22/6/10

Λευτεριά στον πολιτικό κρατούμενο της Χούντας της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης

Συνέντευξη τύπου και ηχηρό μήνυμα από τον Δημήτρη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η Συνέντευξη τύπου που παρέθεσε η Επιτροπή για την Αποφυλάκιση του Δημήτρη Παπαγεωργίου στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Οι επικεφαλής της επιτροπής, δημοσιογράφοι και μέλη της ΕΣΗΕΑ, Σπύρος Χατζάρας και Νίκος Χιδίρογλου, μαζί με τον εκδότη του «ΕΚ» Δημήτρη Ζαφειρόπουλο και τον συνήγορο του Δημήτρη, Θάνο Πλεύρη, έθεσαν υπ’ όψιν των δημοσιογράφων που παρέστησαν όλο το ιστορικό αλλά και το παρασκήνιο της πολιτικής προφυλάκισης του αρχισυντάκτη της εφημερίδας μας.
Συγκινητική ήταν η παρέμβαση της μητέρας του Δημήτρη, Στέλλας Παπαγεωργίου, η οποία με ιδιαίτερο σθένος δήλωσε ότι είναι περήφανη για το παιδί της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μέσα από αυτήν την συγκυρία τον γνώρισα καλύτερα».
Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που συμμετείχαν, αίσθηση έκανε η παρουσία του μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τσαλαπάτη, των τ. Γενικών Γραμματέων της ΕΣΗΕΑ Κώστα Μπετινάκη και Γιώργου Λεονταρίτη. Από τον πολιτικό κόσμο, πλην του συνηγόρου του Δημήτρη Παπαγεωργίου, βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ. Θάνου Πλεύρη, παρέστησαν και ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, τα μέλη της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. Μπάμπης Καραθάνος και Γιάννης Γιαννάκενας, η Νομαρχιακή Σύμβουλος της Ν.Δ. Χριστίνα Σιδέρη, ο πρόεδρος της νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ. Γιάννης Παναγιωτακόπουλος και ο πρόεδρος του Δ’ Διαμερισματικού Συμβουλίου Περιστερίου Γιάννης Σύρρος. Το παρών έδωσαν επίσης, ο Διευθυντής του ιδρύματος Ελευθέριος Βενιζέλος, κ. Δημήτρης Μιχαλόπουλος, ο αρχιπλοίαρχος ε.α. κ. Αντώνης Ναξάκης και ο ιστορικός Σταύρος Καρκαλέτσης.
Η Επιτροπή ολοκλήρωσε την ενημέρωση αναφέροντας ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν στην βουλή σχετικές ερωτήσεις τόσο από όλους τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. όσο και από ομάδα βουλευτών της Ν.Δ.
Κατά την διάρκεια της συνεντεύξεως, ο εκδότης του «ΕΚ» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος ανάγνωσε μήνυμα του Δημήτρη Παπαγεωργίου, το οποίο είναι το ακόλουθο:
Σήμερα, 22 Ιουνίου, συμπληρώνω πέντε μήνες «προσωρινά κρατούμενος» (ευφημισμός του προφυλακισμένος) στην φυλακή του Κορυδαλλού. Πέντε μήνες από την σύλληψή μου, εν μέσω απαράδεκτων μεθοδεύσεων και καλλιέργειας ενός κλίματος κυνηγιού μαγισσών από συγκεκριμένους κύκλους. Όντας θύμα επίθεσης ο ίδιος, με επτά ράμματα στο κεφάλι, μεταβλήθηκα σε θύτης, από την αγαστή συνεργασία ακραίων πολιτικών δυνάμεων και «προθύμων» να τους ικανοποιήσουν κρατικών λειτουργών, οι οποίοι στον βωμό της πολιτικής βούλησης θυσίασαν όχι μόνο την έννοια της δικαιοσύνης, αλλά και την ίδια την κοινή λογική.
