27/6/09

Οι σεισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο

Αναμένουμε έναν σεισμό στο παραλληλόγραμμο που ξεκινάει από το Αίγιο και συνεχίζεται στην Εύβοια, στο Ξυλόκαστρο και τη Λαμία. Αυτό μόνο είναι η είδηση .Το πόσο μεγάλος θα είναι θα εξαρτηθεί από την εκτόνωση της συσσωρευμένης δύναμης.

Οι δύο πρώτοι ασθενείς προ-σεισμοί έγιναν στην Φθιώτιδα στη μία τα ξημερώματα και στις 11 το πρωί της προηγούμενης Πέμπτης, μπορεί να ηταν μία προειδοποίηση. Ακολούθησε η ασθενής σεισμική δόνηση των 4 Ρίχτερ την νύχτα της Πέμπτης 18 Ιουνίου . Αυτό είναι καλό σημείο,για σταδιακή εκτόνωση του φαινομένου. Το ίδιο είχε γίνει και 20 χρόνια πριν.

Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος. Όποιος φοβάται ότι το σπίτι του είναι χάρτινο ας μετακομίσει σε τρέιλερ.

Οσον αφορά το θέμα της σεισμικής διέγερσης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε ότι, «Υπάρχει μια σεισμικότητα τον τελευταίο μήνα στη Φθιώτιδα, η οποία εκφράζεται κυρίως μέσα από επίκεντρα του νότιου τμήματος του Σπερχειού ποταμού καθώς και από κάποια επίκεντρα στο Μαλιακό κόλπο. Δεν νομίζω πάντως ότι αυτή η σεισμική δραστηριότητα συνιστά λόγο ανησυχίας.

Πρόκειται για ασθενείς δονήσεις που δεν ξεπερνούν τα 4,5 Ρίχτερ και είναι διάσπαρτες στο χώρο και το χρόνο».

Για το σήμα που κατέγραψε η ερευνητική ομάδα ΒΑΝ του Παναγιώτη Βαρώτσου, ο κ. Γεράσιμος Χουλιάρας, εντεταλμένος ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δήλωσε: «Παρακολουθώ πολύ στενά το πείραμα που διεξάγει η ερευνητική ομάδα του κ. Βαρώτσου και μιλώ καθημερινά μαζί του. Το σήμα αυτό οφείλεται σε μια επερχόμενη σεισμική δραστηριότητα και σχηματίζει ένα παραλληλόγραμμο που ξεκινάει από το Αίγιο και συνεχίζεται στην Εύβοια, στο Ξυλόκαστρο και τη Λαμία.

Θεωρώ ότι αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο το συγκεκριμένο σήμα, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, αλλά η έλλειψη αντισεισμικών μέτρων προστασίας από την πλευρά της πολιτείας.


Παράλληλα όλόκληρος ο ελληνικός χώρος βρίσκεται σε σεισμική διέγερση.


Σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:37 της Παρασκευής στον θαλάσσιο χώρο βορειοανατολικά της Σαντορίνης και σε εστιακό βάθος 10 χλμ.Πριν είχαν γίνει δύο μικρότεροι σεισμοί, 3,9 και 3,7 Ρίχτερ, οι οποίοι ήταν επιφανειακοί και γι’ αυτό το λόγο έγιναν έντονα αντιληπτοί.

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ (το Γερμανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο εκτίμησε το μέγεθος στα 5,8 Ρίχτερ) σημειώθηκε, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρόδου.Επρόκειτο για υποθαλάσσιο σεισμό .Τις προηγούμενες ημέρες είχαν προηγηθεί στην ίδια περιοχή και με το ίδιο επίκεντρο δύο σεισμοί μεγέθους 4,7 και 4,6 Ρίχτερ.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και στη Σάμο.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Πυθαγόρειο, όπου εντοπίζεται και το επίκεντρο, προξενώντας ρωγμές κυρίως σε παλιές κατοικίες ορεινών χωριών και πτώσεις αντικειμένων.Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από την Αθήνα. Το εστιακό βάθος ήταν στα 2 χιλιόμετρα.

