9/2/24

Η Επική Συνέντευξη του Βαλόντια στον Κάρλσον

 Όλα τα ρεκόρ πέφτουν: Η συνέντευξη με τον Πούτιν σε μόλις δύο ώρες στο "X"  είχε 30 εκατομμύρια θεάσεις και στον Λογαριασμό του Τάκερ Καρλσον ξεπέρασε τα 21 εκατομμύρια!  


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στον Κάρλσον ότι οι
 Ουκρανοί εξακολουθούν να αισθάνονται σαν Ρώσοι και αυτό που συμβαίνει είναι «ένα στοιχείο εμφυλίου πολέμου». 
«Η Δύση πιστεύει ότι οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία έχουν χωρίσει για πάντα ένα μέρος του ρωσικού λαού από το άλλο, αλλά θα υπάρξει επανένωση», είπε ο Πούτιν και τόνισε ότι η Ρωσία και η Ουκρανία «θα έρθουν σε συμφωνία αργά ή γρήγορα».
«Η Ουκρανία αποφάσισε να εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία κατ' εντολή της Ουάσιγκτον, και τώρα οι ΗΠΑ πρέπει να διορθώσουν αυτό το λάθος», είπε ο Πούτιν και  τόνισε: «Η Ουκρανία έχει ξεκινήσει έναν πόλεμο, στόχος της Ρωσίας είναι να τον τερματίσει». 
«Μέχρι στιγμής, η Ρωσία δεν έχει επιτύχει τον κύριο στόχο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, που είναι η αποναζιστικοποίηση: η απαγόρευση των διαφόρων νεοναζιστικών κινημάτων», δήλωσε ο Πούτιν και τόνισε ότι «το ΝΑΤΟ πρέπει να αναγνωρίσει τον έλεγχο της Ρωσίας στα νέα εδάφη,». ότι «υπάρχουν επιλογές, εάν υπάρχει επιθυμία».

Ο  Πούτιν είπε ότι ήθελε η κατάσταση στην Ουκρανία να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων και τόνισε οτι το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκε από την ένοπλη αντιπολίτευση με την υποστήριξη της CIA. 
- «Τεχνικά, έκαναν τα πάντα σωστά, πέτυχαν αυτό που ήθελαν - άλλαξαν την κυβέρνηση. Αλλά από πολιτική άποψη, αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος. Φυσικά, η νεα πολιτική ηγεσία δεν λειτούργησε. Η πολιτική ηγεσία θα έπρεπε να είχε δει σε τι θα οδηγούσε αυτό», δήλωσε ο Πούτιν και τόνισε οτι « ο Ζελένσκι θα έπρεπε να είχε οδηγήσει την Ουκρανία προς την ειρήνη», μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές του 2019, αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη. «Κατά τη γνώμη μου, πίστευε ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίσει τους νεοναζί και τους εθνικιστές στην Ουκρανία, επειδή είναι επιθετικοί και πολύ δραστήριοι. Και η Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ υποστηρίζει εκείνους που ανταγωνίζονται τη Ρωσία και αυτό φέρνει ασφάλεια», δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι ο Ζελένσκι είχε πάρει μια «θέση ισχύος» παρά την υπόσχεση στον λαό να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Η Δύση έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι είναι αδύνατο να νικήσει τη Ρωσία στρατηγικά – αφήστε τους να σκεφτούν τι να κάνουν στη συνέχεια, είμαστε έτοιμοι για διάλογο», δήλωσε ο Πούτιν. 

«Το 2014, η Ρωσία αναγκάστηκε να πάρει την Κριμαία υπό την προστασία της επειδή η χερσόνησος βρισκόταν σε κίνδυνο », είπε,
και εκτίμησε ότι οι δηλώσεις ότι οι Αμερικανοί θα έπρεπε να πάνε σε πόλεμο με τη Ρωσία εάν ανασταλεί η βοήθεια προς το Κίεβο ήταν μια φθηνή πρόκληση. 

«Το 2023, η Ρωσία έγινε η πρώτη οικονομία στην Ευρώπη, παρά τις κυρώσεις και τους περιορισμούς», τόνισε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν είπε και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανατίναξαν τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream και πρόσθεσε ότι όλος ο κόσμος έχει αντιληφθεί το τι συνέβη σε αυτή την περίπτωση. 
«Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εξετάσουμε όχι μόνο εκείνους που ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο, αλλά και εκείνους που έχουν την ευκαιρία να το κάνουν, επειδή μπορεί να υπάρχουν πολλοί από αυτούς που ενδιαφέρονται, αλλά δεν είναι όλοι ικανοί να κατέβουν στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας και να πραγματοποιήσουν αυτή την έκρηξη. Αυτά τα δύο στοιχεία πρέπει να συνδεθούν. Ποιος ενδιαφέρεται και ποιος είναι ικανός», δήλωσε ο Πούτιν .
 Ερωτηθείς γιατί δεν παρουσίασε αποδείξεις για αυτό , ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι στον πόλεμο προπαγάνδας «είναι πολύ δύσκολο να νικήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή η Αμερική ελέγχει όλα τα παγκόσμια και πολλά ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης». 
 «Οι τελικοί χρήστες των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης της Ευρώπης είναι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ. Δεν το ξέρετε αυτό; Έτσι, είναι δυνατό να εμπλακείτε σε αυτήν την επιχείρηση, αλλά είναι, τρόπος του λέγειν, ακριβό. Μπορούμε απλώς να επισημάνουμε τις πηγές πληροφοριών μας, αλλά δεν θα επιτύχουμε αποτελέσματα. Όλος ο κόσμος ξέρει τι συνέβη τότε. Ακόμη και Αμερικανοί αναλυτές μιλούν γι 'αυτό. Αυτό είναι αλήθεια», δήλωσε ο Πούτιν. 

