24/5/09

Έξι απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα

Γιατί ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

του
Δημήτρη Τσαλαπάτη


1. Ψηφίζουμε για να εξακολουθεί να υπάρχει ΕΔΟΕΑΠ. Και να μπορούμε να έχουμε συλλογικές συμβάσεις. Ο ΣΕΒ που μέλη του είναι εκδότες και καναλάρχες επιτίθεται στην ΕΣΗΕΑ και θέλει να υποκαταστήσει την ενημέρωση με την επικοινωνία με όπλα του δυστυχώς και στελέχη από τη «Συσπείρωση» και την «Ενότητα».

2. Για ένα Δ.Σ. 11 μελών είναι αδιανόητο να υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι από 40. Το κριτήριο το δικό μας είναι οι υποψήφιοι να είναι Δημοσιογράφοι, Συνάδελφοι και να συμμετέχουν ενεργά στους αγώνες μας.

3. Το δόγμα της ΚΕΔ ήταν είναι και παραμένει 24ωρη απεργία για κάθε απόλυση. Λέμε όχι στις ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Απαιτούμε μόνο μισθωτή εργασία σε όλα τα ΜΜΕ. Λέμε όχι στα μπλοκάκια. Απαιτούμε σταθερή δουλειά για τους νέους. Συλλογικές συμβάσεις όπως των εφημερίδων, ασφάλιση στο ίδιο Ταμείο αλλά και Αγγελιόσημο σε όλα τα portal σε όλη την Ελλάδα. Και βέβαια η απάντηση στο σημερινό ωράριο λάστιχο να είναι η σύνθεση προσωπικού σε όλα τα Μέσα. Για περισσότερες θέσεις εργασίας που να καλύψουν κατά προτεραιότητα οι άνεργοι.

4. Να πιάσουν όλοι αμέσως δουλειά με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Άλλωστε εμείς αποκαταστήσαμε με τον τρόπο αυτό τους 660 συμβασιούχους των 700 ευρώ της περιόδου 1990-2003 στην ΕΡΤ. Τα Δημοτικά ΜΜΕ να μη γίνουν Α.Ε.. Καταθέσαμε ήδη τροπολογία που έχουν αποδεχθεί όλοι. Κάνουν όμως το κορόιδο η κυβέρνηση, τα κόμματα και η ΚΕΔΚΕ. Πρέπει να απαντήσουμε αγωνιστικά.

5. Χάνουμε τα Ταμεία μας. Μας παίρνουν το 10% από τους πόρους και μας φοράνε καπέλο, τα αφεντικά, η κυβέρνηση και τρεις παρατάξεις στο Δ.Σ., 7.500 ετερο-επαγγελματίες που τους μεταφέρουν εδώ από το ΙΚΑ χωρίς εργοδοτική εισφορά ως μποναμά στην επιχειρηματικότητα αλλά και για να φουντάρουμε όλοι μαζί. Το τέλειο έγκλημα της χειραγώγησης στην ενημέρωση.

6. Απαιτούμε επιστροφή στην ενημέρωση. Τέρμα ΜΜΕ χωρίς συντάκτες. Άμεση ακύρωση του νόμου Πετραλιά. Και το κυριότερο να κάνουμε όλοι μαζί πράξη, με άμεση εκκαθάριση μητρώου στην ΕΣΗΕΑ που κάποιες παρατάξεις δεν ήθελαν και υπηρετώντας με συνέπεια την αρχή: «Άλλο είναι νόμιμα εργαζόμενοι δημοσιογράφοι και άλλο ΜΜΕ, που είναι εταιρείες ή πρόσωπα με στόχο μόνο το κέρδος. Και ανάμεσά τους δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι που υποδύονται τους συνδικαλιστές, αλλά είναι μέτοχοι ή ιδιοκτήτες και έχουν δικές τους εταιρείες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...