δελτιο11



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι συμβαίνει στα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΙΚΑ;

αληθεύει πως «μετακομίζουν» τους λαθρομετανάστες στα εγκαταλελειμμένα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΙΚΑ;

Συγκεκριμένα, απέναντι από το γήπεδο του «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ» στην Αλεξάνδρας.
αληθεύει πως έχουν παράνομες παροχές νερού και ηλεκτρικού από κολώνες της λεωφόρου;

αληθεύει πως τα μέχρι τώρα άδεια διαμερίσματα των πολυκατοικιών που θα έπρεπε να είχαν κατεδαφιστεί γεμίζουν με τους άλλοτε του «ΕΦΕΤΕΙΟΥ»;

Αληθεύει πως στην επιχείρηση μετεγκατάστασης των λαθρομεταναστών στα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΙΚΑ» συμμετέχει "γνωστός" που πρωτοστάτησε στο να διατηρηθούν τα ερείπια που θα έπρεπε από χρόνια να είχαν κατεδαφιστεί;

αληθεύει πως τους λαθρομετανάστες ενισχύουν και τροφοδοτούν ομάδες αναρχικών που μπαινοβγαίνουν διακριτικά και οργανώνουν μέσα στους ανεξέλεγκτους χώρους τους τις δικές τους γιάφκες;

αληθεύει πως έχουν δημιουργηθεί ομάδες περιφρούρησης των αναρχικών που κινούνται όλες τις ώρες διακριτικά γύρω απ΄αυτά, ενώ τις βραδυνές ώρες η περιφρούρηση των λαθρομεταναστών ενισχύεται και με διάφορους "περίεργους" που κάθονται στα κάγκελλα της υπόγειας διάβασης που εξυπηρετεί τα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΙΚΑ» οδηγώντας κάτω από την Αλεξάνδρας προς το απέναντι πεζοδρόμιο του «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ»;

και τέλος...

τι σχέση έχουν αυτές οι κινήσεις με τις προσπάθειες ακύρωσης της διπλής ανάπλασης;

και τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον γνωστό πολιτικό χώρο που λόγω πολιτικών αγκυλώσεων κάνει το παν για να μιζεριάσει την ήδη γεμάτη προβλήματα ζωή των Αθηναίων πολιτών;

Ανώνυμος είπε...

http://adiakritos.blogspot.com/2009/06/blog-post_9630.html

ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΥΠΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΜΕ ΑΒΕΒΑΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυστραλία: Εκδιώχθηκε σκάφος με λαθρομετανάστες
Δεν αστειεύονται οι Αυστραλοί

Το πολεμικό ναυτικό της Αυστραλίας αναχαίτισε πλεούμενο με σχεδόν 200 επίδοξους μετανάστες σήμερα Κυριακή στα ανοικτά των βορειοδυτικών ακτών της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπρένταν Ο'Κόνορ.
Πρόκειται για το 15ο σκάφος με μετανάστες που αναχαιτίζεται ή φθάνει στα παράλια της Αυστραλίας από τις αρχές του έτους.
Σύμφωνα με τον Ο'Κόνορ, σκάφος του πολεμικού ναυτικού που περιπολούσε στην περιοχή εντόπισε το σκάφος με 194 επιβαίνοντες στα ανοικτά των Νήσων των Χριστουγέννων, περίπου 2.600 χλμ. από την ηπειρωτική Αυστραλία, όπου η κυβέρνηση έχει εγκαθιδρύσει κέντρο κράτησης μεταναστών.
Οι πρόσφατες αφίξεις ώθησαν την αντιπολίτευση να κατηγορήσει την κυβέρνηση των Εργατικών ότι αντιμετωπίζει με "μαλθακότητα" το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της προστασίας των συνόρων. Ο Ο'Κόνορ δήλωσε πως το γεγονός πως το πλεούμενο αναχαιτίστηκε καταδεικνύει ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι αποτελεσματική.
"Η κυβέρνηση της Αυστραλίας είναι δεσμευμένη στη σθεναρή φύλαξη των συνόρων και είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει με τον αποτελεσματικότερο και προσήκοντα τρόπο τους λαθρέμπορους ανθρώπων", είπε.
Δεν αποκάλυψε τις εθνικότητες των επίδοξων μεταναστών στο σκάφος. Οι περισσότεροι από όσους επέβαιναν σε πλεούμενα που αναχαιτίστηκαν εφέτος προέρχονταν από εμπόλεμες ζώνες, όπως αυτές της Σρι Λάνκα, του Αφγανιστάν και του Ιράκ.
Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2007, ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ μετέβαλε εν μέρει την πολιτική που είχε ονομαστεί "Λύση του Ειρηνικού" από τον προκάτοχό του Τζων Χάουαρντ--και η οποία προέβλεπε την εξέταση των αιτημάτων υποβολής ασύλου εκτός της Αυστραλίας, σε κέντρο κράτησης στη νήσο Ναούρου.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ;

