25/6/10

Χρ. Γκότσης : Η Ελλάδα εγκατέλειψε τους Βλάχους της Αλβανίας, αν και έχουν ελληνική καταγωγή

Η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει τους Βλάχους της Αλβανίας, αντίθετα με τις άλλες Βαλκανικές χώρες, δηλ. τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, αλλά και τα Σκόπια, που προσπαθούν να τους αφομοιώσουν.

Αυτό είναι το παράπονο - μήνυμα του προέδρου της Ένωσης των Βλάχων της Αλβανίας Χρήστου Γκότση, που το διατύπωσε στην εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ GR».
Απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του Ρουμάνου Προέδρου της Δημοκρατίας Μπασέσκου, ότι οι Βλάχοι της Αλβανίας είναι Ρουμάνοι πολίτες, παρατήρησε πως «ποτέ δεν ανήκαμε στο Ρουμανικό έθνος».

Και πρόσθεσε: «Η ευθύνη της Ελλάδας και για τους Βλάχους της Αλβανίας και για τους Βλάχους των Σκοπίων, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας είναι μεγάλη. Αν δεν το αντιλαμβάνονται σήμερα οι πολιτικοί της Ελλάδος, θα πρέπει να καταλάβουν κάποια στιγμή ότι αυτοί οι πληθυσμοί είναιαδέρφια μας που έχουν Ελληνική καταγωγή, αλλά δυστυχώς μένουν εκτός της αγκαλιάς του Ελληνικού κράτους».
Καλεί την Ελλάδα να κάνει μια παρέμβαση για τους Βλάχους της Αλβανίας και εκφράζει τη λύπη του που «τα τελευταία έξι – επτά χρόνια η στάση της είναι απαράδεκτη. Η πολιτική της Ελλάδας, τονίζω το κράτος, γιατί το έθνος είναι ίσα με τη ζωή μας, είναι πάρα πολύ αδιάφορη, χωρίς αποτελέσματα. Δυστυχώς το Υπουργείο Εξωτερικών, η Πρεσβεία στα Τίρανα δεν υπάρχουν για μας, έχουν κλείσει τις πόρτες. Δεν είναι ένα προσωπικό θέμα, αλλά ένα θέμα για το οποίο δεν έχει γίνει καμία συζήτηση στο πως να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με τα οποία έχουμε να κάνουμε».

-ΚΟΜΜΑ ΒΛΑΧΩΝ;
• Ακόμη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι Βλάχοι της Αλβανίας να δημιουργήσουν κόμμα.
«Οι Βλάχοι έχουν δώσει πάρα πολλά για αυτή τη χώρα, δηλ. την Αλβανία, έτσι και αυτή η χώρα οφείλει πολλά στους Βλάχους. Γιατί λοιπόν και μεις να μην συμμετέχουμε πιο δυναμικά στην πολιτική σκηνή της Αλβανίας; Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει συνεργασία με μία πολιτική οργάνωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας του νότου, ώστε να είμαστε πάλι μαζί, όμως αυτή τη φορά να καταλάβουν οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες ότι εδώ πρέπει να υπάρχει δημοκρατία. Και δημοκρατία είναι να αναγνωρίζεις αυτό το μεγάλο κομμάτι που εδώ και είκοσι χρόνια έδωσε πολλά για τον Ελληνισμό της Αλβανίας».

-ΓΙΑ ΚΕΑΔ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑ
• Ο κ. Χρ. Γκότσης υπήρξε δύο φορές βουλευτής του ΚΕΑΔ, αλλά σχολιάζει αρνητικά τα τεκταινόμενα στο χώρο της Ελληνικής Μειονότητας.
«Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως έπρεπε. Πιστεύω ότι ο ρόλος του ΚΕΑΔ έχει τελειώσει πλέον. Δεν είναι το θέμα πως τα πάω εγώ με το κόμμα και την Ομόνοια. Το θέμα είναι πως πάει το κόμμα με το κόμμα και η Ομόνοια με την Ομόνοια. Η Ομόνοια έχει καταστρέψει τον εαυτό της εδώ και μερικά χρόνια, όπως το ίδιο ισχύει και για το ΚΕΑΔ. Είναι αυτή η εμπειρία που έχει περάσει από την Ομόνοια στο κόμμα και δεν σου δίνει το θάρρος να ελπίζεις ότι μέσα σε αυτό το πολιτικό σχήμα θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο». ...


http://www.proinoslogos.gr/pn/index.phpmodule=pagesetter&func=viewpub&tid=13&pid=5687
.......
Η Ελλάδα δεν έχει εγκαταλείψει κανένα. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι εδώ, περιμένοντας να την βρουν (βρούμε) όλοι αυτοί που την έχουν (έχουμε) εγκαταλείψει. Η Ελλάδα είναι ιδέα αμόλυντη και διαχρονική και καλό θα ήταν να την ανακαλύψουμε για να δούμε το μεγαλείο της. Το ότι επιτρέπουμε σε κάποιους να χρησιμοποιούν το ιερό της όνομα προς ίδιον όφελος και να την δυσφημούν δεν φταίει αυτή αλλά εμείς.
Γι'αυτό όμως και αγωνιζόμαστε καθημερινά, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτή την αρρωστημένη κατάσταση, για να βγάλουμε στο φως την πραγματική εικόνα της Ελλάδας. Ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι μας, οι Έλληνες συσπειρώνονται, ενώνονται, δρουν, σύντομα ο ήλιος της Ελλάδας θα λάμψει ξανά, είμαστε πολύ κοντά, γρηγορείτε!

Χρήστος Παναγιωτόπουλος
Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα δεν έχει εγκαταλείψει κανένα. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι εδώ, περιμένοντας να την βρουν/με όλοι αυτοί που την έχουν/με εγκαταλείψει. Η Ελλάδα είναι ιδέα αμόλυντη και διαχρονική και καλό θα ήταν να την ανακαλύψουμε για να δούμε το μεγαλείο της. Το ότι επιτρέπουμε σε κάποιους να χρησιμοποιούν το ιερό της όνομα προς ίδιον όφελος και να την δυσφημούν δεν φταίει αυτή αλλά εμείς. Γι'αυτό όμως και αγωνιζόμαστε καθημερινά, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτή την αρρωστημένη κατάσταση, για να βγάλουμε στο φως την πραγματική εικόνα της Ελλάδας. Ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι μας, οι Έλληνες συσπειρώνονται,ενώνονται,δρουν, σύντομα ο ήλιος της Ελλάδας θα λάμψει ξανά, είμαστε πολύ κοντά, γρηγορείτε!
Χρήστος Παναγιωτόπουλος
Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας

Πρώτα η Μπιστήμη. Η πουτάνα Μπιστήμη στην υπηρεσία ενός παιδοβιαστή. Όπως είναι και στην υπηρεσία της Παγκόσμιας Υγειονομικής Δικτατορίας και της Πφάϊζερ.

Ημέρες του 1959. Η Τατάνα μπιστήμη στην υπηρεσία ενός παιδοβιαστή. Ιατρός που προσπαθούσε να γλυτώσει από την κρεμάλα τον παιδόφιλο ανώμαλο ...