29/6/09

Τα όνειρα για τη "Μεγάλη Μακεδονία" δεν σβήνονται από την καρδιές των ανθρώπων εν μια νυκτί, λέει στο Spiegel ο Προέδρος της BJRM

σσ. BJRM (Bivsa Jugoslovenska Republika Makedonija -πΓΔΜ).

Του Σπύρου Χατζάρα


Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της BJRM σε συνέντευξη του στο νέο τεύχος του Der Spiegel, παρουσιάζει το νέο επικοινωνιακό σενάριο του “μακεδονισμού” που επεξεργάστηκαν οι “Soros”, και υποστηρίζει ότι ” Τα Βαλκάνια αποτελούνται έτσι και αλλιώς από τεχνητές χώρες. Η μόνη λύση είναι η Pax Europa. Το καθήκον για σταθεροποίηση της περιοχής εναπόκειται στην ΕΕ”.

Επομένως τα σύνορα της Ελλάδας είναι τεχνητά,και οι έλληνες τεχνητό έθνος”.Αυτή ειναι η ουσία. Η μόνη λύση είναι η Pax Europa, όπως η “οθωμανική αυτοκρατορία” παλιά. Η Pax των περιουσίων τραπεζιτών.

Ο κ. Ιβανώφ για το ζήτημα του αλυτρωτισμού, τονίζει ότι οι “χάρτες της Μεγάλης Μακεδονίας”, είναι του 19ου αιώνα “όταν όλοι οι Μακεδόνες ζούσαν μαζί σε ένα κράτος”,( σ.σ την οθωμανική αυτοκρατορία)”, τους οποίους “ έφεραν μετανάστες”, (δεν λέει ότι πρόκειται για το κόμμα του το VMRO) ,που “ήταν αντικομμουνιστές που είχαν διωχθεί από τη χώρα και με την πτώση του κομουνισμού επέστρεψαν” ,”με το όνειρο για μια Μεγάλη Μακεδονία ,όπως οι Αλβανοί ονειρεύονται μια Μεγάλη Αλβανία, οι Σέρβοι μια Μεγάλη Σερβία. Αυτά είναι όνειρα που δεν σβήνονται από την καρδιές των ανθρώπων εν μια νυκτί. Πολλοί Μακεδόνες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα άφησαν πίσω ότι είχαν και δεν είχαν. Τώρα διεκδικούν τις περιουσίες τους και αυτό προκαλεί πονοκέφαλο στην Αθήνα”.


Συνδέουν το “όνειρο” της μεγάλης Μακεδονίας και με το ζήτημα των περιουσιών των Αιγαιατών, ενώ η Ελλάδα δεν έχει θέσει ακόμα το ζήτημα των ελληνικών περιουσιών στην

BJRM,που απαλλοτριώθηκαν από τον Τίτο.Μεγάλη σημασία έχει η αναφορά “όταν όλοι οι Μακεδόνες ζούσαν μαζί σε ένα κράτος”.

Η ουσία της συζήτησης πρέπει επομένως να φύγει από τον αλυτροτισμό και να πάει στη μη ύπαρξη Μακεδόνων ως έθνους.


Για τη “διαφωνία για την ονομασία” , ο κ. Ιβανώφ μιλάει για διαφωνία 14 χρόνων και όχι για διαφωνία 106 χρόνων και λέει: “Η διαφωνία αυτή υπάρχει εδώ και 14 χρόνια και οι λόγοι είναι γεωγραφικοί, ιστορικοί και φυσικά ψυχολογικοί. Υπάρχει όμως κανείς που να πιστεύει ότι θα ζητάγαμε την ένωση με μια περιοχή της Ελλάδας στην οποία ζούνε Μακεδόνες από το 1913”.


Για το όνομα λέει:” Το όνομα δεν θα πρέπει να βλάπτει την τιμή και την υπερηφάνεια του λαού μας. 120 χώρες μας έχουν αναγνωρίσει με το όνομα Μακεδονία η Ελλάδα αρνείται. Υπάρχει μια οδηγία του ΟΗΕ η οποία αναφέρει ότι το όνομα της εθνικότητας και η γλώσσα πρέπει να προσαρμόζονται στο όνομα της χώρας. Δεν ξέρω πως θα αισθανθούν οι Αλβανοί αν ξαφνικά γίνουν Σλαβο-Μακεδόνες που μιλάνε Σλαβο-Μακεδονικά. Αλλά θα πρέπει και αυτοί να σταματήσουν να μας επιβάλουν προϋποθέσεις”.



