18/2/24

Στα μάτωπα της Ουκρανίας δίνουμε μια μάχη ζωής ή θανάτου για τη Ρωσία δήλωσε ο Βαλόντια που τα ποσοστά υποστηριξής του μεταξύ των Ρώσων είναι από 74% ως 79 %

 

«Όλα όσα συμβαίνουν στα μέτωπα της Ουκρανίας  είναι  ζήτημα ζωής και θανάτου. Κρίνεται η μοίρα  της Ρωσίας» είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον δημοσιογράφο Πάβελ Ζαρούμπιν, και υπογράμμισε ότι «Η Ρωσία θα αγωνιστεί για τα συμφέροντά της μέχρι τέλους».

 «Νομίζω ότι είναι σημαντικό και για τους δικούς μας, αλλά ακόμη περισσότερο για τους ακροατές και τους θεατές στο εξωτερικό, να κατανοήσουν τον τρόπο σκέψης μας. Ολοι να κατανοήσουν την κατάστασή μας, να κατανοήσουν πόσο ευαίσθητο και σημαντικό θέμα είναι για τη χώρα μας , όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Γι' αυτούς στη Δύση είναι μια βελτίωση της τακτικής τους θέσης αλλά για εμάς αφορά τη  μοίρα της Ρωσίας. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

 Ο Ρώσος πρόεδρος επανήλθε και στο «μάθημα ιστορίας» που εκανε προς τους αμερικανούς τηλεθεατές μεσα από την συνέντευξη    με τον Τάκερ Κάρλσον, λέγοντας ότι «οι ρίζες της ρωσικής κρατικής υπόστασης πηγαίνουν πολύ βαθύτερα από την αρχή της βασιλείας του Ρούρικ στο Νόβγκοροντ» αλλά ότι  επέλεξε να μιλήσει  στη συνέντευξη για τη «νορμανδική θεωρία» προέλευσης του παλαιού ρωσικού κράτους, η οποία έχει καταριφθεί   και από τον Μιχαήλ Λομονόσοφ, επειδή «η θεωρία της νορμανδικής προέλευσης» είναι η πιο διάσημη.  Νομίζω ότι δεν ήταν εύκολο για έναν δυτικό ακροατή, έναν θεατή, ειδικά για τους Αμερικανούς. Η ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών είναι λίγο πάνω από 300 ετών, και αποφάσισα να τους πάω πίσω μόνο 1200 χρόνια. Από το 862. Έτσι νομίζω ότι  ήταν πιό εύκολο για το αμερικανικό ακροατήριο να με καταλάβει», πρόσθεσε ο πρόεδρος.


Το Ρωσικό Κέντρο Ερευνών Κοινής Γνώμης (VTsIOM) και το Ίδρυμα Κοινής Γνώμης (FOM) δημοσίευσαν χθες τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων  σχετικά με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.

Στη δημοσκόπηση του VTsIOM, το 63% των ερωτηθέντων εξέφρασε την απόφαση να συμμετάσχει στις εκλογές , ενώ το 14% απάντησε ότι «σκέπτεται  να συμμετάσχει». Εάν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα  το 79%  θα ψήφιζε για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. (+4 ποσοστιαίες μονάδες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας), το 4% θα ψήφιζε τον Βλάντισλαβ Νταβάνκοφ (Νέο Λαϊκό Κόμμα), το 4% θα ψήφιζε τον Νικολάι Χαριτόνοφ (Κομμουνιστικό Κόμμα) και το 2%  τον Λεονίντ Σλούτσκι (LDPR)

Στη Δημοσκόπηση  του FOM .Το 83% σκοπεύει να συμμετάσχει στις εκλογές, και το 13% των ερωτηθέντων δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει στις εκλογές.

Το 74% των ερωτηθέντων είναι έτοιμο να ψηφίσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Από εκείνους που σκοπεύουν να λάβουν μέρος στις εκλογές, το 81% τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητάς του. 

 

1 σχόλιο:

Royal Victorius είπε...

Στην Ελλάδα,με την επιστολική ψήφο,ο Κυριάκος θα έχει παραπάνω από 99%,στις επόμενες εκλογές,όπως είχε και το ομονομοσχέδιο,με την ηλεκτρονική μυστική ψηφοφορία!!!