27/6/09

ΚΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΣΚΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009: ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ . Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΠΡΩΘΥΠΟΡΓΟ” ΚΑΙ ΤΗΝ "ΥΠΟΥΡΓΟ" ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ!!

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σήμερα, Σάββατο, συνέρχεται το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας (NRC), για πρώτη φορά από τον πόλεμο της Γεωργίας.

Αύριο, Κυριακή, συγκαλείται η άτυπη υπουργική σύνοδος των 56 χωρών, που μετέχουν στον ΟΑΣΕ, της οποίας προεδρεύει η Ελλάδα δια της υπουργού , Ντόρας Μακεντόνσκι- Μπακογιάννη.

Η Ντόρα "Μακεδόνσκυ", θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων, με τον γγ του ΝΑΤΟ Γιάαπ ντε Χόοπ Σέφερ, το Ρώσο υπουργό, Σεργκέι Λαβρόφ, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέιμς Στάινμπεργκ, τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Α. Νταβούτογλου και τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ.

Η Ντόρα "Μακεδόνσκυ" Ελλάδα αναμένεται να υπογράψει συμφωνίες, μετην αμερικανική πλευρά,που θα ανοίξουν το δρόμο για την απελευθέρωση των Ελλήνων ταξιδιωτών στις ΗΠΑ, από το καθεστώς της βίζας, καθώς και για τη συνεργασία σε θέματα τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Ως προς την πανευρωπαϊκή ασφάλεια, επιδίωξη της Ντόρας Μακεδόνσκυ,είναι να υπάρξει η αρχή ενός νέου διαλόγου, το πλαίσιο του οποίου να οριοθετηθεί στην υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ τον Δεκέμβριο, με την οποία θα ολοκληρωθεί η θητεία της ελληνικής προεδρίας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τουρκία: Γιατί κάψαμε την Σμύρνη;
«Izmir‘i nicin yakiyorduk?»

Ορισμένα ξενοκίνητα πουλημένα τομάρια του Ελληνισμού δέχθηκαν να εκτελέσουν τις τουρκικές και συμμαχικές επιδιώξεις αφελληνισμού μας. Διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά μας βιβλία, αλλοιώνοντας τα κείμενα τους και αφαιρώντας από αυτά ό,τι έχει σχέση με τις βαρβαρότητες των Τούρκων εις βάρος των Ελλήνων. Και βάφτισαν την προστυχιάν τους αυτήν ως… επαναπροσέγγιση! ΄Οταν οι ίδιοι οι Τούρκοι παραδέχονται τα εγκλήματά τους…
Στην Ελλάδα ήδη ξεκίνησε μεγάλη πρωτοβουλία μαζεύοντας υπογραφές για άμεση απόσυρση της άτιμης αυτής πράξης εις βάρος του Ελληνισμού και της Ιστορίας και που θα σταλεί στην ελληνική κυβέρνηση, τα κόμματα και σε όλους τους βουλευτές και ευρωβουλευτές και στα μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Οι Βρετανοί οι ηθικοί αυτουργοί
Θα πρέπει, όμως, εδώ να υπενθυμίσουμε για πολλαστή φορά, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ, ότι η προσπάθεια αυτή για αλλοίωση των ιστορικών μας βιβλίων ξεκίνησε από το ΛΟΝΔΙΝΟ τα χρόνια της αποικιοκρατίας και ενδεικτικά κορυφώθηκε τα χρόνια του Απελευθερωτικού Αγώνος της ΕΟΚΑ 1955-59 όταν:
Α) Την 1η Σεπτεμβερίου 1954 επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφόρησης της αποικιακής κυβέρνησης στο νησί διορίστηκε από το Υπ. Εξωτερικών της Βρετανίας ο Βρετανός κατάσκοπος των μυστικών υπηρεσιών Λόρενς Ντάρελ (ο κατά τα άλλα συγγραφέας του βιβλίου ‘Τα πικρολέμονα της Λαπήθου’) ο οποίος γνώριζε πολύ καλά την ελληνική γλώσσα (απαραίτητο προσόν των κατασκόπων να γνωρίζουν την γλώσσα των ιθαγενών – κάτι που δυστυχώς εκλαμβάνεται από τους αφελείς δικούς μας ως… φιλελληνισμός!) ΄Αμεσος στόχος για την αντιμετώπιση της ενωτικής προπαγάνδας ήταν το τρίπτυχο, α) Εκκλησία/Ιερείς, β) Ο ελληνικός τοπικός Τύπος και γ) ο Ραδιοφωνικός σταθμός Αθηνών. Τότε ήταν που ο πράκτορας της Ιντέλλιτζένς Λόρενς Ντάρελ εφεύρε την πλασματική ταυτότητα για μάς, την λεγόμενη ‘Κυπριοσύνη’ που στόχο όμως είχε ΜΟΝΟ τους ΄Ελληνες της Κύπρου και όχι τους Τούρκους.(Εξάλλου και σήμερα που ‘μόνοι’ μας απαρνούμαστε την Ιστορία μας, τον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο αμαυρίζει το τουρκικό σύνθημα ‘Τι ευτυχία να είσαι Τούρκος’). Oλόκληρος ο μηχανισμός της αποικιοκρατίας κινητοποιήθηκε εξαποστέλλοντας στην Κύπρο άτομα που ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ… (Βλέπε περισσότέερα στο βιβλίο της γράφουσας ‘Από την ΄Ενωση στην Κατοχή’).
Β) Στις 3.11.1956 ο τότε κυβερνήτης Στρατάρχης Χάρτινγκ διαμαρτυρόμενος για το περιεχόμενο των ελληνικών βιβλίων στα σχολεία μας, ζητούσε απόσυρσή τους! Έγραφε προς στον Υπουργό Αποικιών (Να σημειωθούν παρακαλώ οι ομοιότητες) : “…Το γεγονός ότι αυτά τα βιβλία (δημοτικού που αποστέλλονταν από την Ελλάδα) προβάλλουν κατά τρόπο έντονο την ελληνική σημαία σε εικόνες και διακοσμήσεις, περιέχουν ιστορίες του ελληνικού αγώνα για ανεξαρτησία (συχνά συνταγμένες σε μια πομπώδη γλώσσα και συνοδευόμενες με συναισθηματικό θρησκευτικό εθνικισμό), και ότι περιλαμβάνουν κομμάτια που αναφέρονται στην Κύπρο κατά τρόπο με τον οποίο υποδηλώνεται ότι τώρα είναι υπόδουλη, αλλά θα είναι μέρος της ελεύθερης Ελλάδας, ανασκευάζουν το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση αυτή ακολουθεί πολιτική αφελλνισμού στα ελληνικά κυπριακά σχολεία. Γίνονται μεταφράσεις των πλέον απαράδεκτων ‘πατριωτιών’ κειμένων, και αυτά θα σας σταλούν το συντομότερον δυνατόν. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπήρξε πρόσφατα επίκριση στον τουρκικό Τύπο αναφορικά με τον τόνο και το περιεχόμενο αυτών των αναγνωστικών και τώρα μελετούμε την πιθανότητα να αφαιρέσουμε τα απαράδεκτα αποσπάσματα από τις εκδόσεις που θ΄ακολουθήσουν ή ως εναλλακτική λύση, να τυπώσουμε νέα αναγνωστικά…“ Ο τότε αποκιακός Γραμματές και μέλος της Ιντέλλιντζενς στην Κϋπρο Τζ. Ρένταγουέι έγραφε ότι ‘ως μακροπρόθεσμη λύση, σκεφτόταν τη χρησιμοποίηση βιβλίων, τα οποία θα τυπώνονταν στην Κωνσταντινούπολη’ (αφού πρώτα θα είχαν αφαιρέσει τα αποσπάσματα που δεν τους άρεσαν)!