Ο πρόεδρος της BJRM αποκαλύπτει και τους σχεδιασμούς των Βρυξελλών και τις κρυφές συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης.


“ Μίλησα με τον κύριο Σολάνα και ήταν αισιόδοξος ότι η ΠΓΔΜ θα έχει φέτος ημερομηνία ένταξής. Ο καινούριος πρόεδρος των ΗΠΑ το είπε ξεκάθαρα: η ΠΓΔΜ πρέπει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ θα είναι επίσης πιο δημιουργικός".
http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,632319,00.html#ref=nlint

από
http://gianniotis.blogspot.com/2009/06/blog-post_4917.html

Κυρά Ντόρα, χαιρετίσματα στις ...φασκομηλιές.!!!

Λοιπόν κυρά Ντόρα.!

Επειδή απαξιώ να απευθυνθώ σε σένα, θα πω μόνο δυο κουβέντες στους φίλους επισκέπτες του gianniotis blog.

Ο ΥΠ.ΕΞ. των Σκοπίων κ. Μιλόσοσκι έφθασε περίπου στις 13.00 το Σάββατο στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με το επίσημο προεδρικό αεροσκάφος της κυβέρνησης της πΓΔΜ, το οποίο έφερε τα διακριτικά της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας".

Το ίδιο αυτό λοιπόν αεροσκάφος απογειώθηκε ξανά και επέστρεψε αμέσως στα Σκόπια αφού ο κ. Μιλόσοσκι αποβιβάστηκε μαζί με την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει.

Με την ίδια διαδικασία ο κ. Μιλόσοσκι θα επιστρέψει αύριο Κυριακή στη χώρα του.

Η κυρά Ντόρα, είχε δώσει κατ' εξαίρεση άδεια για την προσγείωση του Σκοπιανού αεροσκάφους με τα διακριτικά της "Μακεδονίας", απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις από όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Εκτός από τα διακριτικά του αεροσκάφους, έλαβε και παράλληλα άδεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με έγγραφα (flight plan) που θα αναφέρονται στη "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Αξίζει να σημειωθεί - κάτι που το έχουμε ξαναγράψει - ότι τον Ιούνιο του 2008, ένα χρόνο πριν δηλαδή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ΔΕΝ είχε δεχθεί να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα μας ο πρόεδρος της πΓΔΜ Μπράνκο Τσερβενκόφσκι λόγω της πρόθεσής του να χρησιμοποιήσει για το ταξίδι του στην Αθήνα το κρατικό αεροσκάφος της χώρας του που έφερε τα σύμβολα και το συνταγματικό όνομα των Σκοπίων.

Κατά τα άλλα, η κυρά Ντόρα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι υπήρξε ανταπόκριση από τα περισσότερα μέλη του ΟΑΣΕ, στην πρόσκληση για τη σύνοδο της Κέρκυρας, σημειώνοντας τη βούλησή της να γίνει μια "ανοιχτή και ειλικρινής συζήτηση για τα θέματα της ασφάλειας".

Και επειδή κάποιοι φίλοι - και με το δίκιο τους - θα πουν ότι ο gianniotis έχασε την ψυχραιμία του, έχω να σου πω κυρά Ντόρα, με το γνώθει σ'αυτόν και εν πλήρει και ηρέμω ψυχική καταστάσει, ότι ...χέστηκα για την σύνοδο της Κέρκυρας, καθώς και για την προεδρεία σου σ' αυτή, αφού έτσι κι' αλλιώς, τόσο το ...πάχνιασμα, όσο και το ...σταυλισμά σας εκεί, εμείς θα το πληρώσουμε.!

Απλά σε φαντάζομαι να τσουκρίζεις το ποτήρι σου με τον Μιλόσοσκι και να του χασκογελάς, ως συνήθως.

Τώρα, το τι θα σκέπτεται εκείνη τη στιγμή αυτός για σένα, άστο καλύτερα να μη στο πω. Άστο καλύτερα.!

Χαιρετίσματα λοιπόν στις ...φασκομηλιές κυρά Ντόρα.

Τόπιασες το υπονοούμενο;

gianniotis
Ανώνυμος είπε...
gianniotis άν έλεγες οτι είναι συνυπεύθυνος και ο Καραμανλής μαζί της γιατί είναι με το παραπάνω θα σου έλεγα και εγώ μπράβο.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεταναστευτικό: Παρατηρητήριο κατά του ρατσισμού - ΚΕΜΟ


Αφορμή για την ανάρτηση αυτή στάθηκε μια ανακοίνωση από το "Παρατηρητήριο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας Ένωση-KEMO" σχετικά με την "εγκληματοποίηση των μεταναστών μέσα από τη νομοθεσία και τη διάδοση του ρατσιστικού λόγου και της βίας". Τα τελευταία χρόνια έχουν πληθύνει οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αγνώστου πατρότητος και, κυρίως, χρηματοδοτήσεων. Κατά την περιήγηση στις ιστοσελίδες των οργανώσεων ο αναγνώστης θα διαβάσει για μια ακόμη φορά τους κινδύνους που διατρέχουν οι λαθρομετανάστες, για το ρατσισμό και τη ξενοφοβία κλπ, αλλά όχι προτάσεις -όπως θα ήταν φυσικότερο- στην εξεύρεση λύσεων για το πρόβλημα. Μάλιστα, για κάποιες από τις οργανώσεις αυτές δεν υπάρχει καν πρόβλημα. Έτσι, αποφασίσαμε να ψάξουμε λίγο βαθύτερα τις ιστοσελίδες αυτών των ΜΚΟ...
...Κατ' αρχάς για τον ρόλο των ΜΚΟ γενικά μπορείτε να διαβάσετε από το Αντίβαρο εδώ ή από την οπτική του Ριζοσπάστη εδώ.

Διαβάζουμε, λοιπόν, σε μια ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου:
"Στη ρίζα αυτής της ιδιαίτερα επικίνδυνης κατάστασης βρίσκεται η αδιαφορία για τα πραγματικά δεδομένα‐στοιχεία και η παραπληροφόρηση, καθώς και ο σχεδόν ολοκληρωτικός αποκλεισμός από τη δημόσια σφαίρα, των φωνών της ακαδημαϊκής έρευνας, των φορέων για τα δικαιώματα, αλλά και των ίδιων των μεταναστών, προσφύγων και εθνικών κοινοτήτων".
Αναρωτιόμαστε σε ποιες φωνές ακαδημαϊκών και σε ποια έρευνα αναφέρεται ο συγγραφεύς. Έτσι, επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα του ΚΕΜΟ και αρχικά αναζητούμε τα μέλη του. Μεταξύ αυτών οι πολύ γνωστοί Α. Ηρακλείδης, Τάσος Κωστόπουλος, Ι. Κούρτοβικ. Αναζητώντας κείμενα των ακαδημαϊκών ανακαλύπτουμε τους εξής ενδιαφέροντες τίτλους με το ακόμη πιο ενδιαφέρον περιεχόμενο:

Εμπειρίκος Λ., Σκουλαρίκη Α., Ο "αλυτρωτισμός των Σκοπίων" ή η αποσιωπημένη μειονοτική διάσταση του Μακεδονικού

(Ω, τι σύμπτωση, το "πόνημα" της κας Σκουλαρίκη προβάλλεται κι από εδώ!)

Κτιστάκις Γ., Οι διεκδικήσεις στο Στρασβούργο

Τσιτσελίκης Κ., Για το όνομα των μειονοτικών συλλόγων της Θράκης

Σκουλαρίκη Α., Περί μακεδονισμού και άλλων δαιμονίων

Καρρά Α., Γλυκειά Σταμπούλ

Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε τα συμπεράσματα της "ακαδημαϊκής έρευνας". Θα εκπλαγείτε και θα ανησυχήσετε συγχρόνως από τα γραφόμενα ανθρώπων που ανήκουν στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Χρήζει ειδικής ανάλυσης το γιατί "φορείς εκπαίδευσης" στρέφονται κατά των θέσεων της ίδιας τους της πατρίδας και του "κοινού αισθήματος", κατηγορώντας την για "εθνικισμό", "ρατσισμό", καταπίεση μειονοτήτων κι άλλα τέτοια φαιδρά, ενώ ταυτόχρονα ανέχονται τον αλυτρωτισμό των γειτόνων ή κωφεύουν και σιωπούν στην καταπίεση των Ελληνικών μειονοτήτων.

