13/2/24

ΤΡΙΠΛΗ ΗΤΤΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ - ΚΑΠΑΚΟΥ


Με άνοδο 34,74% στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ                         η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων


Η πρώτη απάντηση στη συγκυβέρνηση ακραίων στοιχείων από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, που ετοιμάζονται από κοινού να συγκροτήσουν και πάλι προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ, προφανώς μαζί και με τη «Νέα Αριστερά» που συμμετείχε και στήριξε το ψηφοδέλτιο της «Συσπείρωσης», δόθηκε από τους δημοσιογράφους στις κάλπες της περασμένης εβδομάδας.

 Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους για την αυξημένη συμμετοχή τους στις εκλογές, αλλά και για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους στην ΚΕΔ, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η δύναμή της κατά 34,74%! 

 Οι προεκλογικές μας θέσεις για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για την επαναφορά των δώρων στους συνταξιούχους και την ύπαρξη πραγματικής μέριμνας για ανέργους, απλήρωτους και μπλοκάκια, αποτελούν δεσμεύσεις μας, όπως και η επιδίωξή μας για την υπογραφή ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΣΣΕ (Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας) για όλους. 

 Η συγκυβέρνηση Αντωνιάδου- Καπάκου στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ υπέστη τριπλή ήττα, που προμηνύει άλλη μία στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ, εφόσον γίνουν ΝΟΜΙΜΑ και ΟΧΙ με το νόμο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ο οποίος παρότι διαλύει τα σωματεία, «αγκαλιάζεται» από τη «σύμπραξη των ΔΕΚΑ» στο Ταμείο. 

 Με τα χίλια ζόρια η «Συσπείρωση», παρά την αύξηση όσων ήρθαν να ψηφίσουν, πήρε μόλις 10 ψήφους παραπάνω (1,7%...!) σε σχέση με το 2022. 

Επίσης, οι ΔΗΘΕΝ «Ενωμένοι» πήραν επιπλέον μόλις 26 ψήφους (2,6%...!) σε σχέση με τις προηγούμενες αρχαιρεσίες. Χαστούκι - ΚΟΛΑΦΟΣ για τους τρεις συνεργαζόμενους προέδρους της ΕΣΗΕΑ, του ΕΔΟΕΑΠ και της ΕΣΠΗΤ (της ένωσης του περιοδικού Τύπου) και για αυτούς που τους ακολουθούν, ήταν και η ηχηρή απόρριψη της παράνομης εισήγησης για συγχώνευση της ΕΣΠΗΤ με την ΕΣΗΕΑ.

 Οι συνάδελφοι, με την ψήφο τους έβαλαν τέλος στις …υπόγειες διεργασίες «των τριών», ματαιώνοντας το «ύπουλο» σχέδιό τους, ενώ οι συντάκτες του περιοδικού Τύπου δεν ξέρουν τώρα τί τους ξημερώνει... 

 Είναι δε τέτοιος ο πανικός τους, που σε ανακοίνωση - μούφα προσπαθούν να πουν ότι η συγχώνευση δεν ...πέρασε μόνο για 7 ψήφους, προκειμένου να κρύψουν το ρεζιλίκι τους. 

Η αλήθεια είναι ότι την υπόθεση μπλόκαρε με την ψήφο του το 58,3% των συναδέλφων (συνολικά 1.164 συνάδελφοι ψήφισαν ΟΧΙ και άλλοι 478 έριξαν στην κάλπη ΛΕΥΚΟ ή ΑΚΥΡΟ)!... 

 Και έπεται και συνέχεια… 

 Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια: