22/5/09

Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα λάθη στην κοινωνία, την αγορά και την ενημέρωση

του Δημήτρη Τσαλαπάτη



Δεν φτάνει η σφαλιάρα στους δημοσίους υπαλλήλους που δεν παίρνουν αυξήσεις και κοντεύουν να χάσουν και τις συντάξεις.

Τώρα βάζουν στον πάγο και τις επικουρικές συντάξεις σε ένα εκατομμύριο δικαιούχους.

Από κοντά όμως και καινούργια φοροεπιδρομή για ακίνητα, καταθέσεις και ένα σωρό υπόγειες ρυθμίσεις μήπως και κλείσουν κάποιες τρύπες στον προϋπολογισμό.
Όλα αυτά βέβαια, προμηνύονται αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, μήπως και μέχρι τότε κρατηθεί όπως -όπως η ψαλίδα ανάμεσα στα ποσοστά του πρώτου και του δεύτερου κόμματος.

Μόνο που η κατάσταση, με την πολιτική στην οποία επιμένει η Κυβέρνηση, έχει ξεφύγει τόσο πολύ και ο κόσμος δεν μασάει ούτε υποσχέσεις ούτε παραμύθια και βέβαια δεν περιμένει άλλο.

Σ' ένα τέτοιο κλίμα λοιπόν, η προχθεσινή δήλωση - παρέμβαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δίνει μια πρώτη ανάσα, όταν επισημαίνει ότι «εμείς δεσμευόμαστε για την προστασία των δικαιωμάτων του Πολίτη, για μια αξιοπρεπή σύνταξη , για βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα». Μ άλλα λόγια για την ίδια την αξιοπρέπεια του πολίτη.

Είναι ό,τι ακριβώς περιμένουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Την ίδια ώρα όμως, η ανασφάλεια του κόσμου και η αγωνία φαίνεται να βολεύει κάποια κέντρα που θέλουν πολιτική λύση με οικολόγους , άντε και με κυνηγούς στο παιχνίδι της εξουσίας.

Έτσι, προωθούν την δική τους «συνταγή» με προτεραιότητες που αφορούν ευελιξία στην αγορά εργασίας και μια άλλη επιχειρηματικότητα. Και με δημοσκοπήσεις, που ενισχύουν την απογοήτευση της κοινής γνώμης αφού τα περιθώρια αντοχής του κόσμου έχουν περιοριστεί δραματικά.

Εδώ ακριβώς παίζει ρόλο η υπεύθυνη πολιτική πρόταση χωρίς λάθη για την επόμενη μέρα στην κοινωνία την αγορά και την ενημέρωση.

Ώστε να επικρατήσει.

Υ.Γ. Και στις Εθνικές εκλογές.


πηγή: www.styx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

O Πούτιν άρχισε να καθαρίζει τον κόπρο του Αυγεία. Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τμιμούρ Ιβάνοφ για δωροδοκία. Στο μέτωπο ο στρατός πανηγυρίζει

  Η Εισαγγελία πιστεύει ότι ο Ιβάνοφ συνέπηξε εγκληματική συνωμοσία με τρίτους, για να διαπράξει εγκλήματα στο πλαίσιο συμβάσεων και υπε...