Για το θέμα των λαθρομεταναστών


Νόμος της φύσης και του ρεαλισμού
Οταν γινεις εθνικη πλειοψηφια καπου, μετα εχεις τον 1ο λογο. Ρωτατε και τους Σερβους που ηταν 50% στο Κοσοβο το 1900 και με κατι απωλειες σε πολεμους, κατι εκκαθαρισεις το Β Παγκοσμιο, κατι το δημογραφικο, εγιναν το 5%. Πηγε κανεις να τους δωσει τιποτα πισω επειδη πριν το 1900 ηταν ιστορικος γι αυτους χωρους? Το τι συμβαινει το 2009 κοιταζουν ολοι.

Η ιστορια δε γραφεται με συναισθηματισμους , αλλα με ρεαλισμο. Κατα τον ιδιο τροπο που κανεις ξενος σημερα δε συγκινειται για ελληνικες χαμενες πατριδες και φυσικα κανεις δε θα μας εδινε ηθικο ερεισμα σε διεκδικηση τους. Ή αν σε καμποσα χρονια η Τουρκια μας δημιουργησει προβλημα στη Θρακη, κανεις δε θα μας δωσει ευσημα που εμεις σταθηκαμε... ανωτεροι και δεν απαντησαμε στα γεγονοτα το 55-64 με αντιστοιχο τροπο για να εκκαθαρισουμε τη Θρακη οπως εκαναν οι Τουρκοι.

Ο κερδισμενος τελικα ποιος ειναι σημερα? Εμεις ή οι Τουρκοι? Μαλλον οι Τουρκοι, γιατι αυτοι αυτοι ακομα σημερα παζαρευουν τη Χαλκη, ενω σε μας υπαρχουν ιεροδιδασκαλια και σε περιπτωση συγκρουσης πρεπει να φυλαμε και τα νωτα μας.

Οι Αυστραλοι, δουλευουν απο σημερα, ακριβως για να μην ειναι αναγκασμενοι να ελπιζουν αυριο, στο ελεος και τη βοηθεια καποιου ξενου. Σε αντιθεση με μας, που μαλλον παλι θα ζηταμε βοηθεια και κανεις δε θα μας ακουει. Εμεις θα παρουμε το μεγαλοσταυρο της καλοσυνης, οταν οι διαφοροι μη εθνικιστες γειτονες που μας περιτριγυριζουν , θα αποφασισουν πως ηρθε η ωρα να επιστρεψουν στις ... αρχαιες γαιες τους ή να βαλουν ποδι σε ιστορικες γαιες για το μελλον. Γιατι ξερετe πως ειναι.

Σε 200 χρονια, βαλκανιοι μεταναστες σημερα, θα θεωρουνται πια "ιστορικη κοινοτητα", με ο,τι συνεπαγεται αυτο σε μια ενδεχομενη εκμεταλλευση απο ξενες δυναμεις. Κανεις δε θα λεει "Μα πως, μα αυτη ηταν Ελλαδα, δεχθηκαν μεταναστες κι αντι να τους πουμε μπραβο, τωρα θελουμε να τους τεμαχισουμε"?

Tων φρονιμων τα παιδια, πριν πεινασουν μαγειρευουν. Εμεις βεβαια, ποτε ειμασταν φρονιμοι για να γινουμε τωρα?

Ανώνυμος είπε...

http://pontosandaristera.wordpress.com/2009/06/06/6-6-200/


Ο Νάνος Βαλαωρίτης αποκαλύπτει την απάτη των Οικολόγων-Πράσινων

Ανώνυμος είπε...

Η Τουρκία εξάγει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα

«Η Τουρκία δε θα γίνει ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων του κόσμου» δηλώνει σε συνέντευξη του στην αυριανή «Καθημερινή της Κυριακής» ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς.
Παράλληλα, ο τούρκος υπουργός εκτιμά ότι η χώρα του δε θα εφαρμόσει το πρωτόκολλο επανεισδοχής μεταναστών από την Ελλάδα, όσο αρνούνται να υπογράψουν αντίστοιχες συμφωνίες το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και οι άλλες χώρες της αρχικής τους προέλευσης. Καλεί επίσης τους έλληνες πολιτικούς να αναλογισθούν αν θέλουν την Τουρκία πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή μια χώρα με... δυσκολίες που μπορεί να τις μεταδώσει στην ευρύτερη περιοχή (!).

Όλα αυτά βεβαίως όταν όλοι γνωρίζουν πως η Τουρκία ήταν και είναι ένας από τους σημαντικότερους διακομιστικούς σταθμούς λαθρομεταναστών από τη Μ. Ανατολή, την Κ. Ασία και την Ασία, προς την Ευρώπη. Μέσω της Τουρκίας περνούν στη χώρα μας, ήδη από το μέσον της δεκαετίας του 1990, λαθρομετανάστες από Ινδία, Πακιστάν, Κασμίρ, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν, Κίνα, Ιράν, Ιράκ, Αίγυπτο, Παλαιστίνη και Καύκασο. Το κύμα αυτό επηρεάστηκε τα τελευταία χρόνια από τους πολέμους στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Κασμίρ και τη Σομαλία, καθώς και από φυσικές καταστροφές, όπως το τσουνάμι στη Νοτιοανατολική Ασία και σεισμοί στο Πακιστάν.

Σε αντίθεση με τους βαλκάνιους μετανάστες, για τους οποίους η Ελλάδα είναι χώρα τελικού προορισμού, η πλειοψηφία των λαθρομεταναστών από την Ασία και την Αφρική χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως χώρα διέλευσης, προκειμένου να φτάσουν στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της ΕΕ, κυρίως μέσω των λιμανιών Πατρών και Ηγουμενίτσας. Σε πολλές περιπτώσεις, προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη, μέσω της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και της Αλβανίας. Κύρια κέντρα συγκέντρωσης των προσφύγων στην Τουρκία είναι η Κωνσταντινούπολη και στο δυτικό τμήμα της χώρας το Αϊβασίκ, το Αϊβαλί και η Σμύρνη. Εκεί, υπάρχουν ολόκληρες συνοικίες που έχουν διαμορφωθεί σε στρατόπεδα-χώρους προσωρινής υποδοχής.

Οι διακινητές λαθρομεταναστών είναι κυρίως Τούρκοι, Αλβανοί, Βούλγαροι, Γεωργιανοί, Ιρακινοί και Αιγύπτιοι. Ωστόσο, σημαντικότατο ρόλο παίζουν οι Έλληνες λαθροδιακινητές, οι οποίοι δρουν σε σχεδόν όλα τα κυκλώματα. Στα κυκλώματα έχει επίσης διεισδύσει και τα χρησιμοποιεί η τουρκική μυστική υπηρεσία, η ΜΙΤ.

Στην Ελλάδα έχουν βρεθεί άτομα, συνήθως με μακρά παραμονή στη χώρα μας, να χρησιμοποιούν πολιτιστικούς συλλόγους ή χώρους συγκέντρωσης μεταναστών, ως κέντρα «εξυπηρέτησης» λαθρομεταναστών. Τους αποσπούν από 1.000 έως 5.000 ευρώ για να τους πάνε στη Δύση. Συνηθισμένη πρακτική τους είναι να κρατούν ομήρους μέλη των οικογενειών τους έως ότου εισπράξουν τα λεφτά.


http://taxalia.blogspot.com/2009/06/blog-post_28.html

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...