Απορώ ακόμη, πώς δέχθηκα το κτύπημα που μου άνοιξε το κεφάλι, αφού φορούσα κράνος. Απορώ, πώς κανείς αρμόδιος δεν αντελήφθη τις αντιφάσεις των «μαρτύρων» κατηγορίας.
Πιστεύω ότι, όταν η υπόθεση φθάσει στο ακροατήριο, κάποιοι θα πάρουν τις κατάλληλες απαντήσεις.
Εν τω μεταξύ όμως, παραμένω προφυλακισμένος, θύμα μίας παράλογης και εκδικητικής νοοτροπίας, επειδή στη ζωή μου επέλεξα έναν δρόμο που δεν ταιριάζει με τα όσα προτάσσει το σύστημα αξιών της κοσμοπολίτικης αριστεράς. Εάν εργαζόμουν στην «Αυγή» ή στην «Ελευθεροτυπία» και πέρναγα όσα περνάω σήμερα, θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα μου ζητούσε συγγνώμη. Είμαι όμως προφυλακισμένος εδώ και πέντε μήνες, επειδή τα όσα γράφω και λέω, θεωρούνται εμπόδια, μη αποδεκτά από μία ομάδα ανθρώπων που θέλουν εργολαβικά να «μετασχηματίσουν» την ελληνική κοινωνία, σύμφωνα με τις ιδεολογικές τους θέσεις.
Δεν είχα την τύχη να γεννηθώ και να μεγαλώσω στα Β. Προάστια ούτε να φοιτήσω σε κολλέγια και πανεπιστήμια του εξωτερικού. Είχα όμως την μεγάλη ευκαιρία να πάρω στην ζωή μου αρχές, όπως το να λέω τη γνώμη μου, με ό,τι συνέπειες και αν αυτό έχει, ακόμη και αν γίνομαι δυσάρεστος στους «ισχυρούς». Δυστυχώς, στην Ελλάδα του 2010, εάν δεν σκύβεις το κεφάλι στην «ρητορεία» της αριστεράς, εάν υπερασπίζεσαι παραδοσιακές ιδέες, είσαι εύκολος στόχος για ένα διεφθαρμένο σύστημα.
Η κράτησή μου είναι ξεκάθαρα πολιτικής υφής και έχει πολύ συγκεκριμένους στόχους: να φοβίσει, να στριμώξει στη γωνία όσους αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης και των εξ’ αριστερών υποστηρικτών της πολυπολιτισμικής Ελλάδος που ονειρεύονται. Στο πρόσωπό μου, συμπυκνώνεται μία διάθεση καταστολής κάθε δράσεως που έχει τον χαρακτήρα του «εθνικού».
Η δική μου αγωνία όμως, δεν είναι προσωπική. Δεν «αγωνιώ» για το πότε θα αποφυλακισθώ. Ούτως ή άλλως, αυτό το κράτος, όπως στέρησε από εμένα την ελευθερία μου, στερεί από χιλιάδες Έλληνες το δικαίωμα σε μία αξιοπρεπή ζωή. Αυτό που με τρώει είναι το να μην «πάει τζάμπα» αυτό που περνάω. Να λειτουργήσει ως ένα καμπανάκι για τους «ελεύθερους» πολίτες αυτής της χώρας.
Και η σημερινή συνέντευξη τύπου, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας ανθρώπων με διαφοροποιήσεις μεταξύ τους, αλλά με κοινό την ευαισθησία τους, δείχνει ότι εν μέρει κάτι τέτοιο έγινε. Το καμπανάκι ήχησε. Και γι’ αυτό τους ευχαριστώ!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...

"Να παραχωρήσει η Ελλάδα μέρος της επικράτειάς της για να ξεπληρώσει τα χρέη" προτείνουν οι New York Times!!

Να παραχωρήσει η Ελλάδα κυριαρχικά δικαιώματά συγκεκριμένων περιοχών της...επικράτειάς της, με τη μορφή δανεισμού, ώστε να αποπληρώσει τα χρέη της, προτείνει με άρθρο του στην εφημερίδα International Herald Tribune (διεθνή έκδοση των New York Times), ο Μάικλ Στράους, καθηγητής γεωπολιτικής στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών του Παρισιού.Σύμφωνα με τον Στράους, ο δανεισμός περιοχών είναι «μέθοδος που χρησιμοποιούν συχνά τα κράτη» για να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Πρόκειται, όπως μας πληροφορεί, για αμοιβαία επωφελή συμφωνία, αφού «ο ένας από τους συμβαλλόμενους αποκομίζει πολύτιμα κεφάλαια, ενώ ο άλλος αποκτά πρόσβαση σε κρίσιμο ζωτικό χώρο».

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, το παράδειγμα της Ουκρανικής ναυτικής βάσης της Σεβαστούπολης, η οποία έχει μισθώνεται στο Ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, με αντάλλαγμα το ποσό των τριάντα δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ανάλογες περιπτώσεις είναι και η Αμερικανική βάση του Γκουαντάναμο στην Κούβα, η Διώρυγα του Παναμά και το Χονγκ Κονγκ.

«Υπάρχουν πολλές χώρες που θα έβλεπαν θετικά την ενοικίαση περιοχών στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και άλλα κράτη της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα», σημειώνει ο Στράους, στο άρθρο του με τίτλο «Ένας τρόπος για να σωθεί η Ελλάδα».

Τουλάχιστον, η «λαμπρή» αυτή ιδέα του κυρίου αυτού δεν περιλαμβάνει και την πώληση ελληνικής επικράτειας, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά απλώς επειδή «αυτό δεν συνηθίζεται τα τελευταία 150 χρόνια».

Τέλος, ο φοβερός κ. Στράους θεωρεί επιτυχημένη την τακτική του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου που επιβλήθηκε στη χώρα μας το 1897(δείτε τι συνέβει το 1897 εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/05/h-1898.html ), όταν οι ξένοι δανειστές της συνέλεγαν απευθείας τους δασμούς και τους φόρους από το λιμάνι του Πειραιά και τα κρατικά μονοπώλια, ώστε να συλλέξουν τα τοκοχρεολύσια που τους χρωστούσε η Ελλάδα.

Τα συμπεράσματα δικά σας…
http://greece-salonika.blogspot.com/2010/06/blog-post_2205.html#ixzz0raPmW7Yf

Ανώνυμος είπε...

ΦΩΤΟ ΑΦΙΕΡΟΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ... ΑΒΕΡΩΦ!

Ο Δήμαρχος Λαιμός παραδίδει τη Χίο στους Γερμανούς

Η πατριωτική συνεισφορά μερικών οικογενειών συγκινεί.
http://adiavroxoi.blogspot.com/2010/06/blog-post_22.html

Ανώνυμος είπε...

AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥ...ΑΒΕΡΩΦ


ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο “ΦΙΛ. ΠΑΤΙΤΣΑΣ” ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΠΙ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΩ - Οι γερμανοτσολιάδες του Σημιτη έπιασαν δουλειά για να καλύψουν τους …συνώνυμους.

Mήπως ο “Ριζοσπάστης” είχε καλύτερο ρεπορτάζ;

Οι δοσίλογοι του χθες και οι δοσιλογικές συμπεριφορές του σήμερα.

Άραγε η “Ελευθερία” τα έχει σωστά τα ονόματα;

Ποιος ήταν αυτός ο Φιλήμων Πατίσας που είχε θέση ευθύνης επί Φρίτσηδων;

Διευθυντής του υπουργείου Γεωργίας;

Πόσες μπότες Γερμανών γυάλισε;

Δοσίλογοι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον
Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ)

http://adiavroxoi.blogspot.com/2010/06/blog-post_16.html
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1945

Εκείνη τη χρονιά, μέρος της διαχείρισης της επιχείρησης πέρασε στους γιους της οικογένειας Λέοντα και Φιλήμονα Πατίτσα, που το 2003 ίδρυσαν την Altas Maritime Ltd. Σήμερα, η εταιρεία διαχειρίζεται έναν στόλο από έξι δεξαμενόπλοια, πέντε aframaxes και ένα VLGC.


ΣΧΟΛΙΟ : Ο managing director της ναυτιλιακής εταιρείας Atlas Maritime Ltd. και εγγονός του Λέοντος Χρ. Λαιμού, Λέων Πατίτσας είναι εδώ και λίγο καιρό ο σύντροφος της παρουσιάστριας και σταρ της πασαρέλας, Μαριέττας Χρουσαλά.Ο Λέων Πατίτσας ξεκίνησε να εργάζεται το 1998 στην εταιρεία του παππού του ''Εύπλοια'', όπου ο πατέρας του ήταν τεχνικός διευθυντής.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ!

ΑΠΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.ΑΠΟ ΤΟ 1/1/2000 ΕΩΣ 30-6-2009 ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ,ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ 15000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ 3000-6000 ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΟΣ.

ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ 2-3 ΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ.ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Κ ΜΗ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΦΤΑ

Αυτά από την συγκεκριμένη τράπεζα...

Τι έπαθε η Eurobank από τους αλβανούς!!! και μιλάμε για δάνεια άνω των 15.000 και 20.000 ευρώ!!! Αναρωτήθηκε κανείς γιατί έκλεισαν τα Open 24;;; Αναρωτιέται κανείς γιατί δεν δίνουν πλέον δάνεια οι τράπεζες;;; Η Eurobank συγκεκριμένα για να δώσει δάνειο πλέον, μόνο τους παππούδες σου δεν ελέγχει αν χρωστούν πουθενά...

ΠΑΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ..Κ ΜΟΥ ΛΕΝΕ Ε9 ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ...ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ...ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΛΕΝΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ Κ ΦΑΣΙΣΤΑ..

ΠΟΙΟΙ ??? ΟΙ ΚΟΠΡΟΙ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ..!!!

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/06/blog-post_1488.html
Ε.Ο.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ

Η επιτομή της «ηθικής» του life style

Στο yupi.gr (ιδιοκτησίας Πέτρου Κωστόπουλου) δημοσιεύεται μια… ανάλυση για το Πατιτσο-Χρουσαλάιο party στο Αβέρωφ, η οποία πρέπει να διδάσκεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (διότι στην Τριτοβάθμια θα είναι αργά).
Ο συντάκτης-αναλυτής, με τον τρόπο που αρμόζει στο συνάφι του, αποδεικνύει ποια λογική επικράτησε στη χώρα μας ώστε να οδηγηθούμε πένητες και επαιτούντες στις αίθουσες αναμονής των διεθνών τοκογλύφων. Όσοι βαριέστε να διαβάζετε πονήματα τοιαύτης αισθητικής αξίας δείτε μόνο μια από τις αποστροφές του συντάκτη που προκαλούν αποστροφή πιο γρήγορα κι από τη θέα πατημένης κατσαρίδας. Τέτοιοι είναι, τέτοια
κάνουν, έτσι σκέφτονται

η συνέχεια εδώhttp://adiavroxoi.blogspot.com/2010/06/life-style.html και τα υπόλοιπα εδώ http://olympia.gr/2010/06/16/mήπως-ο-ριζοσπάστης-είχε-καλύτερο-ρεπ/#more-22367

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/06/blog-post_8965.html

Ανώνυμος είπε...

Ομιλία στο βιβλιοπωλείο ΕΣΟΠΤΡΟΝ 10/06/2010

http://www.fourakis-kea.com/forum/viewtopic.php?f=68&t=4301

Μέσα στη διάλεξη αυτή υπάρχει μια σημαντική αναφορά για εισαγωγή Χαζάρων στη Ελλάδα από τους Σημίτη-Ρoζάκη.

Ο πράσινος θρίαμβος του επτάστερου στο Βερολίνο είναι πάνω από κάθε περιγραφή. ΒΟΥΝΤΟΥ ΒΟΥΝΤΟΥ!!!!!

  Δυο πράγματα. 1. Ο Δημήτρης μαζί με τον μικρό Παύλο και την Ομάδα πρέπει να πάνε το "έβδομο" στον τάφο του Μεγάλου Παύλου. 2. Οι...