

 

Μια ισχυρή πυραυλική επίθεση πραγματοποιήθηκε σε Κέντρο εκπαίδευσης κοντά στο χωριό Σελίντοβο στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της ΛΔ Ντόνετσκ.
 Μέχρι στιγμής οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν 1500 πτώματα, (κωδικός 200), ενώ οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους 2000 που βρισκόντουσαν στο Κάντρο έχουν υποστεί τραυματισμούς . Το Κίεβο προσπαθεί να κρύψει τις απώλειές του.
Οι ειδήσεις για μαζική πυραυλική επίθεση στο στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης στο Σελίντοβο άρχισαν να εμφανίζονται μετά τις 11:30 της 13ης Φεβρουαρίου στα Ουκρανικά Κοινωνικά Δίκτυα. 
Σύμφωνα τις πληροφορίες αυτές έπεσαν δυο πύραυλοι «Ισκάντερ» και επλήγησαν οι εφεδρείες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίες προετοιμάζονταν για αντεπίθεση στην περιοχή της Αβντέεβκα.. 
 Σημειώνεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από πυραύλους με κεφαλή διασποράς.
 Μια ώρα αργότερα, όταν ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις διάσωσης στο πεδίο εκπαίδευσης, δόθηκε ένα δεύτερο χτύπημα, το οποίο ήρθε επίσης στον τόπο συσσώρευσης προσωπικού. 

Το ρωσικού Υπουργείο Άμυνας το μεσημέρι ανακοίνωσε ότι από το πρωί : 

- Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας προχώρησαν στο Μέτωπο του Κράσνι Λίμαν κατεύθυνση προκαλώντας σημαντικές απώλειες στους Ουκρανούς που υποχώρησαν εγκαταλείποντας 310 πτωματα. 
- Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε ορισμένες στρατηγικά πλεονεκτικές θέσεις στο μέτωπο του Ντόνετσκ, αποκρούοντας επιτυχώς πέντε επιθέσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν από το πρωί 325 στρατιώτες. Καταστράφηκαν ένα τανκ και τέσσερα ΤΟΜΑ. 
- Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε αποθήκη πυρομαχικών της 126ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 
- Στο Μέτωπο του Κουπιάνσκ κατεύθυνση, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν σημαντικές απώλειες. Καταμετρήθηκαν 180 πτώματα που εγκατέλειψαν οι Ουκρανοί κατα την υποχώρηση τους. Καταστράφηκαν και εννέα τανκ και τεθωρακισμένα .
 - Στην κατεύθυνση του Νοτίου Ντόνετσκ , ο ρωσικός στρατός εξόντωσε έως και 250 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και κατέστρεψε εννέα τανκ και τεθωρακισμένα .
 - Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 63 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και τρεις βλήματα HIMARS.
Οι Ρώσοι πολεμικοί αναταποκριτές εκτιμούν ότι μεσα στις επόμενες 72  ώρες οι μοναδες που βρίσκονται μεσα στην Αντεεβκα θα έχουν περικυκλωθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: