24/6/10

'Έξαλλοι οι πιλότοι με τον πρωθυπουργό και τους ασπασμούς με τον Ερτογάν

Συνεχίζονται οι μυστικές συνομιλίες για τον επανακαθορισμό χωρικών υδάτων και ΕΕΧ.
www.defencenet.gr

Έξαλλοι είναι οι Έλληνες πιλότοι με το θέατρο του παραλόγου που παίχθηκε χθές σε Αιγαίο και Κωνσταντινούπολη: Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε και ασπαζόταν τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ η τουρκική Αεροπορία κυριολεκτικά όργωνε το Αιγαίο στέλνοντας είκοσι μαχητικά αεροσκάφη, τα περισσότερα που έχουν εισβάλλει τον τελευταίο καιρό, προβαίνοντας σε επτά παραβιάσεις των εναέριων συνόρων μας.
Οι πιλότοι σε επικοινωνία που είχαν με το defencenet.gr τόνιζαν:
«Πως είναι δυνατόν να ασπάζεται και συνομιλεί επί μία ώρα με τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ τα τουρκικά μαχητικά κάνουν πάρτι μέσα στα ελληνικά σύνορα; Έχει αποποιηθεί ο πρωθυπουργός τα ελληνικά εναέρια σύνορα των 10 ν.μ.;
Με ποια λογική εμείς να κινδυνεύουμε στον ουρανό και όταν προσγειωνόμαστε να βλέπουμε στη τηλεόραση τον πρωθυπουργό μας να φιλά τον Τούρκο στην Κωνσταντινούπολη;
Πως είναι δυνατόν να συμφωνεί με τον Ρ.Τ.Ερντογάν για «ενίσχυση του κλίματος συνεργασίας μεταξύ των δυο κυβερνήσεων» και τις ίδια στιγμή οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας κουρελιάζουν την εθνική αξιοπρέπεια;
Τι έχει να πει στους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών που σηκώθηκαν σήμερα για να αναγνωρίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη;
Για ποιο λόγο να κάνουμε αναχαίτιση όταν ο πρωθυπουργός επί μία ώρα μιλά χωρίς την παρουσία συμβούλων και διπλωματών με τον επικεφαλή των τουρκικών δυνάμεων που εισβάλουν στη χώρα; Τι έχει να πει στους ελεγκτές αεράμυνας ο πρωθυπουργός;
Για ποιο λόγο να βρίσκονται στο πόστο τους όταν αυτός συνομιλεί με τον αντίπαλο που παραβιάζει τα σύνορά μας;
Πως είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να δέχεται de facto την παραβίαση των συνόρων της χώρας με την μη αντίδρασή του στην τουρκική επιθετικότητα;»

Όντως κρίσιμα ερωτήματα τα οποία μας τέθηκαν από αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας και στα οποία το Μαξίμου πρέπει να δώσει απάντηση.
Από τα 20 τουρκικά μαχητικά (τρεις σχηματισμοί) τα 10 έφεραν οπλισμό.

Οπως μεταδίδεται από την Άγκυρα «Οι δύο ηγέτες συζήτησαν και την έξαρση της βίας στην Τουρκία με τις συνεχείς επιθέσεις Κούρδων ανταρτών στην νοτιοανατολική Τουρκία και τις εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη. Νωρίτερα ο κ. Ερντογάν είχε κατηγορήσει ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, τις οποίες δεν κατονόμασε, ότι δεν εμποδίζουν την ροή χρηματοδότησης των Κούρδων ανταρτών και δεν εκδίδουν καταζητούμενους από την Άγκυρα, Κούρδους».

Πάντως, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές στο defencenet.gr συνεχίζονται οι μυστικές συνομιλίες για τον επανκαθορισμό χωρικών υδάτων και ΕΕΧ.

Ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε και με τον Βούλγαρο ομόλογό του Γκιόργκι Παρβάνοβ. Στο επίκεντρο, ζητήματα διμερούς εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, καθώς και οι πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση διμερούς συμβουλίου συνεργασίας, ενώ συμφωνήθηκε η διοργάνωση τριμερούς διάσκεψης, με τη συμμετοχή των εταιρειών διακίνησης φυσικού αερίου από τη Βουλγαρία, τη Τουρκία, και το Αζερμπαϊτζάν.
Τον Έλληνα πρωθυπουργό και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης εκπρόσωπος του Τούρκου πρωθυπουργού, ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα Χασάν Γκογκούς και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Άγκυρα Φώτης Ξύδας, καθώς και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη Βασίλης Μπορνόβας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: