14/2/24

Οι Ρώσοι μετράνε ώρες μέχρι την απελευθέρση και της Αβντέεβκα

 

Σήμερα  τα ρωσικά στρατεύματα  κέρδισαν έδαφος στην Αντέεβκα  στους δρόμους «Σπορτιβνα» «Τσερνισέφσκι» και «Σόμπορνα». 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας που υποχωρούν, ανατινάζουν υπόγεια. Οι Ρώσοι βρήκαν 15 πτώματα   αμάχων σε κατεστραμμένο υπόγειο. 

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζουν μια ισχυρή επίθεση αρμάτων μάχης στην Αντέεβκα που θα εκδηλωθεί τις επόμενες ώρες για να διασπάσουν της γραμμή των Ουκρανών και να περικυκλώσουν πλήρως την φρουρά της Πόλης.

 Η κατάσταση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κλιμακώνεται ώρα με την ώρα. Αναμένεται ότι η απόφαση για τις επόμενες ενέργειές τους θα ληφθεί στο υψηλότερο επίπεδο, απευθείας από τον Ζελένσκι.

Ο Dmitry Likhovoy, εκπρόσωπος της επιχειρησιακής-στρατηγικής ομάδας Tavria των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε  ζωντανά στο τηλεοπτικό κανάλι Rada. οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη και περιέγραψε την κατάσταση στην Αβντέεβκα ως «εξαιρετικά δύσκολη».« Σε περίπτωση που αποκοπεί η κύρια  αρτηρία, ανεφοδιασμού  η διοίκησή μας έχει προβλέψει εναλλακτικές οδούς ανεφοδιασμού», δήλωσε ο κ. Likhovoy. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι οδομαχίες συνεχίζονται» στην Αβντέεβκα  εδώ και αρκετές ημέρες

 Σήμερα, κατά τη διάρκεια εντατικών επιθετικών ελιγμών, στο μέτωπο του Αρτεμόφσκ  ο ρωσικός στρατός κατάφερε να εισέλθει στον οικισμό  Ιβανόφσκογιε. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται αιματηρές και άγριες  μάχες σπίτι με σπίτι.

Το μεσημέρι  της 14ης Φεβρουαρίου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι στο μέτωπο του Κουπιάνσκ . αποκρούστηκαν τρεις επιθέσεις του στρατού του καθεστώτος του Κιέβου. Οι Ουκρανοί άφησαν πίσω τους 130 πτώματα.

Στο μέτωπο του Κράσνι Λήμαντα ρωσικά στρατεύματα έχουν βελτιώσει τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή. Δύο επιθέσεις του ουκρανικού στρατού αποκρούστηκαν. Σκοτώθηκαν 320 μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Στο μέτωπο του Ντόνετσκ ο ρωσικός στρατός κατέλαβε πιο πλεονεκτικές θέσεις, και αποκρούστηκαν έξι αντεπιθέσεις του στρατού του καθεστώτος του Κιέβου. 360 στρατιώτες του εχθρικού στρατού εκοντώιηκαν.

Στο μέτωπο του Νότιου Ντόνετσκ: η τακτική κατάσταση βελτιώθηκε.Καταστράφηκαν 160 μαχητές του στρατού του Κιέβου.Στο μέτωπο της Χερσώνος, οι Ουκρανοί έχασαν έως και 40 μαχητές.

-.Ο κυβερνήτης της περιοχής της Χερσώνας, Βολοντίμιρ Σάλντο, δήλωσε ότι  πολλοί μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συλλαμβάνονται με σοβαρά κρυοπαγήματα και νέκρωση ιστών και ότι βρίσκονται πτώματα που έχουν πυροβοληθεί στις πλάτες  προφανώςε επειδή προπάθησαν να παραδοθούν. Ο επικεφαλής του λαϊκού κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» Βλαντίμρ Ρόγκοφ ανακοίνωσε ότι στη γραμμή επαφής κοντά στο Ραμπότινο στην περιοχή της Ζαπορίζιε, αιχμαλωτίστηκε  μια ομάδα Ουκρανών στρατιωτών που αραδόθηκαν χωρίς να ρίξουν ούτε έναν πυροβολισμό».

 Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τους έστειλε  σε εκείνες  θέσεις που είχαν ήδη ελεγχθεί από ρωσικά στρατεύματα εκείνη την ωρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: