24/6/09

Για τον Ανδρέα.......


Τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 1996,ο Ανδρέας Παπανδρέου σβήνει, καθώς ο απινιδωτής δεν μπορεί να κρατήσει την καρδιά σε λειτουργία. Η διάγνωση του Βισμπάντεν ήταν τελικά σωστή. Ο Ελληνισμός θρηνεί τον Μεγάλο Ηγέτη ,που άλλαξε προσωρινά την ροή της Ελληνικής Ιστορίας.

Στην πραγματικότητα, ο Ανδρέας δεν κυβερνούσε από το 94, και η χώρα είχε περιέλθει σε κάποια Δήμητρα και τους “δημητρούληδες”.

Ακολουθεί, η κατάληψη του ΠΑΣΟΚ από τους Av-roy-ri ,που ειχε προετοιμαστεί για 12 χρόνια ,από τα “απρόσωπα και εξωθεσμικά Κέντρα της Παγκόσμιας Κυριαρχίας” και η επιστροφή στην Αμερικανοκρατία .

Δεν θα πώ περοσσότερα τώρα.

Σπύρος Χατζάρας

και λίγα βιογραφικά,

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο. ΄Ηταν γιος του "Γέρου της Δημοκρατίας", του Γεωργίου Παπανδρέου και της Σοφίας Μινέϊκο.

Μαθητής ακόμα στο Κολλέγιο συλλαμβάνεται το 1936, από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου . Μόλις αποφυλακίζεται αναχωρεί για τις Η.Π.Α , όπου ακολουθεί πανεπιστημιακή σταδιοδρομία στα Οικονομικά και τη Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Ο Ανδρέας έμεινε στην Αμερική για δύο δεκαετίες. Το 1943 έγινε υφηγητής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το 1947 επίκουρος και στη συνέχεια τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, του UCLA της Καλιφόρνια και άλλων Πανεπιστημίων.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε το 1959, για ένα χρόνο στην Ελλάδα για την μια ερευνητική αναπτυξιακή οικονομική αποστολή,με υποτροφία από το Γκούγκενχάιμ και το Φουλμπράιτ Το 1961 διορίζεται - μετά από πρόταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή - Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών, ενώ ταυτόχρονα διορίζεται Σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδας (1961-62).

Ο Ανδρέας άρχισε την πολιτική του σταδιοδρομία το 1962. Βουλευτής Αχαΐας του Κόμματος της Ένωσης Κέντρου, με αρχηγό τον πατέρα του Γεώργιο Παπανδρέου, στις εκλογές της 16.2.1964. Μετά τη νίκη της Ένωσης Κέντρου, αναλαμβάνει αρχικά Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και τον ίδιο χρόνο, Αναπληρωτής Υπουργός Συντονισμού (1964-65).

Το 1968, ίδρυσε το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα (ΠΑΚ), το οποίο αναπτύσσει σημαντική δράση μέχρι την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος, τον Ιούλιο του 1974. Μόλις αποκαθίσταται η Δημοκρατία στην Ελλάδα, επιστρέφει από την εξορία και ιδρύει, στις 3 Σεπτέμβρη του ίδιου έτους, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στις εκλογές , που διενεργούνται τον Νοέμβριο του 1974, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κερδίζει 15 έδρες, 13,5% των ψήφων. Στις επόμενες εκλογές (Νοέμβριος 1977), το ΠΑ.ΣΟ.Κ. διπλασιάζει τη δύναμη του (από 13,5% σε 25%) και γίνεται Αξιωματική Αντιπολίτευση με 93 Βουλευτές .

Στις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 1981, με το σύνθημα της Αλλαγής, εδώ και τώρα, το ΠΑΣΟΚ κερδίζει με ποσοστό 48,07 % και εκλέγει 173 Βουλευτές. Η Κυβέρνηση, ορκίζεται στις 21 Οκτωβρίου 1981. Είναι η Κυβέρνηση που άλλαξε ριζικά την σύγχρονη Ελλάδα.

Στις εκλογές του 1985 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκλέγεται και πάλι πρώτο κόμμα. Εκλέγει 161 Βουλευτές (45,2%). Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σχηματίζει το “λιτό σχήμα” των 18 , στις 5 Ιουνίου 1985 και με την ψήφιση του νέου νόμου “περί υπουργικού Συμβουλίου” στις 25 Ιουλίου 1985,την κυβέρνηση των πολλών. Το 1988, ο Ανδρέας Παπανδρέου οδηγήθηκε εσπευσμένα, στο Νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου και υπεβλήθη σε εγχείρηση καρδιάς. Στις εκλογές του 1989 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έρχεται δεύτερο κόμμα με ποσοστό 39,15% και 125 έδρες. Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση (Νοέμβριος 1989) το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έρχεται πάλι δεύτερο κόμμα με ποσοστό 40,67% και 128 έδρες. Στις εκλογές του 1990 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι και πάλι το δεύτερο κόμμα με ποσοστό 38,62% και 125 έδρες.

Τον Οκτώβριο του 1993, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη κέρδισε τις εκλογές που ακολούθησαν με ποσοστό 46,82% και σχημάτισε την τρίτη του κυβέρνηση.

Τον Νοέμβριο του 1995 μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία τον οδήγησαν να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία τον Ιανουάριο του 1996. Μετά τη βελτίωση που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του βγήκε από το νοσοκομείο τον Μάρτιο .

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/06/blog-post_4165.html


Την θυμάστε την περίπτωση που σας είχαμε γράψει προχτές για την επίθεση αλλοδαπού με μαχαίρι σε ταξιτζή στην Κόρινθο;(κλικ εδώ) Μαχαίρωσε τον ταξιτζή στον λαιμό και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ευτυχώς. Ο παρ' ολίγο μακαρίτης εξομολογήθηκε το περιστατικό της επίθεσης από τον αλλοδαπό παρ' ολίγο δολοφόνο του και σώθηκε με την έγκαιρη παρέμβαση των συναδέλφων του μέσα από τη συχνότητα των ραδιοταξί. Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του συλλόγου οδηγών ταξί Κορίνθου ο συγκεκριμένος αλλοδαπός είχε επιτεθεί και επιχειρήσει να δολοφονήσει προ ημερών ακόμα έναν συνάδελφό τους όταν του πέρασε θηλιά με σκοινί στον λαιμό. Ο εν δυνάμει δολοφόνος αλλοδαπός καθόταν και στις δύο περιπτώσεις πίσω ακριβώς από την θέση του οδηγού για να έχει ελευθερία κινήσεων.

Κι ενώ συνελήφθη στην δεύτερη δολοφονική επίθεση και οδηγήθηκε στο τμήμα αφέθηκε.... ελεύθερος ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ επειδή ήταν λέει... 17 ετών και συνεπώς ανήλικος.



Οι ταξιτζήδες στην Κόρινθο είναι έξαλλοι με την απόφαση αυτή του εισαγγελέα και δηλώνουν ότι οι ζωές τους απειλούνται. Νοιώθουν ότι ο κίνδυνος παραμονεύει σε κάθε γωνιά. Βγαίνουν για το μεροκάματο του τρόμου και δεν έχουν καν την συμπαράσταση του νόμου και της Πολιτείας. ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ. Και ενώ αυτοί πληρώνουν φορολογούμενοι για να έχουν την ΑΣΦΑΛΕΙΑ που δικαιούνται βρίσκονται ΕΡΜΑΙΑ στις ορέξεις του κάθε εγκληματία που ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ της χώρας που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Ο σεσημασμένος αλλοδαπός έχει ακόμα ένα χρόνο καιρό να σφάξει κι άλλους ταξιτζήδες -και όχι μόνο - μέχρι να πάει 18 κι έτσι ο "ακριβοδίκαιος" εισαγγελέας να δώσει εντολή να συλληφθεί. Μέχρι τότε ας ελπίσουμε να μην κλάψει καμία μανούλα το παιδί της και κανένα παιδάκι τον πατέρα του. Αυτό που μπορεί να κάνει ο κάθε νομοταγής πολίτης είναι την προσευχή του ή να λάβει τα δικά του μέτρα γιατί αν περιμένει να τον προστατεύσει η κατά τα άλλα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" κοινωνία μας δεν έχει και πολλά να περιμένει....

Ανώνυμος είπε...

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/T3MT54GN028NJSP7G/p18#lastPost


εδω διεξαγεται μια συζητηση με σκοπιανους εξτρεμιστες κυριως απο αυστραλια.

ο σκοπιανος χρηστης The Lie Detector χαρακτηριστικα γραφει

(http://www.topix.com/forum/world/macedonia/T3MT54GN028NJSP7G)


Its about time , every body knows that HELLenism is a load of shit invented by their equally shit fake king otto of germany, who hired gustav from germany to unite the unstable dangerous mix of albanians, vlachs,macedonians,turks,gypsi es,and other to be ofrced greeks....

Macedonia has replaced this term with the appropriate MACEDONIANISM AND ALEKSANDARISM...

the fall of greece is near, NMAKDONIJA IS IN THE RISE....


ΤΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ?

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΜΠΟΝ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΙ,ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ,ΨΕΥΔΟΟΙΚΟΛΟΓΟΙ?

τι μας θυμιζει αραγε?
μηπως την κυρια ρεπουση ,την κ. δραγωνα,τους καθηγητες γιανουλοπουλο και ηρακλειδη της παντειου?

και ιδιως ΑΥΤΟ της λεσβιας καθηγητριας παιδαγωγικης?που κολλαει και με το θεμα?

«οι σύγχρονοι Έλληνες θέλουν να κρύψουν το άσχημο και μπάσταρδο εθνικό τους πρόσωπο».

http://www.metopo.gr/article.php?id=2611

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟΣΟ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΑ ΜΕΡΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΝΤΑΣΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ?
ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

Παρουσίασαν τους Μινωίτες ως… Εβραίους!


Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στην Κρήτη η τοποθέτηση δύο αρχαιολόγων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, εκ των οποίων η μία διευθύντρια του Εθνικού Αρχείου Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, επ' ονόματι Μεταξία Τσιποπούλου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, αμφισβήτησαν την ελληνικότητα των Κρητών, εμφανίζοντάς τους ως....... απογόνους των Εβραίων!

Όλα αυτά τα πρωτοφανή και προκλητικά εκτυλίχθηκαν στην παρουσίαση της έκδοσης «Κρητών Επιχειρείν», όπου καταγράφεται διαχρονικά η σχέση των Κρητών με το εμπόριο, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, όταν αντέδρασε το ακροατήριο, η Τσιποπούλου ζήτησε τη γνώμη για την καταγωγή των Μινωιτών, του επιμελητή της έκδοσης, αρχαιολόγου Κωστή Χριστάκη, ο οποίος ήταν στο πάνελ και δήλωσε ότι «είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους οι Μινωίτες ήταν σημιτικό φύλο», είπε με κατηγορηματικό τρόπο και ο δεύτερος ομιλητής.

Τους πληρώνουμε για να υπονομεύουν!

«Τέτοιες καινοφανείς απόψεις μπορούν να καταστούν επικίνδυνες, καθώς συνειρμικά μας παραπέμπουν στην πολύ παλιά σιωνιστική προπαγάνδα ότι δήθεν η αρχαία Κρήτη ήταν εβραϊκή. Επίσης ρίχνουν νερό στον μύλο των σκοτεινών εκείνων κύκλων που κατά καιρούς εμφανίζονται και ομιλούν για δήθεν ανεξαρτησία της Κρήτης από την Ελλάδα», τονίζει σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το «Έθνος», ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαρρής και προσθέτει: «Λυπούμαι για τη δημοσιοποίηση τέτοιων θέσεων και απόψεων. Όταν μιλάμε για την Ιστορία θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, και ιδιαίτερα όταν κάποιος είναι ανώτερος κρατικός υπάλληλος».


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8470&pubid=4236858

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...