19/5/09

ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΕΝΙΟΥΣ …ΚΩΛΟΥΣ…

Αν τους άκουγε κάποιος, κάποιος που ήρθε από μακριά, που ποτέ δεν είδε και ποτέ δεν άκουσε τι γίνεται σ αυτή τη χώρα, και που θα ήθελε να πιστεύει ότι στη χώρα που γεννήθηκε η πολιτική, οι εκπρόσωποί της τιμούν τα παντελόνια που φοράνε, θα μπορούσε ακόμη και να υποθέσει, πως αυτός ο λαός βαδίζει προς τις εκλογές μέσα από μια διαδικασία, άκρως ενδιαφέρουσα και από κάθε άποψη συνταρακτική. Θα μπορούσε να θαυμάσει τους ηγέτες της, θα μπορούσε – γιατί όχι – ακόμη και να ζηλέψει τη μαγεία της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής σκέψης.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Όλοι σ αυτή τη χώρα μιλάνε για ΡΗΞΗ.

Για ρήξη μιλάει ο Αλέξης πρασινολογώντας για να τσιμπολογήσει ότι μπορεί από τους «πολλά υποσχόμενους» …οικολόγους.

Για ρήξη μιλάει ο Γιωργάκης μας παπαρδελολογώντας για να θολώσει τα νερά (βλ. βούρκο) λες και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει παρελθόν και τούτος ο λαός δεν έχει μνήμη.

Για ρήξη μιλάει κι ο Κωστάκης. Πιθανά για να πείσει τον εαυτό του πως δεν είναι τουρίστας τυχάρπαστος αλλά υπεύθυνος ηγέτης στο τιμόνι αυτής της χώρας.

Ρήξη… ρήξη… ρήξη…
Όπου και να γυρίσει κανείς το αηδιασμένο από τη μπόχα αυτί του, θ ακούσει τους κάθε λογής μπαλκονάτους να μιλάνε για ρήξη.

Βρήκαν μια λέξη που είναι από μόνη της μαγική, και βάλθηκαν να λαθροχειρήσουν πάνω στο σώμα της, για να μπολιάσουν τη χρεοκοπία τους με δανεική – με κλεμμένη θα έλεγα καλύτερα – μαγεία.

Πως τολμάτε άθλιοι να μαγαρίζετε λέξεις που έχουν βαρύ και πολύτιμο νοηματικό φορτίο?

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να κακοποιήσετε και να μολύνετε ότι πολύτιμο έχει απομείνει ακόμα σ αυτή τη χώρα?

- Ρήξη με την τσέπη σας για να επιστρέψετε στα δημόσια ταμεία τα κλεμμένα θα κάνετε?
- Ρήξη με τους τραπεζίτες για να επιστρέψετε τα κατασχεμένα στη φτωχολογιά που ρίξατε αλυσοδεμένη στα χέρια τους θα κάνετε?
- Ρήξη με τις προσκυνημένες σας επιλογές που στήνουν στον τοίχο την εθνική αξιοπρέπεια αυτής της χώρας θα κάνετε?
- Ρήξη με τις κατευθυνόμενες, ύποπτες και ελεγχόμενες «ευαισθησίες» σας που μετέτρεψαν τις γειτονιές που ζούμε σε γκέτο παρανόμων θα κάνετε?
- Ρήξη με τις επιλογές σας που οδήγησαν σε μια αποχρωματισμένη και υποτελική παιδεία που δεν πλάθει πια έλληνες πολίτες αλλά συμβιβασμένους ιθαγενείς θα κάνετε?
- Ρήξη με το βρώμικο πολιτικό σύστημα που στήσατε με μεράκι και φροντίδα θα κάνετε?
Γιατί να σας ψηφίσουμε αναξιόπιστοι φανφαρολόγοι?

Αφού και τη φιλολογία της «ΡΗΞΗΣ» σκοπεύετε να την μεταλλάξετε σε λογιστικό υπόλοιπο στο κομματικό σας ταμείο, ρευστοποιώντας την εκλογική «επιχορήγηση» των εξαπατημένων από τα λόγια σας πολιτών.

Με ποιες προτεραιότητες θα πάτε στην ευρωβουλή??? …Μας είπατε???

Ποια εθνική «κόκκινη» γραμμή δε θα παραβιάσετε υποχωρώντας και ξεπουλώντας τα πάντα??? …Μας είπατε???

Γύρω από ποιες εθνικές προτεραιότητες είστε διατεθειμένοι να ομονοήσετε???...Μας είπατε???

Τίποτε απ όλα αυτά δε μας είπατε.
Και δεν μας είπατε, γιατί απλώς τίποτε απ όλα αυτά δεν σκοπεύετε να κάνετε.

Αφήστε τις ανέξοδες και απατηλές μεγαλοστομίες περί ρήξης λοιπόν κάλπικοι και αναξιόπιστοι δημαγωγοί.

Αν είσαστε διατεθειμένοι να κάνετε την οποιαδήποτε ρήξη, τότε θα είχατε ήδη πραγματοποιήσει την απλούστερη, την αυτονόητη, τη στοιχειώδη.

Θα είχατε απαλλάξει αυτή τη χώρα που τόσο κακοποιήσατε, προσβάλατε, υποθηκεύσατε και διεθνώς απαξιώσατε από την θλιβερή σας παρουσία.

Ναι! Ναι! Μη με κοιτάτε καθόλου. Θα την είχατε απαλλάξει ήδη από τη θλιβερή σας παρουσία. Από την προσωπική σας θλιβερή παρουσία.
Για να δείξετε έτσι και να παραδειγματίσετε με το προσωπικό σας παράδειγμα τους μεταγενέστερους, πως η εθελουσία απόσυρση από την πολιτική, είναι ο μόνος δρόμος για τους ανίκανους, τους άτολμους, τους ένοχους, τους συνένοχους και τους προσκυνημένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική προδοσία και την Εθνική Καταστροφή. Ο Γουναρης δήλωνε ότι δεν θα εγκαταλείψει την Μικρά Ασία , ενώ οι Γουναρικοί Βουλευτές τον εγκατέλειπαν, και η δύναμη του στην Βουλή ειχε μειωθεί σε 155.

  Η κυβέρνση Γούναρη είχε ακόμα  17 ημέρες ζωής. Οι Έλληνες στην Σμύρνη και την Μικρά Ασία είχαν ακόμα 140 ημέρες ζωής Τα "εκτός των τε...