20/5/09

Από το μέτωπο των εκλογών της ΕΣΗΕΑ

Από τη γελοιογραφία στην γελοιότητα.

Του Σπύρου Χατζάρα

Έξι μέρες έμειναν μέχρι να ανοίξει η κάλπη, για να «μαυρίσουμε» τους «ανθρώπους» των εργοδοτών, στην «Συσπείρωση» και την «ενότητα».
Έφθασε η ώρα για να δώσει κάθε δημοσιογράφος, κάθε μέλος της ΕΣΗΕΑ τη δική του προσωπική απάντηση στα σχέδια, των «εργολάβων της ενημέρωσης», της κυβέρνησης, της Τράπεζας της Ελλάδας, και των κομμάτων που έμμεσα ή άμεσα εξυπηρετούν τις πολιτικές αυτές.
Η ΕΣΗΕΑ είναι το σπίτι των εργαζομένων δημοσιογράφων, και δεν θα γίνει παραμάγαζο της εργοδοσίας.
Ο « αριστερός πρόεδρος» της ΠΟΕΣΥ, και διευθυντής του Βήματος κ. Βασίλης Μουλόπουλους, ανέλαβε να μας διαβεβαιώσει ότι το «κύκλωμα της οικονομικοπολιτικής παρτούζας» έχει τελειώσει, ώστε να μην υποπτεύομεθα τους διευθυντές και τους γαμπρούς των εκδοτών, και τους φίλους των κληρονόμων, ούτε τους ανθρώπους του Γκαργκάνα.
Αφού το λέει ο «αριστερός διευθυντής» έτσι θα είναι. Αυτός θα ξέρει καλύτερα. Άλλωστε του τα εξηγεί ο κ. Σταύρος.
«Η κρίση θα σαρώσει βεβαιότητες και κεκτημένα. Θα ανατρέψει ιδιοκτησιακές και εργασιακές σχέσεις.» γράφει ο «αριστερός διευθυντής», εκφράζοντας την ορμητική διάθεση του καρτέλ των εκδοτών.
«Το βέβαιο είναι πως ένα πράγμα έχουν ξεκαθαρισμένο στο μυαλό τους οι ιδιοκτήτες: η κρίση είναι η μεγάλη ευκαιρία για να επιβάλλουν νομοθετικά (και όπου δεν το μπορέσουν με τον τσαμπουκά) τις αλλαγές των εργασιακών σχέσεων.» Μας πληροφορεί ο κ. Μουλόπουλους, ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί για να επιβληθεί νομοθετικά το συμφέρον των εκδοτών. Γι΄ αυτό έκανε και απεργία για να εφαρμοσθεί ο νόμος Πετραλιά. . Γι΄ αυτό κάνει έκκληση « να χτίσουμε το συνδικάτο Τύπου» , του «Πανελλήνιου Συνδικατου όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση σε όλη την Ελλάδα χωρίς ελιτισμούς, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές» για να απαλλαγούν οι εργοδότες από τις ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού των καναλιών, για να περάσουμε όλοι « ισότιμα» στο Ι.Κ.Α. και τα αποθεματικά μας να ενοποιηθούν σε «έκφραση αλληλεγγύης» . .

«Γι' αυτό κάθε αντίσταση προς την πολιτική ορθή σκέψη, κάθε νησίδα αμφισβήτησης για τις επιλογές εξόδου από την κρίση από τα κέντρα εξουσίας, πρέπει να καταστραφεί» τονίζει ο κ. Μουλόπουλους, εξηγώντας το «καθήκον» που έχουν αναλάβει αυτός και οι «σύντροφοι» της «Συσπείρωσης» και της «Ενότητας».
Η επίθεση με όλα τα μέσα, κατά τις Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, υλοποιεί ακριβώς αυτό το στόχο. Να καταστραφεί η τελευταία νησίδα αμφισβήτησης στα σχέδια των εργοδοτών.
Κάποιοι «Γελοιογράφοι» κοινοποίησαν στον Τρίμη, επιστολή για τον «κακό» Τσαλαπάτη που έκανε «έξωση στην Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων». Καταγγελία μαϊμού. Στον τρίτο όροφο γίνονται εργασίες ανακαίνισης. ¨Όλοι ξεβολεύτηκαν. Αυτό έγινε έξωση. Η επιστολή έφθασε στην ΕΣΗΕΑ δύο μέρες μετά. Ο γαμπρός του εκδότη παρήγαγε και αυτός καταγγελία για τον «Τσαλαπάτη» και το μορφωτικό ίδρυμα.
Μαζί και «η τρελλή του Σαγιώ», από τον ΕΔΟΕΑΠ που διαδίδει ψευδώς ότι ο «Τσαλαπάτης ζητάει 80.000 ευρώ για τον θειο του στην Αμερική που δεν τα δικαιούται ».
Το επικοινωνιακό «τέχνασμα» του κ.Μουλόπουλου όπως και του κ. Νταβανέλλου στην Γενική Συνέλευση που «απήγγειλε» Χατζάρα λέγεται «καθρέφτης» και διδάσκεται σε όλες τις σχολές «επικοινωνιακών ακτιβιστών».

Καταγγέλλουν αυτό που είναι και υιοθετούν τις απόψεις των αντιπάλων τους.
Η «αντίδραση» καλλιεργεί σήμερα την «κοινωνική αλληλεγγύη» μεταξύ των φτωχών όμως και μεταξύ των εργαζομένων. Αλληλεγγύη για αυτούς είναι το κόψιμο του μεροκάματου στα δύο. Οι εργοδότες αντίθετα πρέπει να απαλλαγούν από τα μη μισθολογικά βάρη (ασφαλιστικές εισφορές).
Αυτά ακριβώς υποστηρίζουν και «διεκδικούν» ο κ.Μουλόπουλος του κ. Σταύρου, ο κ. Τρίμης της Mάνιας και του Freedom House, ο κ. «Πνεύμα και ηθική» (Κουμπιάς) και η υπόλοιπη συμμορία των Αλαφουζομπομπολοκουρήδων.
Είναι πιο δεξιοί από τον Σόμπολο. Είναι σοροαριστεροί και σοσιαλθολούρες.

Στις 26 & 27 ΜΑΪΟΥ δεν ψηφίζουμε τους φίλους μας και τα κόμματα. Ψηφίζουμε για τον ΕΔΟΕΑΠ, για τις συλλογικές συμβάσεις, για σταθερή δουλειά , για τις συντάξεις, και για το δικαίωμα του πολίτη στην ενημέρωση.

Προσοχή! Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Να τους δώσουμε λοιπόν αυτό που τους αξίζει. «Μαύρο» στην εργοδοτική πλειοψηφία της ΠΟΕΣΥ. «Μαύρο» στη «Συσπείρωση» και τη « Δημοσιογραφική Ενότητα». Για να δει ο κλάδος άσπρη μέρα.


Επτά Παρατάξεις .Μια επιλογή .Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εάν εσείς οι δημοσιογράφοι δεν μπορείτε να πατάξετε τους νταβατζήδες της εργοδοσίας σκέψου τι μπορεί να κάνει ένας φουκάρας εργαζόμενος μη προνομιούχος.

Η 20η Απριλίου στην Ιστορία

H 20η Απριλίου είναι η 111η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Υπολείπονται 255 ημέρες μέχρι τη λήξη του έτους.   491 ....