 Ο Ρώσος πρόεδρος είπε και ότι η Μόσχα δεν έχει κανένα συμφέρον να επιτεθεί στην Πολωνία, προσθέτοντας ότι ένας παγκόσμιος πόλεμος αποκλείεται.
 «Μόνο σε μία περίπτωση θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό εάν υπάρξει επίθεση στη Ρωσία από την Πολωνία. Γιατί; Επειδή δεν έχουμε συμφέροντα ούτε στην Πολωνία, ούτε στη Λετονία - πουθενά», δήλωσε ο Πούτιν στη συνέντευξή του όταν ρωτήθηκε από τον Τάκερ Κάρλσον  αν θα μπορούσε να φανταστεί ένα σενάριο στο οποίο η Μόσχα θα έστελνε στρατεύματα στην Πολωνία, και πρόσθεσε ότι ο παγκόσμιος πόλεμος , είναι αντίθετος με την κοινή λογική. 
 «Ένας παγκόσμιος πόλεμος θα έφερνε όλη την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής», δήλωσε ο Πούτιν

 Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία να ξαναρχίσουν την επικοινωνία, υπό την προϋπόθεση ότι το κοινό στις Ηνωμένες Πολιτείες καταλαβαίνει ότι ο κόσμος αλλάζει και το συνηθίζει.
 «Αν κάποιος καταλάβει ότι ο κόσμος αλλάζει σε αντικειμενικές συνθήκες και ότι πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτόν, εκμεταλλευόμενος τα πλεονεκτήματα που έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ίσως κάτι να αλλάξει», δήλωσε ο Πούτιν. 
 Είπε ότι είχε καλή επικοινωνία με ορισμένους από τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ. 
 «Είχα καλή σχέση με τον Μπους τον νεότερο, τον οποίο όλοι έβλεπαν ως κάποιον χωριάτη, ο οποίος υποτίθεται ότι δεν καταλαβαίνει πολλά, αλλά αυτό δεν ισχύει. Δεν ήταν χειρότερος από άλλους πολιτικούς, καταλάβαινε τι έκανε. 
Είχα την ίδια σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ. Δεν έχει να κάνει με το αν συμπαθούμε ο ένας τον άλλον ως προσωπικότητες, αλλά με την ευθυγράμμιση των απόψεών μας. 
«Εάν η ιδέα της παγκόσμιας  κυριαρχίας με κάθε κόστος, επικτατήσει στο αμερικανικό κοινό τίποτα δεν θα αλλάξει», δήλωσε ο Πούτιν.
 Κληθείς να αξιολογήσει εάν λαμβάνονται αποφάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως είπε ο Κάρλσον, από τον Πρόεδρο τις κυβερνώσες ελίτ, ο Πούτιν είπε:
«Δεν ξέρω ακριβώς ποιος παίρνει αποφάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες»,
Ο Πούτιν πρόσθεσε οτι οι ΗΠΑ είναι μια πολύπλοκη χώρα με δικό της  εκλογικό σύστημα. 
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε και ότι η Ρωσία έπρεπε να υπερασπιστεί τη Σερβία κατά τη διάρκεια των πολέμων της δεκαετίας του 1990, επειδή οι Σέρβοι είναι ξεχωριστοί και κοντά στους Ρώσους.
«Μόλις άρχισαν τα γεγονότα στη Γιουγκοσλαβία, ο Μπόρις Γέλτσιν ύψωσε τη φωνή του για να υποστηρίξει τους Σέρβους. Δεν θα μπορούσαμε παρά να υπερασπιστούμε τους Σέρβους, επειδή οι Σέρβοι είναι ένας ξεχωριστός και κοντινός λαός μας, με ορθόδοξη κουλτούρα. Αυτός είναι ένας λαός που έχει υποφέρει για γενιές», δήλωσε ο Πούτιν στη συνέντευξή του στον Τάκερ Κάρλσον και πρόσθεσε ότι το 1999, οι ΗΠΑ βομβάρδισαν την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο. «Με αυτόν τον τρόπο, οι ΗΠΑ άνοιξαν Το κουτί της Πανδώρας», δήλωσε ο Πούτιν.
Όλη η συνέντευξη ΕΔΩ..............

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 20η Σεπτεμβρίου στην Ιστορία

Η 20η Σεπτεμβρίου είναι η 264η ημέρα του δίσεκτου έτους 2024 . Απομένουν 102 ημέρες πριν από το τέλος του έτους. 1066 .  Ο Χάραλντ Γ΄ της Νο...