5/2/24

Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε, ότι την προηγουμένη 4η Φεβρουαρίου ο Στρατός εξόντωσε επί του χιονισμένου Ερυμάνθου 51 Κ/Σ μεταξύ των οποίων ήταν ο αιμοσταγής κομμουνιστής Κανελλόπουλος. Ο Μπαμπάς της Μαρίας που δεν γεννήθηκε το 1951. Μαζί του σκοτώθηκε και η τότε γκόμενα. Η συντρόφισσα Βικτωρία Φραγκογιαννοπούλου που έφερε τον τίτλο της διευθύντριας του Γραφείου Τύπου.




 Το Ανακοινωθέν του Γενικού Επιτελείου ανέφερε:

Σε άλλες επιχειρήσεις του Στρατού στην Πελλοπόννησο σκοτώθηκαν άλλοι 15 Κ/Σ και πιάστηκαν 36. Ο απολλογισμός της δράσης της χωροφυλακής  δεν περιλαμβάνετο σε αυτούς τους Αριθμούς.

Ο Κανελλόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας το 1912. Αποφοίτησε από την σχολή Ευελπίδων το 1935 . Το 1937 τιμωρήθηκε με ένα χρόνο αργία . Το 1941 ως υπίλαρχος υπηρετούσε στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας και παραδόθηκε στους Γερμανούς στις 9 Απριλίου. Το 1942 οργανώθηκε στο ΚΚΕ και προσχώρησε στον ΕΛΑΣ.  Ως διοικητής  τάγματος του Συντάγματος Λακωνίας του ΕΛΑΣ συμμετείχε στις σφαγές του Μελιγαλά και των Γαργαλιάνων. Στην ανακοίνωση του 6ου Επιτελικού Γραφείου για τον αρχισυμμορίτη τονιζόταν ότι ήταν αρριβίστας και«γυναικάς» .





Δεν υπάρχουν σχόλια: