27/4/09

Ελλάδα και (εναπομείνασα) Κυπριακή Δημοκρατία

Μετά το πέρας του επίσημου διήμερου ταξιδιού του στην Κυπριακή Δημοκρατία, στις 22 και 23 τρέχοντος μηνός, κατά την αναχώρηση του από την Μεγαλόνησο, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής δήλωσε: η Ελλάδα θα υποστηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τις προσπάθειες για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού για την οποία τον πρώτο λόγο έχουν οι δύο κοινότητες;. Η λύση θα πρέπει να είναι Κυπριακή, τόνισε..

Το πρωί της ίδιας ημέρας, μιλώντας στη βουλή των αντιπροσώπων, επέμεινε στην «Ευρωπαϊκή προοπτική» (sic) της Τουρκίας, θέτοντας υποτίθεται υπόψη της (!) ότι θα κριθεί για την πρόοδο της κατά την σύνοδο της Ε.Ε. του προσεχούς Δεκεμβρίου από την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία- την ίδια στιγμή που Γαλλία, Αυστρία και Γερμανία μιλούν ήδη για ΕΙΔΙΚΗ ΣΧΕΣΗ Τουρκίας- Ε.Ε. και ΟΧΙ Ένταξη- Θέση την οποία έχουμε διατυπώσει από αυτήν εδώ την στήλη προ πολλού…(όπως επίσης και την Θέση ότι πρέπει να γίνει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στην Ελλάδα για την είσοδο ή ΟΧΙ της Τουρκίας στην Ε.Ε.)

Μέσα στις δύο προαναφερθείσες αράδες περικλείεται όλο το αδιέξοδο, όλη η έλλειψη στρατηγικής, όλη η υποταγή στιες μεγάλες δυνάμεις για την όποια «επίλυση» του Κυπριακού.

Με μία φράση: η Ελλάδα, όλο και πιο μακριά, όλο και πιο χαλαρά.. Από τον ένδοξο Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59 ενάντια στην Αγγλοκρατία για την ΕΝΩΣΗ, με την Ζυρίχη και το Λονδίνο περάσαμε στην «ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ», από κει το 1974 στην ΕΙΣΒΟΛΗ- ΚΑΤΟΧΗ του 38% του εδάφους από την Τουρκιά, τώρα πάμε για ΜΟΙΡΑΣΙΑ και ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ (τουλάχιστον). Θλίψη και Μελαγχολία για την κατάντια μας(σας)…

Όταν η επίσημη άποψη της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, της ελίτ της χώρας διατυπώνεται ως: «ζητούμενο των ενδοκυπριακών διαπραγματεύσεων, βασική προϋπόθεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης του προβλήματος, είναι η μετεξέλιξη του κυπριακού κράτους σε μια διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία, με αποτελεσματική συμμετοχή των δύο κοινοτήτων στην διακυβέρνηση της, μια κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα, όπως ορίζουν οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών…» (Κ. Καραμανλής, 23.04.09), τότε ΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ οι Τούρκοι για να ΚΑΓΧΑΖΟΥΝ;

Υπάρχει καταρχήν κάποιος από τους «εκπρόσωπους» που ΔΙΑΦΩΝΕΙ στα λεχθέντα από τον πρωθυπουργό της χώρας; Ερωτώ, για να μην θεωρηθεί ότι αυθαιρετώ. Διευκρινίζω πάραυτα: ουδείς διαφωνεί με τα Προλεχθέντα : από την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση, τον ΣΥΝ?ΣΥΡΙΖΑ και εν πολλοίς το ΚΚΕ λόγω Χριστόφια, στην δε Κύπρο υπερθεματίζει προφανώς ο «αδελφός» των Τουρκοκυπρίων Πρόεδρος Χριστόφιας –που μπέρδεψε τον διεθνισμό με την ΕΙΣΒΟΛΗ και ΚΑΤΟΧΗ- και τα ανεκδιήγητα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, τουλάχιστον..

Όταν λοιπόν το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου- υπάρχουν και εξαιρέσεις σαφώς, ομιλώ όμως εδώ για τον κανόνα- ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τα τετελεσμένα και προσπαθεί να βρει μια ψευτο-λύση προσχηματική, εν πολλοίς για να ΘΑΨΕΙ το θέμα και να ΑΠΟΦΥΓΕΙ τις ευθύνες, πως είναι δυνατόν να θεωρούν ότι κοροϊδεύουν ταυτοχρόνως τους ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ μαζί με τους ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ; Διότι όντως, ένα κομμάτι μεγάλο των ΙΘΑΓΕΝΩΝ περί άλλων τυρβάζει..(πως και γιατί δεν είναι του παρόντος) .
Πλην όμως, πως θα ξεγελάσουν τους ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ, αυτούς που κρατούν τα κλειδιά της λύσης, όταν έχουν παραδωθεί πριν καν πολεμήσουν; Όταν «θεωρούν» ότι μπορούν να επιβάλλουν άποψη στην Τουρκία, την στιγμή που τρέμουν ακόμη και όταν ο Νέο-Οθωμανισμός ΒΗΧΕΙ;
Έχουν κάνει σουρωτήρι το Αιγαίο, στο Αγαθονήσι κάνουν καθημερινές εναέριες εκδρομές, ξαναβάζουν σιγά-σιγά και μεθοδικά θέμα Δυτικής Θράκης, και εμείς, από την ηρωϊκή και Μαρτυρική Μεγαλόνησο εξαγγέλουμε για μια ακόμη φορά ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ. Ποιος αλήθεια να μας πάρει σοβαρά έτσι κ.κ. Καραμανλή και Χριστόφια, κ.κ. αρχηγοί των άλλων πολιτικών κομμάτων και ειδικώς των:ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ;

Είμαστε για τα πανηγύρια, κατά τα άλλα, μας φταίει ο Ομπάμα που επισκέφθηκε την Τουρκία και όχι την Ελλάδα. Μα αν ήμασταν σοβαροί, προφανώς θα έκανε μία στάση και σε μας ο νέος Πλανητάρχης. Όταν μας έχει δεδομένους, γιατί να χάνει τον χρόνο του;

-Καλά ξεμπερδέματα αδέλφια, με όλο αυτό το συρφετό που μπλέξαμε.

Y.Γ. Τι έγινε με τον Εθνοφρουρό, ρε;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

e-mail: gpapagian@in.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα λες αγαπητέ φίλε. Σχετικά με τον εθνοφρουρό, κι'εμείς το ίδιο διερωτόμαστε.

Κ. από Κύπρο.