Ανώνυμος είπε...

Για τους μετανάστες συγκεκριμένα: Αποκλείεται να μην βλέπει ΚΑΝΕΙΣ το πρόβλημα του υπερ-πληθυσμού των λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας και να εστιάζουν μόνο στα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού που φαντασιώνονται. Δεν μπορεί να πιστεύει κανείς ότι τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών (που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο) θα ζήσουν ευτυχισμένοι στην Ελλάδα κι ότι θα κάνουν κι εμάς ευτυχέστερους. Αποκλείεται να νομίζει κάποιος ότι η μικρή μας χώρα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο ανθρωπιστικό έργο της περίθαλψης των εκατομμυρίων θυμάτων της φτώχειας και των πολέμων.
Δεν έχουν να κάνουν όλα αυτά με ξενοφοβία, αλλά πρόκειται για ΚΟΙΝΗ, κοινότατη, ΛΟΓΙΚΗ την οποία αποκλείεται να μην διαθέτουν.

Όποιος είναι εξοικειωμένος με τα θέματα αυτά αναγνωρίζει αμέσως, τόσο τα πρόσωπα, όσο και την κοινή θεματολογία: Μουσουλμανική μειονότητα, Μακεδονικό, μετανάστες, γενοκτονίες κλπ., όλα φυσικά διατυπωμένα αντίθετα από τις Ελληνικές θέσεις.

Γενικά, πρόκειται για οργανώσεις και ανθρώπους των οποίων το "ανθρωπιστικό" προσωπείο κρύβει τα γνωστά πρόσωπα της μοντέρνας νεο-ταξικής "αριστεράς" (εισαγωγικά, γιατί από το λόγο της απουσιάζει παντελώς ο εργάτης ως κεντρικό πρόσωπο και τα συμφέροντά του, τα οποία σαφώς κινδυνεύουν με την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση), οπαδού της made in USA Παγκοσμιοποίησης, η οποία αφού απέτυχε, η πρώτη ουτοπία, η δημιουργία δηλαδή της "αταξικής" κοινωνίας, έβαλε πλώρη για τη νέα ουτοπία, την "παγκόσμια δημοκρατία" πολυ-φυλετικών κοινωνιών, ισοπεδωμένων όμως εθνικά και πολιτιστικά πολιτών, με "πλανητική"(?!) κι όχι εθνική συνείδηση και συλλογικές μνήμες.
Η ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών είναι το μέσο επίτευξης, τα έθνη το τελευταίο οχυρό.

Ακόμη κι αν οι απόψεις αυτές δεν είναι κατευθυνόμενες, πρόκειται για μια διαστρεβλωμένη αντίληψη του τι σημαίνει "προοδευτικός"και "πρόοδος".
Γι' αυτό, ας προσέχουμε να μην τρώμε το "ανθρωπιστικό κουτόχορτο" που επιδιώκουν να μας σερβίρουν.


http://teachers-limnou.blogspot.com/2009/06/blog-post_1204.html

Ανώνυμος είπε...

Σχόλια 1:Tι μπορεί να βρει κανείς με μια μικρή έρευνα ε; Oι ίδιοι και οι ίδιοι γνωστοί κάθε φορά επαγγελματίες ''αντιρατσιστές'' (ρατσιστές εναντίων των Ελλήνων) που μισούν κάθε τι ελληνικό και αηδιάζουν στη σκέψη και μόνο της ύπαρξης του Ελληνικού Έθνους και της ιστορίας του. Η προσπάθεια όλων αυτών να διαστρεβλώσουν την ιστορική αλήθεια και να μας πείσουν ότι πρέπει με το ζόρι να γίνουμε μια πολυπολιτισμική κοινωνία και στο βωμό αυτό το ελληνικό κράτος θα πρέπει να αποεθνοποιηθεί, να αφελληνισθει δηλαδή θα μας βρίσκει πάντα ενάντια τους. Μας λένε ρατσιστές; Aς μάθουν ότι:Ρατσισμός είναι η φασιστική επιβολή στον ελληνικό λαό να γίνει ξένος στον τόπο του.