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια, η πλαστογράφηση της Ιστορίας μας, μάς ήλθε επίσημα από το Λονδίνο μέσω των βρετανικών Ιδεών Γκάλι και που στην συνέχεια την βρήκαμε και στο έκτρωμα του Χάνει/Ανάν (που δυστυχώς ετοιμάστηκε με την βοήθεια δικών μας βοηθών τους – τα ονόματα γνωστά). Και αν και το ‘Σχέδιο Ανάν’ απορρίφθηκε με το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 από το 76% του Ελληνισμού κατ΄απαίτηση και του κλαίοντος προέδρου Τ. Παπαδόπουλου, εντούτοις με την μέθοδο του σαλαμιού κάποιοι προχωρούν και επιμένουν ξεδιάντροπα να το επιβάλουν για να ικανοποιηθούν Λονδίνο, ΄Αγκυρα και Ουάσιγκτον. Μια τέτοια προσπάθεια είναι και η πλαστογράφηση της Ιστορίας μας.
1922 - Το ολοκαύτωμα της Σμύρνης
Γιατί κάψαμε την Σμύρνη;
Το πιο κάτω αποκαλυπτικό απόσπασμα των τουρκικών σοβινιστικών προθέσεων είναι από το βιβλίο του Τούρκου συγγραφέα Φαλίχ Ριφκι Ατάι και το βιβλίο του ‘Τσάνκαγια΄ το οποίο αναφέρεται στην ζωή και τα έργα του Κεμάλ Ατατούρκ.
“… Ήταν η μέρα της Μεγάλης Φωτιάς. Καθώς οι φλόγες έσωζαν τις γειτωνιές ο κόσμος έτρεχε προς την παραλία…Κάποιοι έπεφταν στην θάλασσα για να κρατηθούν από τις βάρκες… Παρακολουθούσα αυτή την μοναδική τραγωδία με την καρδιά μου να πονά…Η Σμύρνη καιγόνταν και μαζί της η Ελληνικότητά της (Ρουμλούκ), οι άνθρωποι των πρώτων πολιτισμών, εκείνοι που πέρασαν τον μεσσαίωνα με τους Μουσουλμάνους, εκείνοι που ζούσαν στις πατρίδες τους και στα σπίτια τους σε άνεση, εκείνοι που κρατούσαν το εμπόριο και γεωργία της Σμύρνης και όλης της Δυτικής Ανατολίας, και ολόκληρη την οικονομία της, εκείνοι που ζούσαν σε παλάτια, κονάκια, και τσιφλίκια, τώρα, τον εικοστό δεύτερο χρόνο του εικοστού αιώνα πεθαίνουν για ένα κομμάτι βάρκας να τους μεταφέρει μακριά για πάντα…
Η Γκιαβούρ (άπιστη) Σμύρνη κάηκε και τελείωσε με τις φλόγες στο σκοτάδι και το καπνό το ξημέρωμα. ΄Ησαν πράγματι υπεύθυνοι για τη φωτιά οι Αρμένιοι εμπρηστές όπως μας λέχθηκε τις μέρες εκείνες;… Καθώς αποφάσισα να γράψω την αλήθεια όπως την γνωρίζω θέλω να αντιγράψω μια σελίδα από τις σημειώσεις που έπερνα τις μέρες εκείνες. ‘ Οι λαφυραγωγοί βοήθησαν στην εξάπλωση της φωτιάς… Γιατί καίγαμε την Σμύρνη; Φοβόμασταν αν τα κονάκια στην προκυμαία, τα ξενοδοχεία και οι ταβέρνες έμεναν στο τόπο τους, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να ξεφορτωθούμε τις μειονότητες; ΄Οταν απελαύνονταν οι Αρμένιοι τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, είχαμε κάψει όλες τις κατοικημένες περιοχές και γειτονιές στις πόλεις της Ανατολίας με αυτόν ακριβώς τον φόβο. Αυτό δεν σχετίζεται μόνο με την διάθεση για καταστροφή. Υπάρχει και κάποιο αίσθημα κατωτερότητας μέσα του. Σαν το κάθε τι που έμοιαζε με Ευρώπη ήταν πεπρωμένο να παραμείνει Χριστιανικό και ξένο γι΄αυτό και εμείς έπρεπε εμείς να το στερηθούμε. “
Ο Τούρκος συγγραφέας Αtay Falih Rifki Atay, ένας διακεκριμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας έζησε το κάψιμο της ελληνικής Σμύρνης, ένας Τούρκος αυτόπτης μάρτυρας της κεμαλικής κτηνωδίας επιβεβαίωσε πριν πεθάνει τις τουρκικές ευθύνες για την πρωτοφανή εκείνη βαρβαρότητα. Στο προαναφερθέν βιβλίο του ο συγγραφέας αναφέρεται σε λεπτομέρεια και στις κτηνωδίες του Νουρεττίν Πασιά. Βλέπε εξώφυλλο του σχετικού βιβλίου – πρώτης έκδοσης.

Ανώνυμος είπε...

Ο εν λόγω δημοσιογράφος γεννήθηκε το 1894 στην Κωνσταντινούπολη και πέθανε στις 20 Μαρτίου 1971.
Δια στόματος Κεμάλ Ατατούρκ
Τον Ιούλιο του 1926 ο σφαγέας Ατατούρκ έδωσε συνέντευξη στην Ελβετίδα ανταποκρίτρια κα Emile Hilderbrand και η οποία (συνέντευξη) δημοσιεύθηκε την 1η Αυγούστου 1926 στην αμερικανική εφημερίδα ‘ The Los Angeles Examiner‘. Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (πρώτο μέρος) της αμερικανικής εφημερίδας του Λος Άντζελες που πλαισιωνόταν με φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ, ο Ατατούρκ παραδέχεται την καταστροφή και γενοκτονία των εκατομμυρίων Χριστιανών στην σημερινή Τουρκία (Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων) και δήλωνε:
“Δεν θα σταματήσω μέχρι που κάθε ένοχο άτομο ανεξαρτήτως θέσεως ή βαθμού έχει κρεμμασθεί ως μια φρικαλέα προειδοποίηση προς όλους τους υποκινητές συνωμότες εναντίον της ασφάλειας της Τουρκικής Δημοκρατίας…”.
Και βέβαια, η ίδια βάναυση και αμετανόητη τουρκική εξοντωτική πολιτική εναντίον των Ελλήνων συνεχίζεται. Παραδείγματα, η εξόντωση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της ΄Ιμβρου και Τενέδου, της ημικατεχόμενης Κύπρου…
Τι κάνει το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου;
Για την εγκληματική αυτή πράξη κάποιων στην Ελλάδα γράφονται συνεχώς άρθρα τόσο στον ελλαδικό και κυπριακό Τύπο όσο και στον ομογενειακό στο Λονδίνο. Εκείνο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η ακατανόμαστη απάθεια με την οποία το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας αντιμετωπίζει το θέμα αυτό. Αντί δηλαδή, να είχε αναλάβει να εξαποστείλει πίσω στην κα Γιαννάκου την φορτωτική των εν λόγω βιβλίων της έκτης δημοτικού όχι μόνον σιώπησε παθητικά αλλά τα έχει ήδη διανέμει, εξ΄όσων αντιλαμβανόμαστε!
Τι κάνει η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, το Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Τ. Παπαδόπουλου που κάλεσε τον λαό με δάκρυα στα μάτια να απορρίψει το ‘Σχέδιο Ανάν’; Τι κάνουν οι Σύνδεσμοι Γονέων, γιατί δεν μαζεύουν τα εν λόγω βιβλία και να τα πετάξουν έξω από το Υπουργείο Παιδείας για λαμπρατζιάν το Πάσχα; Τι κάνουν οι σύνδεσμοι δασκάλων γιατί δεν αρνούνται να διδάξουν τις διαστρεβλώσεις και ψευτιές που μόνο τους Τούρκους κατακτητές και τους συμμάχους των εξυπηρετούν;
Τι περιμένουν άραγε στην Κύπρο για να αντιδράσουν, μήπως, κανένα άλλο εύτολμο Τούρκο συγγραφέα που να μας φτύνει, όμως, αυτή τη φορά, στα μούτρα για την ταπεινωτική κατάντια μας;
(σ.σ. Τελικώς ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου αντέδρασε περισσότερο από τους ξενόδουλους ελλαδίτες γραικύλους)
Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/συγγραφέας
Λονδίνο - 8.2.2007

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...