17/2/24

Ρωσικά σχόλια για τη νομιμοποίηση του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου στην Ορθόδοξη Ελλάδα

 

 

Ο πρωτοπρεσβύτερος  Ιγκόρ Γιακιμτσούκ, αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, χαρακτήρισε την απόφαση νομιμοποίησης των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στην Ορθόδοξη Ελλάδα ως «τραγικό γεγονός» για την Ελλάδα και για την Εκκλησία της Ελλάδος.


Ο θεολόγος  καθηγητής Ρομάν Λούκιν , σχολιάζοντας τη νομιμοποίηση των γάμων του ιδίου φύλου στην πρώτη ορθόδοξη χώρα, την Ελλάδα, τόνισε οτι «ο γάμος ατόμων του ιδίου φύλου έχει γίνει ένα είδος διαβατηρίου στον κόσμο των παγκόσμιων νεοφιλελεύθερων αξιών. Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης , προωθεί αυτή την ατζέντα, και έχει  καταστήσει την προστασία και την ενίσχυση των σεξουαλικών μειονοτήτων μέρος της πανευρωπαϊκής ταυτότητας του πολίτη της ΕΕ και βασικό στοιχείο των ευρωπαϊκών αξιών».

«Στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, οι υποστηρικτές των νεοφιλελεύθερων νόμων υπολογίζουν στο γεγονός ότι δεν υπάρχει κανείς να οργανώσει μαζικές διαμαρτυρίες  των πολιτών που διαφωνούν στις χώρες που η μεγάλη πλιεοψηφία αυτοχαρακτηρίζονται «Ορθόδοξοι στην Ελλάδα» ή καθολικοί στην Ιταλία. 

Η εκκοσμίκευση έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη και έχει αφήσει το πολύ το 10-15% των παραδοσιακών πιστών, ενώ οι υπόλοιποι «πιστεύουν στην ψυχή τους» με βάση το ότι ανήκουν σε λαό και πολιτισμό», δήλωσε ο καθηγητής.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, η ελληνική κοινωνία θα διχαστεί στο μέλλον  διότι υπάρχει ήδη μια  παλαιοημερολογίτικη εκκλησία στην Ελλάδα που παραμένει ασυμβίβαστος αντίπαλος των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με τον θρησκευτικό μελετητή, η νομιμοποίηση των γάμων του ιδίου φύλου στο μέλλον μπορεί να υιοθετηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ορθοδόξων που πρόκειται να γίνουν πλήρη μέλη αυτής της ένωσης.

«Η νομοθεσία για τους Ομοφυλόφιλους  μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο για τη διάσπαση της ορθόδοξης κοινωνίας και την περαιτέρω πίεση στις Ορθόδοξες Εκκλησίες  δεδομένου ότι στα μάτια των εκσυγχρονιστών πολιτικών , η αποδυνάμωση των παραδοσιακών αξιών και των υποστηρικτών της ταυτότητας της Ανατολικής  Ορθοδοξίας  η οποία συνδέεται στενά με τη Ρωσία, είναι ένας σίγουρος τρόπος για τη δυτική λέσχη. Αυτό είναι ένα πέρασμα στην ΕΕ, την «ευρωπαϊκή οικογένεια», η οποία είναι πολυφυλική και καταστροφική για τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και τις συντηρητικές αξίες, οι οποίες εμποδίζουν τη Δύση να οικοδομήσει έναν κόσμο χωρίς τη Ρωσία προς την ευρωπαϊκή κατεύθυνση», κατέληξε ο Λούνκιν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό είμαστε με την Ρωσία όλοι! Κι ας παίζουν προπαγάνδα όλη μέρα τα κτήνη.