Ανώνυμος είπε...

2. ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΟΔΩΡΟΥ ΣΠΑΡΤΙΩΤΗΣ

Μα η Μ.Κ.Ο. Κ.Ε.Μ.Ο. έχει ταυτότητα!

Αντιγράφω από το ιστολόγιο μου:
Ιδρύθηκε το 1996 (Σημίτης - Ιμια κ.λπ.). Μεταξύ των στελεχών του κΕΜΟ συγκαταλέγονται πρόσωπα που έπαιξαν καίριο ρόλο στην χάραξη της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής την τελευταία δεκαετία και μάλιστα από θέσεις-κλειδιά στον Ελληνικό Κρατικό μηχανισμό.
Επίσης, στα μέλη του κΕΜΟ συγκαταλέγεται ο συνταγματολόγος και συνεργάτης του Προκόπη Παυλόπουλου Νίκος Αλιβιζάτος. Το αστείο είναι πως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο σημερινός υπουργός εσωτερικών είχε καταγγείλει ενέργειες του κΕΜΟ στο παρελθόν!

Παλαιότερα για τις δραστηριότητες του ΚΕΜΟ έχουν αναφερθεί:

- Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και σημερινός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης: Θεωρούσε το ΚΕΜΟ αγνώστου προελεύσεως οργάνωση!

- Εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εθνικά ύποπτες δραστηριότητες (1998)- "Πέπλος μυστικότητας και συνωμοτική ατμόσφαιρα χαρακτήρισαν την τελευταία εκδήλωση του ΚΕΜΟ για τη μελέτη της βλάχικης γλώσσας, η οποία μάλιστα διοργανώθηκε ερήμην των Βλάχων."

- Σύμφωνα με άρθρο του Καρκαγιάννη της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων και από την Ελληνική Πολιτεία!

- Εφημερίδα ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ: Αναφορά στον κ. Τσιτσελίκη (Ιδρυτικό μέλος κΕΜΟ), ως γνωστού και ως πρωτεργάτη του κΕΜΟ και κατά φήμες περιστασιακού συμβούλου της λεγόμενης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης».
Εκτός των άλλων το έχουν καταγγείλει:

- Η Παμμακεδονική Αμερικής
Νίνα Γκατζούλη - Αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής 2006: Μεταξύ των στελεχών του συγκαταλέγονται πρόσωπα που έπαιξαν καίριο ρόλο στην χάραξη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία δεκαετία και μάλιστα από θέσεις-κλειδιά στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό.

- Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχων

- Η Ο.Α.Σ.Π.Ε. για τις μεθοδεύσεις του Κ.Ε.Μ.Ο.

- Ο Φώτης Κιλιπίρης (πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων).

- Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των Βλαχοχωρίων είχαν καταγγείλει το ΚΕΜΟ για προσπάθεια ανάδειξης ανύπαρκτων μειονοτήτων.


--------------


Θυμάστε την «αθώα» εκδήλωση για τους Αλβανοτσάμηδες που έλαβε χώρα στην Πάντειο;

http://spartiwths.blogspot.com/2008/03/blog-post_01.html
Γίνεται αναφορά και για άλλα δύο ΚΕΜΑκια (Χριστόπουλος, Μπαλτσιώτης) εκτός από τον γνωστό Τσιτσελίκη (περιστασιακό σύμβουλο της λεγόμενης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης», σύμφωνα με την εφημερίδα ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ).


Όμως δυστυχώς με τα «ξερά καίγονται και τα χλωρά»: Βλέπω ότι έχετε βάλει και τον κ. Κριστάκι στα ονόματα. Έχω την εντύπωση πως ο συγκεκριμένος δεν ανήκει στα «Σοράκια» του ΚΕΜΟ.

Ημέρες του 49. Ο Ζαχαριάδης έριξε το Σύνθημα "ΟΛΟΙ ΣΤ ΑΡΜΑΤΑ". Η Εξόντωση των Κ/Σ στα Τζουμέρκα. Ο ΠΠ (Πφούστης Παύλος) και η Φρίκη σε Άργος Ναύπλιο

  Ο Τσιφλικάς της Ευβοιας πράκτωρ σερ Νόελ Μπέηκερ σε ειδική αποστολή στο Βελιγράδι