23/6/09

Σαρκοζί: «Η μπούργκα δεν είναι ευπρόσδεκτη στη Γαλλία»

Η γαλλική εθνοσυνέλευση συγκρότησε επιτροπή που θα εξετάσει την εξάπλωση της μπούργκας στη χώρα, μετά τα σχόλια του πρόεδρου Σαρκοζί ότι το ισλαμικό αυτό ένδυμα «στερεί στις γυναίκες την αξιοπρέπειά τους».

Σε χθεσινή του ομιλία στην εθνοσυνέλευση, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι το ένδυμα, που καλύπτει ολόκληρο το σώμα και το κεφάλι των γυναικών, «δεν είναι ευπρόσδεκτο» στη χώρα.

«Η μπούργκα δεν είναι σημάδι θρησκείας, αλλά υποταγής. Δεν θα είναι ευπρόσδεκτο στο έδαφος της Γαλλικής Δημοκρατίας», όπως δήλωσε. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Γαλλία «δεν πρέπει να δώσει τη λάθος μάχη», καθώς «η μουσουλμανική θρησκεία πρέπει να είναι σεβαστή όσο και άλλες θρησκείες» στη χώρα.

Η επιτροπή, που απαρτίζεται από 32 βουλευτές, έχει έξι μήνες προθεσμία για να υποβάλει τις προτάσεις της.

Η Γαλλία φιλοξενεί περίπου πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνους, το μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στη δυτική Ευρώπη. Το 2004 απαγόρευσε την ισλαμική μαντίλα και άλλα προφανή θρησκευτικά σύμβολα στα δημόσια σχολεία, πυροδοτώντας έντονες αντιπαραθέσεις.

Γαλλικό πρακτορείο

Δελτίο11. Στην Ελλάδα οι μουσουλμάνοι είναι ήδη 2.000,000



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι ωραίο να είσαι περιούσιος και να λες τα αυτονόητα ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση να είσαι ένας ρατσιστής παλιοφασίστας μετενσάρκωση του Χίμλερ ή του Βεελζεβούλ.Eπίσης θα ήθελα να ρωτήσω τους προοδευτικούς άθεους αριστερούς που σέβονται όλες τις θρησκείες και ιδιαίτερα την ισλαμική αλλά πολεμούν με μένος την ορθοδοξία πια είναι η γνώμη τους για την αφαίρεση της κλειτορίδας σε δεκάχρονα (ή και μικρότερης ηλικίας) κορίτσια με ψαλίδια και κουζινομάχαιρα; Εκεί τα φιλάνθρωπα συναισθήματά τους υφίστανται και συνεχίζουν να σέβονται την κάθε θρησκεία; Υπάρχουν και κάτι φυλές κανιβάλων στον Αμαζόνιο δεν τους φέρνουμε και αυτούς στην Ελλάδα; Λοιπόν, η κάθε θρησκεία είναι σεβαστή όσο δεν προσβάλει τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου και τον άνθρωπο στο σώμα και το πνεύμα.Στο σπίτι της η κάθε φελάχα μπορεί να φοράει όσες μαντήλες θέλει αλλά μέχρι εκεί, ας πάει στον τόπο της να κυκλοφορεί όπως θέλει και βέβαια στη χώρα μου δε θέλω να κόβουν τις κλειτορίδες των κοριτσιών και να κάνουν περιτομή στα αγόρια.Διαπιστώνω ότι υπάρχουν ακόμη λαοί οι οποίοι παραμένουν βάρβαροι και πρέπει εμείς οι Έλληνες να συνεχίσουμε αυτό που έκαναν οι πρόγονοί μας (αρχαίοι και μεσαιωνικοί) τον εξανθρωπισμό δηλαδή της οικουμένης. Η μπούργκα δεν είναι ευπρόσδεκτη ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε και τα 2.000.000 λαθρομεταναστών.Χρήστος Παναγιωτόπουλος